Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 30 maj 2008

Shop til you drop


Postar litet bilder på shoppingen från i förrgår. Undrar varför det går så att jag går till citymarket för att handla mat och sen vips har jag trängt tre gunkigheter i vagnen? Underligt, helt x-files. Nåväl, dessa bestämde sig för att bli kompisar med mig:

-Sunsilk serum för att minska frizzighet i kalufsen


-Palmolive vitality duschgel- jag älskar palmolives aromaterapiserie, nu ville jag ha nåt sommarfräscht, apelsin- och citrusdofter fungerar alltid till varma dagar

-Anytime Come on love makeupppuder

Nästa vecka blir det Tallinnnyheter och bland annat en recension av Classic Pooh Honey Scrub:)

torsdag 29 maj 2008

Pret-ty-gunstlingar!


I veckan har dessa inlägg har varit extra groovy tycker jag!


-Bjooti har varit på en
ansiktsbehandling som gett henne gudomligt mjuk hy

-Bettieli målade fram
vårgrönskan på sina ögonlock

-Inthemake gjorde mig återigen sugen på att prova HH mineralskuggorna som eyeliner, se hur fina looks denna mistress levererar även med influensa

-Sminkjante gav mig en energikick med sin söta, fruktigt banangula skuggkarneval

-alltid upplysta och aktuella RQ berättade om dessa
spännande, sensuella dofter.

-Safirsminkan bjöd på en härlig indigoblå sminkning med röda läppar därtill

-P'ssion fortsatte att bry sig blanka f_n i att jag blir shoppingsugen då hon
bjuder på härliga shoppingkavalkader

-Lipglossbitch recenserade
nya ldb-grejer som väckte mitt intresse

-Som bonus vill jag ge ett finlandssvenskt hedersomnämnande till Ika som återigen shoppat superfina lack och min nyfunna kollega Kajsa Kavat som håller fanan uppe för oss sminkfrälsta kulturfnattar:D
(bild från stock.xchng)

Wanted: Philosophy Green Apple!

Jag gjorde just en volt. *En volt*.

Läste hos the Muse att Philosophy lanserat en ny, überfräsch fruktkompis till duschen! Och den har två syskon! För det första kommer denna grannysmithljuvlighet som 3-in-1-schampo- duschgel- och badskum, för det andra som en tjusig lipgloss och för det tredje som en kroppsskrubb! Namnam, mums, mums, filibabba!:)

Men-och det är ett stort men: dessa tjusigheter säljs exklusivt hos Nordstroms och de skeppar inte hit. Bomben anser detta vara duschdiskriminering av allra värsta slag. Oj vad jag blir sugen på de här, se på den illgröna fruktfärgen, tänk syrliga sommaräpplen...

Babbelbabbel flumflumflum:D

Psst. Vet ni den känslan då man är härligt avslappnad och dåsig efter jobbet, man bara slöar vid datan och känner hur ögonen blir tyngre och tyngre? Jag är i sånt tillstånd nu. Bliss!:) Snart blir det kaffe, sen blir jag igen såhär på alerten:



psst 2. Till den här skönhetssalongen ska jag på lördagen för att pysslas, putsas och renoveras. Bliss potens 100!:) Får se om jag hittar nåt skoj att shoppa i Tallinn:)

Escada Moon Sparkle


Samtidigt som jag shoppade mitt Christian Dior-gloss gav den snälla Stockmann Beauty-expediten en pikiliten buteljsample på Moon sparkle, Escadas sommardoft för 2008.

Det här är en doft jag kunde tänka mig köpa. Det är något väldigt ungdomligt uppmuntrande och sommarskojigt med den, den doftar syrligt sött av bär, blommor och frukt. Basnoterna består av mysk, hallon, sandelträ och amber, hjärtdoften av jasmin, fresia, doftärt och ros medan toppnoterna bjuder på en bärig och fräsch bouquet med jordgubb, svart vinbär, citrondofter och röda äpplen. Just bärnyanserna är karaktäristiska för doften, anar söta jordgubbar och syrligare svarta vinbär. Yummy!

Jag blir och sniffar på min arm då jag unnat mig en skvätt månglimmerdoft. En glad doft för varma kvällar vid beachen, lustträdgården eller för ett festligt trädgårdsparty!

onsdag 28 maj 2008

Favoritlista...


...rövad och roffad från El Mika

Kroppssmörja:
Aquolina, Ziaja, Philosophy
Ansiktsmojs: Lumene
Solklet: allt med någorlunda hög faktor. Kör ibland solskydd för barn:)
Parfym: Jean Paul Gaultier, Dior, Kenzo
Hårskit: Goldwell, Lush

Nagellack: Opi, BeYu, Anytime

Smink: Dior, Lumene, vad som helst
Läppvalla: Badger balm, Boots

Gunk-Bjootis tävling!


Fina Katarina har en überfin parfymtävling på gång. Läs mer om detta tantriska doftlotteri här!:)

(Bild från stock.xchng)

Touch-up-stuff i väskan


Vad för skönhetsprodukter har ni alltid med i handväskan/väskan för touch-ups under dagen? Fåfängan undrar detta av oss Pret-tyister.

Tycker själv att det alltid är jätteskoj att kika in i andras väskor så jag tycker att frågan är härlig! Jag väntar och suktar efter era postningar om vad era necessärer, bags och väskor har slukat! Jag njuter också av att se såna videon på youtube där sminkusar visar vad deras väskor innehåller, de kan ibland vara ena skattkammare med 500 kg UDPP, gloss, ögonfransböjare, allt mellan himmel och jord i en enda liten clutch.


Själv har jag inga enorma mängder grejer med mig men jag kikade i min svarta väska. Där fanns följande grejer:


-en fil
-Lumenes läppstift smiling
-Lumene matte harmony puder
-Boots passionsfruktgloss

-Näsdukar (som är så söta tycker jag att dom fick mest därför vara med i porträttet)

Därtill hade jag en glestandad kam (som tappat ena tanden, öhöm) och en Herbina Black elegance-parfymdeo. Allt annat klarar jag mig utan men puder och läppstift vill jag alltid ha med mig för touch-ups. Lumenes mineralpuder är min siamesiska tvilling och jag har så gott som alltid med mig ett Happyreds-stift också. Lipbalm eller gloss följer också oftast med i bagen.

Rockabillybomb!


Inthemake beställde röda läppar, eyeliner och retrovibbar. Vet inte om jag nailade rockabillylooken helt och fullt, tänkte också litet vampig pinup men hoppas du gillar looken!;) Använde mig av:

-vita skuggan från Anytime Fantasytrion och en ljus gratisskugga över hela ögonlocket ända upp till brynbenet

-Nivea liquid eyeliner

-Lancomes Hypnose som jag delvis målade uppifrån och neråt för att få riktigt tunga glamourfransar

-Maybellineläppstiftet Precious Ruby och en liten gnutta rött glitterläppstift från H&M

-Lumenes lipliner Wild strawberry
-Anytimes makeuppuder, (ny produkt jag köpte idag) hade en gnutta Lancome photogenic från morgonen under

-Lumene concealer

-Loreal Blush delicieux



p.s. Vi far på fredagen till Estland, jiihaa! Ska till en ilusalong (skönhetssalong) på lördagen på en ultraljudsansiktsbehandling och få min första manikyr någonsin, härligt!:) Hinner ännu med åtm. en önskning om nån vill läsa/se nåt speciellt imorgon!

tisdag 27 maj 2008

Badbomben dyker på Sminkjantes begäran


Blev mitt i allt sugen på att göra Sminkjantes fantasysminkning ren ikväll:) Håll till godo!:D Sökte efter undervattensvibbar med litet av en havsjungfrulook med följande produkter:

-Anytime Fantasy Colour combo trio
-Maybelline expression kajal i nyansen azur

-en massa blå/akvamarin/blågröna/silverskuggor som följt med tidningar

-H&M Party Glitter
-Christian Dior Ultimeyes

-Nivea liquid eyeliner


Jag ser aningen absurd ut för tillfället men litet oceannymfisk känner jag mig. Målade fjäll och allt;D Hoppas du gillar det här SJ! Ikväll blir det nog Vivals tranlappar som sminkborttagare:D

Ja och sen får ni en NOTD ännu som passar till EOTD:en!



Lackade mina naglar med mitt vinstlack Manhattan 415 från Urban looks-tjejerna. Egentligen är det frågan om två lack, eller kanske till och med tre, man kan kombinera dem hur man själv vill. Jag målade två lager av det blåa lacket och avslutade med det silvriga lacket. Det blev en ganska häftig stjärnhimmeleffekt, inte så seriöst men det behöver det ju inte vara heller:) Litet som ett blått tyg med insydda silvertrådar kanske?


Tänkte först att lacket skulle vara svårmålat men nix, den lilla penseln var lätt att jobba med.


Lindas önskning: grön look!


Linda önskade en grön sminkning, här kommer den!:)

Använde mig av Lumeneduon Enchanted forest, den ljusare skuggan till brynbenet och den mörkare mossgröna vid yttre kanterna av sminkningen. Lade även litet akvamarinskugga från en Anytimetrio på ögonlocken. Lade den skimrande, klargröna HHMinerals-skuggan Emerald Fire vid globlinjen, och vid övre/nedre fransraden. (EF var en av de HH-proven som jag som bekant var nöjd med)
Fransraden fick ytterligare litet pompa och ståt med Helena Rubinsteins Silky Eyes i nyansen Tender grey och fransarna fick en omgång med Christian Diors Ultimeyes.
Postar en fotd (håller på att vänja mig vid tanken att folk ser mitt ansikte här, inte kan väl det vara så farligt?) så ni också ser Christian Dior Gloss show spectacular sparkling lip gloss i nyansen 755 Rebecca Red. På FOTD:en har jag dock inte använt den ensam utan grundat med Lumenestiftet Smiling och avslutat med ett lager av Rebecka Red som ger en glimmande, glossig finish. Nedan en lotd på hur den ser ut utan läppstift under. Gillar den så mycket!



Imorgon blir det en fantasysminkning enligt Sminkjantes önskan!:)

p.s. Jag ser ut som om jag ser nåt från Lush på fotot, ser så überhypnotiserad ut:D Nå men ser åtminstone inte i kors och tvärs så den får duga.

Fru Fortuna log mot Bomben!


Idag kom posten med två trevliga paket. Det ena paketet innehåll kattmatsfreebies som jag klickat hem till våra välgödda randtassar men det andra paketet innehöll en vinst som jag vann från bloggen Urban Looks som drivs av två rara åboflickor.

Jag vann ett Little Kisses-läppstift från Anytime i nyansen Lovely/Ihana och ett Manhattan dubbelnagellack och också en muminslickepinne:) Det här blev ju litet av en spin-off till mitt inlägg om finsk kosmetik - här ser ni nu ett ex av Anytimes läppstifssortiment.
Jag ska publicera en LOTD&NOTD i nåt skede med dessa men före det står Christian Diors gloss i turen och framförallt Lindas önskeinläggmed flashiga gröna ögon! Det ska jag fixa till nu.

måndag 26 maj 2008

Emelies och Inthemakes önskeinlägg: kosmetik i Finland


Jag har gjort en lista på exklusivt finska märken som så vitt jag vet inte säljs (åtminstone storskaligt) i Sverige. Därtill har jag skrivit några rader om ett internationellt märke som jag kan hamstra när jag vill.

Anytime

Ett ungdomligt, finskt budgetmärke som tillhör Lumene Group. Anytimes produkter marknadsförs ofta för ganska unga flickor. Själv stiftade jag bekantskap med firman i tonårsåldern men jag har fortsatt skaffa bland annat nagellack, ögonskuggor och hudvård från dem. Deras nagellackssortiment är förmånligt och skojigt och deras produkter har till skillnad från Lumenes eteriska och drömska namn ofta litet kluriga namn. (Som exempel linern Stay on line, ögonmakeupremovern End of Story som jag nyss recenserade och pudret Face the Day)

Har själv varit nöjd med bland annat Anytimes nagellack Wild Heather och deras hudvårdslinje med rengöringen So clear och ansiktsvattnet Get fresh.
Jag slår vad om att varenda en tonårig, fennougrisk kosmetikjunkie har åtminstone ett Anytimegloss i necessären sin:D

Hårvårdsserien Erittäin Hieno Suomalainen (övers. väldigt fin finsk) är en bastu- och stugklassiker utan like. De retromysiga förpackningarna är designade av Marimekkos f.d. vd, grand old black ladyn Kirsti Paakkanen. De är überbilliga och påstår sig göra håret "regnvattensfräscht". I mitt tycke är det nåt så sympatiskt och tilldragande med deras image, det är så antitrendigt som det bara kan bli. I dagsläge håller detta 30-åriga brand dock kanske på att uppleva en trendrenässans. De är riktig kultschampon för oss ugrer; de löddrar rikt, doftar annars bara shampoofräscht eller av tjära eller björk. Balsam finns i honungsvariant. Alltid ibland, i synnerhet till midsommarn eller stugveckoslut kulmineras bastun med Erittäin hienos hårtvätt!:) Linjen säljs överallt, du undgår helt enkelt inte Finlands mest sålda schampo EHS på de finska schampohyllorna!

Herbina: en förmånlig hår- och hudvårdsserie som bland annat lanserat hudvård för bland- och känslig hy. För er som ogillar doften av hårspray: nästa gång då ni besöker Finland ska ni skaffa er en Herbina Sensitive extra strong-hårspray, den är både parfym- och silikonfri.

Valkoinen risti/Vita korset är ett 80-årigt, traditionellt familjeföretag som lanserat några väldigt otrendiga men slagkraftiga klassiker inom hudvård. Ett exempel är den mintgröna salvan Vitalis som åtminstone tidigare varit även idrottarnas kräm: före man for ut med skidorna i den sibiriska vinterkölden skulle man smörja nosen med Vitalis. Denna allroundkräm med spf 8 torde få sin lyxkusin, Elizabeth Arden 8 hour cream, att skaka av rädsla: enligt firman själv borde denna magiska kräm skydda emot solstrålar på sommaren, fungera på nariga nagelband och torra hälar och händer, avskräcka knott och mygg i den lappländska sommaren och vara bra för barnrumpor likaså. En riktig vinterkrigssurviverkräm alltså! Ska tror jag skaffa en sån till nagelbanden, har senast använt detta gröna gunk i plåtburk som barn:)
En produkt från Vita korset som jag ofta använder är Vivals Oil touch-removerlappar. Oil touch var ordet, maken till oljeschejk har man inte sett i varken Dubai eller Norge efter att ha använt dessa tranlappar men de är väldigt effektiva efter en riktigt sotig gothlook eller färgrann ögonskuggebackanal.

XZ är en hårvårdsserie som har några riktiga hits, bland annat en oljeinpackning med havtorn eller choklad- och vaniljdoftande schampo och balsam. Mums! Rekommenderar varmt!

Finlands "ICA", K-kedjan, har sitt eget budgetmärke Pirkka, som ibland har riktigt bra basprodukter för en billig penning. Bland annat har de en riktigt ok ansiktsrengöring och även bra schampo och balsam. På fotot ser ni bland annat deodoranten Moon Flower.

Sist men inte minst är det märke som jag vet att många svenska sminkusar avundas oss. Jag talar givetvis om Revlon. Det fanns en tid som jag tyckte att Revlon importerades i mindre skala än idag men åtminstone idag kan jag då till närmaste Citymarket eller Anttila och gott förvänta mig att hitta en trevlig Revlonhylla där. Alltid ibland rotar jag vid Revlons hyllor men det har inte blivit en tradition. Vet inte varför, kanske man inte förstår sitt eget bästa då man har allt roligt inför näsan på en? Har ibland införskaffat en kajal eller sminkpenna från dem, därtill har jag en New complexion even out-foundation som jag fått, nyansen är dock aningen för mörk, bara efter en södernresa kan jag tänka mig att använda den.

Sådärja, litet fosterländsk hudvård!:) Vem vill önska härnäst?



Önskevecka för er alla!


Tänkte att ni, mina läsare, skulle den här veckan få bestämma vad jag ska skriva om. Många har haft så skojiga och fantastiska önskeveckor så tänkte att en demokratisk, för alla öppen önskeföljetongsvecka kunde vara skoj, vad tycker ni? Kunde göra åtminstone ett önskeinlägg per dag? Vad vill ni läsa om och se här på bloggen i veckan, berätta i kommentarena!:)

(fotnot:Badbombens officiella önskelampa är lånad från stock.xchng.)

söndag 25 maj 2008

Anytime: End of story


Pret-tys temarecension för dagen är removers. Jag har provat mig igenom många olika ögonmakeupremovers, för det mesta har jag dock satsat på budget. Ögonmejkremovers känns såpass rutinmässigt och oglamouröst att jag hellre satsar på t.ex. ett bra ansiktsvatten eller en löddrande skummighet för ansiktet. Hittills har jag inte funnit en riktigt klockren ögonmakeupremover, vissa återkommer jag dock till.

Nu tänkte jag ändå recensera en produkt som är helt ny för mig också. Provkörde den alldeles nyss för första gången. Removern i fråga är Anytime End of story.

Anytime är något av Lumenes lillasyster, det är ett billigt men i mitt tycke bra smink- och hudvårdsmärke. Deras End of Story är en remover för vattenlöslig makeup, den är mild på alla sätt, både parfym- och oljefri. Jag brukar ofta skaffa tvåstegsremovers i och med att jag ofta pryder fransarna med vattenfast mascara men den här känns riktigt basiceffektiv den här med. Den tog kvickt bort mineralskugga och även rester av Blinc-mascaran som den här gången inte genast lossnade från fransarna med vatten. Den rena, oljefria känslan är ett klart plus, ingen oljehinna här inte. EoS innehåller även hamamelis, det borde också vara vårdande och bra. Jag har ännu inte provat hur den biter på riktigt smoky eyes (tror nog att där krävs 2-stegsremovers eller mina tranlappar från Vival) men till vardagssminkning är den alldeles förträfflig.

Jag vet ännu inte om EoS kommer att visa sig vara dryg, burken är ganska liten så vi får hoppas på det. Billig är den i varje fall och burken är dessutom ganska söt med sina blommor.

Betyg: 4/5 Stark Magna cum laude approbatur


lördag 24 maj 2008

Skön helgläsning


Mina Pret-ty-favoriter från veckan som gått!

Sminkjante hade en riktigt karnivorisk önskevecka med läckerheten Predatory, här är min favorit av alla fina sminkningar hon bjudit oss på.

Santacarolina (aka Smeagols nätta syster?) upplevde euforin med dessa hårvårdsprodukter.

Sminkans fina naglar pryddes av detta lack som jag måste skaffa i något skede.

Inthemake gjorde en vacker undervattensliner som fick mig att tänka på oceaner, sfinxer och blågröna goth chicks.

Bjooti berättade om en mindre sofistikerad air som åtminstone inte fick mig att tänka på just katter.

Rocketqueen recenserade en body butter som låter så gosig.

Bettieli har utöver sina vackra sminkningar hunnit posta gossip från USA om en produkt som låter alldeles som en must have.

Den regnbågssminkfina P'ssion har ett MAC-gloss som närsomhelst kunde flytta hem till mig också.

Kunde fortsätta i all evighet. Kan vara att jag uppdaterar om jag glömt nåt, det har funnits mycket skoj att läsa.



p.s. Ska snart posta min removerrecension för Pret-ty:)

Det gunkigaste gunket som någonsin gunkat på vår jord

Jag har idag haft min sista jobbdag för veckan, fick ändå sova ganska länge på morgonen. Jag hade begett mig i tid till jobbet och märkte att jag hade några minuter tid att slösa före jag borde vara på jobbet så jag traskade till närmaste Stockmann Beauty för morgonsnifferier bland parfymer och gloss.


Hade egentligen en tanke om att eventuellt köpa några engångsmasker och sånt men sen löpte jag amok bland lipglossen och läppstiften. Vrakade nästan bara bland de luxuösa sminken, sniffade på YSL, Guerlain, Lancome och c:o. Det gör man inte så ofta som studerande, annat än som ögonvoyerism och allmännjutning. Sen for sminkdjävulen i mig och viskade diaboliskt till mig: "psst, du får lördagstillägg, köp, köp! nåt glittrande, nåt som är härligt, nåt som får själen att sjunga hard rock hallelujah!"
Jag unnade mig något så fantastiskt härligt, har inte ännu provat den men det här är tror jag min hemgudinna från och med nu. May I present: Christian Dior Gloss show spectacular sparkling lip gloss i nyansen 755 Rebecca Red, jag säger wohoo vilken perfekt fuchsiahallonkompott!



Nu blir det på riktigt en shoppingstrejk i casa Badbombinos men den här kulminerade shoppingodyssérna för stunden, visst vill man sätta fingret i den och kleta och gosa?:D


Expediten var snäll coh gav mig ett prov på Escadas Moon sparkle som doftar übergott:) (Har annars märkt att Kampens Stockmann beauty bjuder oftare på prover än andra SB:n. Kommer ihåg hur glad jag blev då jag en gång fick ett rikligt prov på sensai silk därifrån också!)

LOTD och parfymrecension kommer inom märmaste framtiden!

fredag 23 maj 2008

FOTD HH Minerals- the saga continues;D


Nu ännu en mörkare Kvälls-Fotd och sen tror jag att det igen blir Eotd:s och Notd:s i fortsättningen:) På bilden har jag annars samma sminkning som på dagen men Hypnose också i nedre fransarna, YR:s Vert irisé-penna vid nedre fransraden, övre linern och minivingen med Niveas liquid eyeliner och aningen ljusgrönt från Lumeneduon enchanted forest vid brynbenet.
Framförallt består mejken dock av HH Mineralsskuggan Emerald Fire som är en härlig, skimrande rik grön som till skillnad från Deep blue shimmer är välpigmenterad.

Kan hittills rekommendera Ruby Fire och Emerald Fire, i dem får man valuta för riksdalerna.

Läppstiftet fick bli det snäppet mörkare Lumenes Cloud Embrance.

Trevlig fredag allihopa!

FOTD med HH Minerals


Oj, nu är jag modig, ni får för en gångs skull se hela Badbomben! Plåtade litet FOTD före jag drog till jobbet. Var väldigt nöjd med mineralfoundationen och concealern från HH Minerals, tänker även i fortsättningen köpa dem tror jag! Tres, tres bien foundation i synnerhet!

Har använt mig av följande HH Minerals produkter på fotot:

-Fair Foundation (lämplig nyans för mig som antagligen är världens blekaste homo sapiens)

-Light complete cover concealer

-Några duttar från rouget Mojave Earth, en litet persikoröd blusher

-Till ögonen Pink to Gold Shimmer, i synnerhet under brynbenet.

-Deep Blue shimmer vid den rörliga delen av ögonlocket och en aning vid globlinjen. Jag gillar färgen väldigt mycket men det ser helt annorlunda ut i bagen än på mig. I påsen är det en midnattsblå, mörk nyans men på ögonen en klar, ganska skir blåvingeblå.


Övrig makeup: Lumene Beauty Base, Hypnose-mascara, Lumenes läppstift Smiling, Lumenes mineralpuder.



Jag blev alltså mycket förtjust i foundationen, concealern och även rouget. Just Deep Blue Shimmer faller mig perfekt i smaken men det är absolut ingen mörk blå fast den påstår sig vara det. Pigmentmängden ser ut att vara inkonsekvent, gårdagens Ruby Fire hade ju däremot samma nyans på mig som i påsen. Ni som var missnöjda med pigmentmängden i HH mineralerna, kommer ni ihåg vilka färger ni provade?

torsdag 22 maj 2008

HH Minerals EOTD



Blev mittiallt så sugen på att testa mina HH Mineralsampler efter era kommentarer:) Jag hade min sambo att välja färger, han röstade på Ruby Fire och sen fick jag ännu ta Pink to Gold Shimmer som accentfärg. resultatet ser ni här, tycker själv att Ruby Fire såg ut att vara förvånansvärt samma färg på ögonlocken som i zippåsen! Gillar färgen, den är cool tycker jag:)


Lade RF på det rörliga delen av locket, vid globlinjen och vid yttre, nedre fransraden. Pink to Gold Shimmer under brynbenet. Annars har jag Lumene Blueberry Curl på övre fransarna, har ingen brynpenna idag då mina bryn fick en dos refectocil häromdan:)

psst, Emelie, de första är nu de största, tyvärr är inte ljuset perfekt i det andra men hinner nog greja fler sminkningar med dom här annars också:) psst 2. Bytte ut den andra då jag såg ut som en älg som just ska bli överkörd:D Hade inte ljuset på min sida idag...;D

NOTD Wild and Crazy: Super Dooper Blue


Dagens naglar är kamouflerade med två lager av mitt gårdagens impulsköp från Seppälä, Wild and Crazy i nyansen 87 Super Dooper Blue. Namnet slår verkligen huvudet på spiken! Det här träffar precis den pulsåder i mig som skrikit efter Opi dating a royal och andra korn-, indigo- eller knallblåa sommarnaglar. Jag är mycket förtjust i denna fattigmansversion av mitt drömmarnas Mods-lack. Konsistensen är inte hemskt tjock, det torkar inte speciellt fort men pigment finns det alldeles bra av trots att det är ett så ekonomisk kap. Lade ett lager top coat och quick dryer för att få extra glans i det.

Seppälä vid Gloet hade annars också många speciella nyanser, blåa, till och med litet fulsöta gula neonfärger, grönt, flera minilack, ja, allt möjligt till sommaren. Om ni vill ta en titt på dessa halvgratis lack på nätet så klicka här.

onsdag 21 maj 2008

Gunkmail, ingen junkmail...

...och dagens hamstringar. (Ok, sade att jag att nästan borde lägga av mina hamstringsodysséer för tillfället men nästan räknas bara i Kokkola.)


HH Minerals-försändelsen kom idag i små pygmizippåsar, några ser lovande ut, vi får se hur dom beter sig:)


Efter jobbet gjorde jag en liten instickare till Seppälä vid Gloet för att skaffa någon härlig ansiktsmask att koppla av med. Dom hade 3-för-priset-av-2-erbjudande på gång och jag kunde bara inte motstå detta Wild and Crazy-lack i den tjusiga, elblå nyansen Super Dooper blue och denna ljuvliga Nallepuh-honungsskrubb, den doftar creme brulée!:) Ansikstmasken fick bli en härlig choko-kladdis som jag antagligen kommer att ha en chokladorgie med ikväll.

tisdag 20 maj 2008

Beautyduell!


Snodde denna lista från ett äldre inlägg i Sessans blogg. Ifall ni inte tidigare besvarat frågorna så utmanar jag er att göra det!:)

1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?

Det här varierar jättemycket. Ibland kan jag hassa som om harmageddon skulle vänta bakom hörnet men oftast kör jag budget. Kan tänka mig att det går åt kring 50 euro (ca 500kr) kanske?

2. Vad väckte ditt intresse för smink?

Mamma har gärna skämt bort mig, har också varit närsläktens enda tös så alla har utövat sina smink- och gunkbegär på mig vilket varit härligt!:) Har också alltid tyckt om att rita, mejk är ju litet måleri det med. Tycker om lyxigheten och eskapismkänslan med makeup och hud- och hårvård, har alltid varit duktig på att skämma bort mig själv också vad som gäller smink. Och tvålar:D

3. Favoritmärke? Varför?

Spontant tänker jag nog på Lush. Dofterna, namnen, produkterna, gillar filosofin, allt med Lush. Kanske jag kan ha ett lushaltare i vår eventuella, nya bostad? Lancome hör också till favoriterna, både deras smink och hudvård är bra.

4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?

Stockmann beauty, Sokos emotion, Seppälä, H&M, Eve, Kicks, Anttila, Lumenes fabriksbutik...av dessa gillar jag bäst Eve, Sokos emotion och mina hamstringseskapader hos Lumene.

5. Nämn något som kännetecknar din make-up:

Romantikkänsla, antingen gammaldags sött eller vampsensuellt. Lila/rosa, svart. Hallon!

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?

Sämsta för mig var nog en fransfärgningskit som var ljusbrun, ingen vits att färga ens fransar ljusbruna. Det var ett misstag, skulle köpa svart men håsade.
Bästa var nog Philosophys Cinnamon buns:)

7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?

5 år sedan: ganska lika som nu. 10 år sen: Mycket smink, röda stift och ibland en riktig gothlook. (matchade det med svart hår, ni kan tänka er hur det såg ut med mina ljusa bryn, därför färgade jag dom hela tiden då;D) 15 år sedan: mascara och concealer.

8. Bästa hudvårdsprodukterna?

Varierar, gillar t.ex. Montagne Jeunesses ansiktsmasker och Lush Coalface för tillfället.

9. Bästa makeup-produkterna?

Min Silky eyes från Helena Rubinstein, Lumenes Happy reds-läppstift, Lancomes Hypnose, Mac Studio fix fluid och Max Factor Lasting performance och mitt hittills enda Opi-lack, Didgeridoo your nails:)

10. Bästa hårprodukterna?

Jungle-balsambiten från Lush och deras schampookakor, Goldwells och Wellas produkter.

11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?

Min aquolinabodymilk, namnam, body shops skrubbvantar med en goddoftande duschgel, Ziajas kakaobutter.

12. Bästa skönhetsbloggen?

Det finns så många fina så jag har omöjligt att välja en specifik. Alla har sina egna nischer där de regerar:) Mångfalden gör det så roligt att följa med alla er!

Sminkan, Fakelashes, Inthemake, Jenny, Sminkjante, Yta och Bettieli har redan antagit utmaningen! Zsuzsi har översatt sin till finska, vilken bragd!:) Nu har Emlanemelie deltagit med sin lista! RQ fixade sin lista både på svenska och engelska, hatten av!:) Även Makeupjunkie har bidragit med sin lista! Också Akrogirl!

Vintagesmycken


Tog och grävde i smyckesskrinen för att visa några fina, gamla rariteter år er.:)

Medaljongen och ringen har hört till min farmor. Medaljongen hör till de ägodelar som jag skulle rädda från till och med ett eldinferno, tycker att den är alldeles underbar med sina snirkliga detaljer och sin gammaldags romantikkänsla. Man kan öppna den och gömma ett foto in i den. Jag gick omkring med den redan som en ganska liten flicka, alla ville alltid kika in i den!

Guldringen har en nästan svart sten, infattningen är litet lövaktigt dekorerad. Den är riktigt lilliputstorlek, jag får den på lillfingret, inte ens tal om att få den runt ringfingret.


Det sista smycket har min mamma hittat. Den har någonslags glammiga stenar (zirkoner, diamanter, ingen aning?) runt en djupt violett sten, kunde eventuellt vara en mörk ametist.

Mjukt grönlila Eotd & Lotd ala Lumene:)

Mjukt grönt och alldeles en aning av ljuslila idag. Använde en skogsgrön YR-penna vid övre och nedre fransraden, lade också litet YR:s plommonpenna ovanför den gröna kajalen vid de övre fransarna. Litet mörkgrön skugga från Lumeneduon Enchanted forest och litet ljus, syrenlila från Anytimeskuggan Flirt under brynbenet. Blinc som mascara. Brynen fylldes enligt vanlig kutym med Lumenes Blond.

Läpparna fick sin dos av Boots passionsfruktsgloss och Lumenestiftet Cloud embrance.


Var på stan med kompisarna, två av oss bestämde oss för att färga fransarna och brynen idag. Brynen blev också plockade, autsch!:D Just nu känns brynen nästan teenyweeny för mörka men imorgon tror jag att dom kommer att vara tres tres bien.:)

måndag 19 maj 2008

Pret-ty-tema: nätshopping


Veckotemat i Pret-ty lyder: Vart shoppar ni helst smink på nätet och vilket/vilka är de bästa nätfynden ni har gjort? Frågan föreslogs av Beauty by me.

Jag är en nybörjare vad som gäller nätshopping. HqHair är stället dit jag vänt mig hela två gånger hittills. Jag har varit väldigt nöjd med den snabba leveransen, har fått mina båda paket inom två, tre dagar. Det har kännats pålitligt och effektivt att beställa från dem men jag upplever inte att priserna skulle vara hemskt låga. Jag har varit väldigt nöjd med de grejer jag shoppat därifrån, bland annat från Opi och Philosophy.


Har även ibland funderat på en beställning från Strawberrynet, de verkar ha stort utbud och kundvänliga priser. Senast då jag kikade in hos dem verkade he ha tjusiga Stilafreebies till nya kunder som shoppar för minst 25 amerikanska riksdaler. *Dregla bara en smula*.

Javisst, ja sen har jag ju mina mineralprov från HH minerals på kommande som jag bloggade om nyligen, vi ska se om jag blir nöjd med dem. Positivt med firmor som erbjuder sampler på sina produkter.

(bild stock.xchng)

NOTD: Rimmel magnetize


Dagens lack är två lager av Rimmels 60 seconds nail polish i nyansen 878 Magnetize. Det är en kall ljuslila med rosa toner. Lacket hade blivit litet klumpigt i necessären, det var visst en stund sen jag använde det. Droppade litet remover i det för att få mera flyt i det, ändå blev det inte riktigt lättanvänt men med top coat blev det någorlunda ok.

Nyansen påminner om våra krysantemer som vi fick i lördags, en ganska blommig tösnyans:)


Lacket har oftare det kalla, lila skenet som det har i första bilden men ibland, i varmare ljus blir den mer barbie som i det andra fotot ovan.

Grattis!


Vill ta tillfället i akt att gratulera min fina, vackra, söta vän A aka rabiata trombocyten!
Kiitos ku oot mun ystävä ja anteeks mun hajamielisyyteni!:) iso hali! Huomen kakulle?

Giorgio Beverly Hills


Nu har vi kommit till den sista doften i min lilla parfymsamling. Tänkte att det kunde vara roligt att avsluta aromäventyret med en delikat, glamourös 80-talsparfym, nämligen Giorgio Beverly Hills. Den är ju tillverkad under samma goth- och yuppie-era som undertecknad själv.;)

Denna starka, blommiga parfym lanserades 1981 som en "symbol för det klassiska Beverly Hills-området". Läste på Giorgios hemsida att doften innehåller 450 ingredienser, bland annat jasmin, sandelträ, ros, gardenia, tuberos och vanilj. Jag har lagt märke till att jag ofta tjusas av parfymer med tuberos, det är något med den som får mig på fall. Parfymen är tung, nästan litet tantig men oftast älskar jag doften, den känns lyxig, intensiv, optimistisk och livsglad och väldigt glamourös, tänker på lyxiga altaner, palmer som vajar i en varm havsbris, axelvaddning, raybans, Rodeo drive...den andas 80-tal så det förslår.


Jag tog en gång en sniff ur min mammas Ysatis av Givenchy och blev förhäpnad över hur stor likhet den har till just Giorgio. Googlade den i samband med att skriva den här recensionen och kunde konstatera att Ysatis lanserats 1985. Tidsandan märks i båda dessa parfymer, de är sprudlande och luxuösa. Även flaskorna och själva parfymen påminner om varandra, båda har en tung, gulaktig nyans och buteljerna är gammaldags glammiga.
Det är spännande att fundera över hurudana parfymer vi minns från 90-talet och det nuvarande årtiondet. Själv tänker jag på vattendofter och unisex då jag minns 90-talet medan det nuvarande årtiondet verkar ha en romantikrenessäns och exotiksökan på gång. Hurudana vibbar får ni av olika årtionden? Berätta gärna i kommentarerna, det skulle vara roligt att få läsa era synpunkter!

p.s. Delta gärna i mini-undersökningen i högra kanten;)

söndag 18 maj 2008

Prover från HH Minerals


Gjorde just en beställning på gratis prover från HH Mineral cosmetics, tjohoo! Betalade endast 65 kr i porto, litet dyrare åt mig då jag bor i Finland men en bra chans att testa produkter.

Känner att jag nu måste lugna ner takten med mina hamstringsodysséer, gunkeskapader och shoppingbackanaler men 65 kronor eller ca 7 euro är ju nästan ingeting, eller vad tycker ni?:) Vad spännande det blir att prova, det är mina första mineralskuggor!
Även mineralconcealer och foundation blir skoj att testa. Dessa prover klickade min klick-knackorv hem:

1 x Mojave Earth
1 x Silken Matte Primer/Veil
1 x Light Complete Cover Concealer

1 x Glow/Glory Finishing Veil
1 x True Blush
1 x Fair prov

1 x Pink to Gold shimmer

1 x Emerald Fire

1 x Ruby Fire

1 x Deep Blue shimmer (i synnerhet denna ser jag framemot, åh!)


Bara att vänta på Postman Pat igen. Ni som provat på HH Minerals får gärna berätta era åsikter.:)

(Bild från
stock.xchng)

Aqualila EOTD & neutral LOTD



Regnsjukt och grått, usch och tvi! Klart man skall pigga upp dagen med litet mejkextravangza. Har använt mig av flera skuggor, bland annat aquan från Anytimes trio, nyanser från Isadoras Sparkling lilac, Lumenes Best of you och lila nyanser från en No7-trio plus även en gnutta rouge faktiskt:) Lade den blågröna akvamarinskuggan vid nedre fransraden och skuggade med olika lila nyanser, gående från gammelrosa och lila vid rörliga delen av locket till skirt ljusrosa under brynet. Blond i brynen. Övre fransaraden förstärktes med Niveas liquid eyeliner och fransarna fick en dos av Christian Dior Ultimeyes. Ville ha fokus på de ögonen så jag valde nåt simpelt och glossigt för läpparna, det fick bli H&M:s nästan transparent rosa gloss English rose.

Som övrig makeup: en foundationblandning av Lancome teint idole & Photogenic plus litet Lumene matte harmony och maybelline dream mousse concealer.

Hihi, bjuder på litet söndagsskratt: titta på effekten här nere: en amfibisk Angelina Jolie:D