Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

söndag 31 augusti 2008

Gemensam Pret-tyrecension: concealers

Pret-tynätverkets gemensamma recension gäller den här gången concealers. Jag har valt att recensera Maybelline Dream Matte mousse concealer.



En av mina mest pålitliga och versatila concealers är Maybellines fluffiga Dream matte mousse. Dess konsistens passar bra även under ögonen och även till annat man vill täcka. Foundation sveper jag gärna med pensel eller svamp men just concealer tycker jag att det är praktiskt att kunna använda med fingrarna då man har bråttom på morgonen och har en sju-jä_la pelargon på nosen eller mörka ringar efter för intensivt nattsuddande. Till det ändamålet passar DMMC riktigt bra. På sommaren gör jag ofta en snabbsminkning med denna på de strategiska ställena och puder då jag inte vill ösa med foundation då man transpirerar, glimmar, glänser och har sig.

Pigmenteringen är bra och prislappen skrämmer inte iväg en precis. Badis rekommenderar Dream Matte mousse concealer!

Vitsord: 4+/5 Eximia:)

lördag 30 augusti 2008

Pret-tys veckotema: sminkmärke som jag finner intressant

Sublim är idéhertiginnan bakom Pret-tytemat för vecka 35 som lyder: Berätta om ett märke eller en produkt som du är nyfiken på att testa och varför.

Produkter från GOSH är såna som jag ofta tafsar på i Sokos-butikerna men som jag ändå inte ännu har hamstrat. Det är dock endast en tidsfråga på grund av gunk-kungligheterna RQ och LGB vars läckra eotd:s och swatches av GOSH-grejer lett till extensiv salivutsöndring hos Residens Badbomben. I synnerhet den elblåa GOSH linern är riktigt ohmyGOSH-snygg, även nagellacksnyanserna flörtar även om jag vill minnas att djungeltelegrafen rapporterat om mindre bra egenskaper i nagelgunket från detta danska gunkmärke. Om ni har erfarenheter av deras nagellack så skicka gärna en liten morsekod i kommentarerna nedan, danke schön!

(Bild lånad härifrån)

FOTD och de nya MAC-skuggorna som möjligjorde den:)

Tadaa, ovan ser ni min MACshopping från igår: den underbart blåaktiga, lila skuggan Parfait amour och den sammetslika, mörka skönheten Velvet contrast. Därtill hamstrade jag ett ex av krämskugan Bare Canvas. Jag är i euforisk extas, älskar mina nya darlings!


Sen till dagens look, varsågoda! Fick litet bråttom med att plåta plytet men här kommer ett någorlunda respektabelt foto från min morgonsession med mina nya Mac-godbitar. Färgerna kommer inte fram lika bra som i verkligheten men ska senare försöka plåta en eotd i samband med nästa Mac-look.

Hyn: Benefit some kinda gorgeous, Revlon color stay puder och Maybelline dream matte mousse-concealer.

Ögonen: Bas med Bare canvas, på hela locket lade jag Parfait amour och i globlinjen, yttre kanten av ögonlocket och vid nedre fransraden lade jag Contrast velvet. Övre fransraden ramade jag in med Niveas liquid liner och nedre däremot med en mjuk, blågrå penna från Max Factor. Fransarna målade jag med Lumene Blueberry curl. Brynen fixade jag med Lumenes brynpenna Blond.

Läpparna: Lumene: winds/tuulet puhaltavat.

fredag 29 augusti 2008

Fredagsbetraktelser



Jag har visst inte publicerat nån fotd eller eotd på sistone, har frossat så mycket i paketbackanaler som gunkparadiset Pret-ty möjliggjort. Imorgon tror jag att ni ska få beskåda min nuna, alternativt mina synorgan (som då förhoppningsvis vaknat efter en panna ugrisk motsvarighet till Löfbergs Lila). Lördagar är det litet lättare att klappa ihop en ordentlig stridssminkning i och med att jag får snarka litet längre förrän jag måste till jobbet. Dessutom är det här sista sommarjobbshelgen för min del, sen blir det mest gepluggen, gepluggen.


Ja, just det ja. Kan ni gissa vem som idkade MAC-shopping idag?;) Jag har simmat i parfym och gnuggat i tjusiga paint pots och annat gunk då jag gjorde en efter-jobbet-visit till Stockmanns varuhus med min kompis. Nu kände jag att jag måste få litet fint ögonsmink från MAC så nu har jag en liten trio gunkelixir i bagen som bara väntar på att få en omgång med penseln!

Ha en skön fredag alla läsare!

torsdag 28 augusti 2008

Brevbulimi, bitte!:D



Igår fick jag igen paketfrossa i två alldeles underbara godissäckar; den ena kom från sockersöta Camomille på Pret-ty och den andra från stentuffa BeautyRoxx. Camomille hade lastat sitt lilla skepp med själva bytet, Tvål skin smoothie Banana cream pie, och därtill en hel massa bonusgunk såsom prover på Gliss-schampoo, Hawaiian tropic, Nivea refreshing moisture mask, sminktesters från HH Minerals, Fleur de Santé och Bubble shack Chocolate Malasada. Jag kan ju starta en butik med allt vad hon skickade med:D

Sen till det som snälla Beautyroxx gunkade iväg ända hit till Finlandia: För det första, Osis Dust it som jag varit sugen på så länge, och urgulliga små flaskor med Biosilk-schampoo och balsam plus last but not least, aliasgunk! Jag fick en tub med Carita-schampoo, hur übersöt är inte den lilla gesten?

Tycker inte ni också att ovannämnda individer borde få litet smisk för sin givmildhet?;)


NOTD China Glaze: Subtle


Jag är så förtjust i den här vackra, feminina nyansen: det är som morgondagg på syrenblommor! Av de litet ljusare lacken faller jag ofta för såna här glimmande, ljuslila skönheter. I buteljen bjuder lacket på ett elegant, diskret skimmer som småblixtrar i grönt, lilarosa och diamantnyanser. Mysblingbling!


I och med Pret-tybyten har jag nu haft möjligheten att testa en del china glaze-lack och jag har varit mäkta imponerad. Ändå drar OPI hittills det vassaste strået men China glaze kommer som en god tvåa, även på grund av flaskorna som jag tycker är så dekorativa. Jag skulle vilja ha alla lack framme...har nån några extra kvadrat till övers?;D

onsdag 27 augusti 2008

Bästaste Bettieli i farten igen!


Den ökänt härliga Linda har igen skickat post, nu kom det ett mulligt, bulligt brev som innehåll följande godisbladning:

-påse med Apivita cleansing face mask with green clay


-extasvackra eyeshadowglittret Alva från MUS


-en dosa med Angelic från Lily Lolo


-en underbart silverglittrande dosa med Grey glitter brilliants


Kram på dig Lindus!:)

tisdag 26 augusti 2008

Väska för kattifnattar.


Ok, sista inlägget för idag men här ser ni en av mina favoritbags, min kissemisskass som är från H&M. Aja, Sminkan och alla ni andra med kissemissar och frassar, den här är för er!


Javisst och sen min lilla plånbok med mjau-motiv. Är de inte ganska så söta?;)


NOTD: Mark wins International: nr 00003


Nu har jag då ena snuskhummerröda naglar, önskade av Mamsell Chaosophia och sponsrade av Recensera mera!:D Tack Recensera Mera för bytet!

Färgen är en tuff, kompromisslös röd som inte känns som den sakligaste nyansen nånsin. Inget för diakonissor. Eller jag skulle ju vilja se fullt med diakonissor med den här nyansen men jag befarar att jag får fortsätta drömma om det. (Note to self:Tror jag ska ha det här på i morgon på jobbet till muséet:D)

whoopsista, en uppochnersvängd bild och dessutom lyckades jag av nån orsak inte förminska nåndera av fotona så jag rekommenderar inte att klicka på fotona eftersom de blir STORA som brontosaurusar.

Konsistensen var inte så lättjobbad vilket syns på några av klorna, får nog tunna ut lacket litet grann. Pigmenteringen var det inget fel på, om jag förstått rätt är det frågan om ett budgetlack.

Efter det här blir det lila China Glaze-klor med lacket som jag byteshandlat med Jackie D och som Beauty roxx nu sitter och suktar efter. Först måste jag dock låta ögonen vila efter en massa bloggande och naglarna måste också få sin skönhetssömn utan att hela tiden bli mörbultade med remover.


Byten med Jackie D


Idag har jag haft en skön, ledig dag. Massa kaffe på morgonkvisten och en plingande dörrklocka. Postiljonen hade med sig ett paket från snälla Jackie D (som förutom überdoftkonnässör även verkar vara en lackofil av rang) på Pret-ty. Förutom bytena hade hon gömt med ett bonuslack och prov från Nuxe. Kram på dig, jag blev så glad för paketet!:)

Lackdemokrati!


Här är nya och nybytta lack hemma hos Badis. Vilket ska jag testa härnäst, på vilken vore NOTDen den mest suktande? Hilfe!:)


Offtopic-p.s. Oven ser ni mina nya näsdukar från Mique. Annars tar jag alltid saker och ting med kattmotiv men den här var så flabbis så herr hund fick följa med hem. Btw, har annars inte visat min ena kattbag åt er, det ska jag göra i nåt skede:)

psst
Följ min blogg med bloggkoll

måndag 25 augusti 2008

Pret-tytema för vecka 34: förvaring, Minimänniskans förslag


Bättre sent än aldrig! Youtube var sååå lat igår så jag fick inte inlägget publicerat förrän idag.

Nu får ni i varje fall litet muminspråk och mycket gunk att beskåda. Här kommer nämligen litet videobloggning ala Badis goes förvaring. Enjoy! (Det ger också en liten bild av vad jag har i mina lådor i och med att jag börjar rabbla upp vad jag har i mina gömmor, det här är första tagningen och det märks både på kameran med akrobatparkinson och mig med alzheimer då jag försöker minnas vad jag har i lådorna men ni kan väl leka att jag är überproffsig även om ni får reumatism av att hålla huvet på sned i några minuter framöver;D








  • Parfymhyllan är en nätt, liten glasskiva från Ingvar Kamprads sveaglobala möbelboutique, längst till vänster och i mitten är mina dofter och min sambo har sina parfymer längst till höger.
  • Badrumskåpet är proppat med allt från kroppsgunk till ansiktsrengöring och body lotions. Här bor även hårstylingsprodukterna.
  • I tygkatten har jag mina papiljotter och brevid har jag en liten tubpåse för bomullsrondellerna och i Iittalaskålen har jag mina penslar.
  • I Ikeamonstret bor sminket och nagellacken och även litet annat smått och gott. Som förvaringsboxar har jag en del plastiga organizers såsom pinkfärgade lunchboxar och karamellaskar, båda med kattiga teman. I necessärerna bor kroppsvårdsprodukter, ofta i testerstorlek och även hårsnoddar och mitt vardagssmink ligger i en skild necessär.
  • Duschhyllan är invaderad med schampoo, balsam, duschgeler och allt möjligt som gör den lilla hygienstunden trevligare.
Det var det! Jag hoppas på mer utrymme i framtiden och en egen liten gunkhörna, tänk att ha ett gammaldags sminkbord brevid ett fönster och sminka sig i naturljus....





söndag 24 augusti 2008

Psst-teaser.

Senare ikväll ska jag försöka mig på en videobloggning gällande Pret-tys veckotema;)

Uppdatering: videoladdningen tar såpass länge att jag postponerar det tills imorgon på morgon:)

lördag 23 augusti 2008

NOTD: Depend nr 133

Snacka om färggrannt lack! Det här var ett av vinstlacken från Nailed.se och vilket lack sen! Absolut det neonigaste och lenapeehooigaste lacket jag äger. Jag tror att jag inte själv skulle ha köpt det här lacket men när jag väl har det på klorna så faller jag inför dess uppkäftighet, bohemiska arrogans och coolhet. Det eldade upp mitt väsen i går under Konstens natt, hade även orange hårsnoddar och min orangea ekorr-tshirt...elegansen var handgriplig;)


Två lager ger en djup intensitet, litet syns dock skarven mellan tipp och nagel men det är inte det man lägger märke till utan den häftiga halloweennyansen som kräver uppmärksamhet som en bataljon med pråliga, utsmyckade dragqueens på en borgerlig nobelsfest.

NOTD.en plåtade jag imorse på väg till jobbet med typ håret i rufs och med kaffekoppen i högsta hugg men ni kan tänka er en intensiv glow som den ger, i synnerhet i litet mörkt, den fattar eld!

Ett lack att älska eller hata och jag hör till den första gruppen!

fredag 22 augusti 2008

<3



Fina Beleza var gullig och gav mig denna nominering, tack för det! Det kändes roligt att komma till datorn efter ett tolv timmars arbetspass och hitta nåt så positivt! Tack till er alla som läser om mina tvålfumflummerier och som lämnar kommentarer, det är så überüberhulabalooskojigt:)

Det finns olika såna här nomineringar och alla har olika "regler". För denna gäller:

1. Den nominerade
får lägga upp bilden på hans/hennes blogg
2. Länka till personen du fick den ifrån

3. Nominera minst 7 andra.

4. Länka till dom i inlägget.

5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Ni som jag nominerar: ni får lägga upp bilden om det känns skoj men det är absolut inget måste, bara om det känns så där egotripsmysigt så ska ni göra det, det är ni alla värda! Jag skulle nominera ännu fler om ögonlocken bara skulle hållas uppe men snart snarkar jag och sen ser resten av texten ut zååhärhjhjhdjdhjhzzz.zzz.zzzsnark.
Bästaste pastellgudinnan med stuns i: Bettieli
Sminkjante, grönödga lillisen med vackra skuggningar
Inthemake, ma sista in goth, aka Rhodosfararen
Sminkan, min etniska ättling och nagellacksväninnan som är så duktig, söt och rar
RQ, farligt vackra Malmöbruden med Mac i blicken
Recensera mera som uppdaterar ofta (för en sminkvoyeur som moi) och som bjuder på kompakta, duktiga recensioner på dittan och dattan, bland annat vackra nagellack
Atenas Recensera mera får också plus i protokollet för att ha låtit mig virtualsniffa på en hel del gosiga tvålar och annat doftskoj
Scrangie, because of your absolutely gorgeous NOTD:s which make me drool like a complete fool


Nattinatti alla!

torsdag 21 augusti 2008

Äntligen Pret-typost plus dagens svampskörd!


Här får ni litet bildbevis på innehållet i de fyra, feta breven och paketen som äntligen hittade hem igår!

Jag gjorde en del nagellacksbyten med Recensera mera och således lade jag vantarna över fina röda och pinkfärgade nyanser som känns personliga och skojiga. Utöver dessa lack blev det igår en verklig lackbackanal i och med att jag fick vinstpost från Nailed.se. Jag var nämligen en av de lyckliga som vann Depends sommarkit med swarowskifil och olika somriga lack, nyanserna är coola och vackra! Ser ni den orangea brandbilsnyansen, den ska jag ha på naglarna imorgon till Konstens Natt då våra muséer har kvällsöppet och annat festståhej på g:)

Väldoft hämtade Herr Postiljon också: ett litet doftrör med en Bvlgaridoft som jag bytte med Biggan51 på Pret-ty och några underbara tvåltjusigheter som självaste Crazynails själv gjort!

NOTD:s, recensioner och annat kommer senare, sen kommer det flera paketbilder i och med att mera ljuvliga paket kom idag! Tack Helena & Nailed.se, Recensera mera, Biggan och Crazynails för fina vinster, shopping och byten!

Klyschigt men sant, man väntar aldrig för länge på gunk bara det väl hittar hem! Som pricken på i:et får ni min svampskörd för kvällskvisten: jag och min kompis var och traskade i skogen och dessa kantareller dök in i min påse, de är ännu ogunkade och orensade på fotot. Ena feta, fina svampar med underbar doft, sniffsniiiifff!:D



Badis goes svampskogen

Idag ska jag förhoppningsvis hitta många kantareller/trattisar i skogen men om jag hinner så ska jag ännu ikväll posta bilder på härliga pret-typerversioner som landade hemma hos mig igår kväll;)

Tävling hos Atenas Recensera mera!


Klart jag deltar i den här fina tävlingen! Varför borde jag vinna? Motivering: Vi har just nu fått en ny gunkhylla så jag borde ju få ännu mera påfyllning i den trots att den redan bångnar och är fylld som värsta noaksarken. Därtill ingår en ljusröd gummianka från Kitsch med i priset: finlandssvenskar avbildas ofta som ankdammsbor och jag gillar ju min rosa. Ankan har redan ett par gula kompisar som väntar på henne i vår sanitetsbudoar!;)

onsdag 20 augusti 2008

Lycka är...

...att få en ny gunkhylla. Duschutrymmet har länge varit översvämmat av elvital, philosophy, lush och c:o i olika sugkoppsikeamackapärer men nu fick största delen av gunket bosätta sig i en ny, väggmonterad ordnung-muss-sein-grej med fyra hyllor. Pret-tys veckotema handlar den här gången visst om förvaring så det blir säkert bildbevis på vår nya duschservitör då jag fixar förvaringsinlägg åt er:)

NOTD: Lumene Natural Code: Party on


Trots att detta nagellack tillhör en sminkserie som är lanserad för ungdomar så tycker jag att nyansen känns vuxenvacker. Det är en burgundylila nyans som leker mellan olika nyanser som i plommonens mognad. Det känns väldigt skördetidsfint och passar till sensommaren och den nalkande höstbörjan. På nära håll och i starkare belysning (se bilden nedan) bjuder lacket på litet glitterkorn i olika lila, rosa och blå skiftningar, vackert tycker jag!

Penseln är lätt att jobba med, den känns nybörjarvänlig i och med att den är kort och stadig. Pigmenteringen är ok, inte heltäckande men i min bok ger det bara lacket en viss versatilitet; jag kan bära antingen en akvarellig men ändå mörk lila eller en djup violett på naglarna och det via samma butelj. Jag har blivit väldigt förtjust i dessa nya Lumenelack, det ska bli roligt att prova på Party on:s lillasyster Make Impact också!:)

p.s. Idag har det varit en paketorgie här hemma! Fyra feta leveranser låg på bordet då jag kom hem och mera borde det komma! Ja och ankomstavi kom det också! Tack snälla herr Post-Transvestit att du inte tog mitt Pret-tygunk!:D

tisdag 19 augusti 2008

Min nya parfym feat. en lilarosa nagellackstrio


Min sambo var på en kort båtresa nyss och Fräulein Fortuna var givmild då han puffade in en euro i en spelmaskin. Kling, kling, kling sade det och 100 euro eller ca 1000 svenska riksdaler droppade in i vår kassa. Med vinstpengarna köpte gulliga han en doftupplevelse åt mig i form av denna kristallskapelse som doftar orgasmgott! Versace: Bright crystal både som parfym och body lotion. Jag kan inte sluta sniffa på mig själv då jag bär denna lyxpärla, doften är underbar! Helt i min smak och gud vad jag älskar den tunga diamantaktiga korken som andas nyrika ryssar, hollywood och dekadens:D

Därtill hade jag som sagt släktingsbesök, härligt att få vara med sina nära och kära. Idag har jag varit på en hamstringsodyssé med min kära mamma och det innebar kläd- och gunkshopping (plus även en bågfil men jag anar att ni, min fina läsekrets, ej vill stifta närmare bekantskap med min Clas Ohlson-shopping såvida det inte vore en verktugsbox som jag tänker ha mitt Isadora, Lumene och Lancome i, vilket det tyvärr inte är;)).


Efter shopping på Stockmann och Sokos är jag nu en lycklig ägare till dessa rosa och lila, inhemska nagellacksväninnor i form av Lumene Natural code nail styler i nyanserna Make Impact och Party on. Make Impact är dessutom ett hololack, jippaijeejeeehaaahallelujahmoment! Jag fick även lite testers på annat natural code-gunk. Lumene quick and chic Sweet Kiss fick jag litet tidigare av min rara mamma. NOTD:s kommer bara jag hinner lacka och posta bilder!

p.s. Vår postgubbe är antagligen en transvestit. Jag har inte ännu heller fått Pret-typost. Jag befarar att postiljonen lagt märke till glittrande gunkpaket och frestelsen har bara blivit för stor för hans länge dolda, feminina sida.

måndag 18 augusti 2008

Kort gunknotis!

Jag har släktingar på besök så jag tar ett par dagars bloggpaus men jag kan lova att jag har en del ljuvligheter att visa er då jag återkommer:) Bland annat en ny parfym som flyttat in hos mig och som är alldeles oemotståndlig!

fredag 15 augusti 2008

Lördagslista med temat habegär: nu

Jag bara måste få det här lilla poltergeisthuset. Det gulligaste och mest mysskrämmande gunkhuset nånsin! Stygga Bjooti visade denna lilla, väldoftande etta och efter det har jag haft våta drömmar om ovannämnda gunkfilial. Lakrits, kolaäpplen, jag vill ha både trick and treat, vill ha alla dessa halloweengodisar!
Även den här produkten ovan verkar überbra, praktisk och härlig. Urban Decays Eyeshadow transforming potion omvandlar ögonskuggan din till en tjusig, personlig eyeliner! Här ser ni den in action. Vill ha!!!


Rodeo diva. The Master of the NOTD-universe (aka Sminkan) har bråkat med mig och andra kulörnjutare ren länge. Notd på notd på notd i galet fina nyanser. Jag vill också ha Rodeo Diva-lack att gå lackbärsärk med!

Det här är min värsta cravingstrio för tillfället. Vilka produkter gör er just nu galna av materialism-euforiskt habegär?

(Bildbevisen på spökhuset, rodeolacken och ud-potionen lånade)

I väntan på God..gunket menar jag:)

Känner mig som värsta väntar-Estragon: postgubben hade bara hämtat tidningar idag, snyft. Nå, på måndagen kommer det säkert gunkpost! Hoppas bara att nåt är såpass nerbantat att det ryms genast igenom vårt anorektiska brevinkast så jag kan genast notd:a, gunka, sniffa och pyssla och inte behöver vänta tills följande dag att jag kan hämta godbitarna på posten.



Blinc-mascaran funkar annars bra ihop med lök. Ni läste rätt, lök. ("Allium Cepa" på latin btw.) Jag håller på och kockar ihop en smaskig kantarellsås och då jag gick manson på löken så blev jag inte riktigt lika gråtig som med andra mascaror. Om ni har tendenser till masochism så ska ni prova på att hacka en riktig baddarlök efter att ni målat fransarna med Christian Dior Ultimeyes. Ger en relativt angstisk kick för synorganen!;D

Förväntansfull inför dagens postskörd.



Jag tror och hoppas på att posten (eller Itella som det så fjantigt och pretentiöst heter nuförtiden i vårt ugriska hemland) droppat in några feta Pret-tybrev och annat skoj idag. Jag borde nämligen ha fyra, fem stycken gunkiga tjockmånsar på väg hem till mig:)

Givetvis kommer bildbevis när paketen väl hittat hem! Skojig helg tills nästa inlägg, förhoppningsvis med bilder på nyinflyttat gunk!

torsdag 14 augusti 2008

Snäppet mer marginella spastunder.



Öhöm. Litet linktips för er som tröttnat på de avlopplande men ack så rutinmässiga kosmetologbesöken. Undertecknad håller sig fortsättningsvis dock till gamla goda Phytomer, Darphin & c:o;)


Klicka
här för att läsa mer om spalyx med guanogunk och här om PedEgg redan känns för passé.

Härliga byten med RQ!


Jag hade tidigare möjligheten att prova på Oatmeal & Honey-balsamet från Tigi via snälla Bettieli som skickade mig ett prov på det goddoftande hårelixiret. Därför blev jag i extas då jag såg att Rocketqueen hade lagt upp sitt Tigishampoo på Pret-tys bytesplats. Jag tog genast chansen att lägga vantarna på denna goding och därtill bytte jag till mig ett Curls Rock-balsam.

Båda dessa härligheter landade hos närposten i ett pinkfärgat, tjusigt, viktväktarpaket som därtill var späckat med en hel del underbara prover, parfymprov, krämer och annat kleopatralikt gunk från bland annat Oscar de la Renta och Robanda. Bonusplus för den lilla, söta ugglan som övervakade brevets färd från Malmö till Esbo;) Jag provade båda hårvårdsprodukterna igår och min kalufs blev förtjust i båda två, alldeles extra förtjust blev hon i havrehonungsgunket! Tack snälla Linn för ett kanonbyte!

onsdag 13 augusti 2008

Vadå, the postman always rings twice?



Just nu känns det som om det droppar in gunk, ankomstavier, Pret-typaket, brev och lådor stup i kvarten! Hos casa de Bambombioso har dörrklockan definitivt ringt oftare än två gånger på sistone:D

Idag fick jag ett übersött, ugglebeprytt paket av RQ och imorgon får ni stifta närmare bekantskap med dess ljuva innehåll. Före det ska jag själv ingå en doftallians i duschen med mina nya väldoftande väninnor!

p.s. Pret-ty är Eden reinkarnerad! Om det ännu finns någon arm stackare som inte klickat sig dit så rädda era skönhetsbesatta själar och surfa på!

(Postboxen lånad)

NOTD: creative paris in pink


Dagens lack är en tjejig, rosa historia. Jag lade tassarna över denna rosa pralin genom ett byte med Pret-ty-Therese, tack för detta riktiga lolitalack!:)

Det är en så oskuldsfull nyans att den nästan blir syndig, den har definitivt vissa nabokov-vibbar. Jag lackade två lager av detta crémelack som kändes helt bra att jobba med, litet penselstreck dock men inget farligt. Det är roligt att äga ett sånt här karamelligt, ljusrött lack som passar till många olika tillfällen.

Det är inget ta-mig-på-allvar-lack men det är überfeminint och sött: jag diggar!

Därtill var Therese givmild och gömde med en ögonskugga och även prov på en bus-ansiktskräm:)

tisdag 12 augusti 2008

En liten ararat med gunk...


..gav min snälla mamma! Här ska det minsann testas och njutas! Jag fick bland annat Comfort cleansing rengöringsmousse och Rose hip-ansiktsvatten från Oriflame, olika goddoftande deon, smink, Louis Widmer-prover...tack kära mamma!:) En del produkter som hon gav så har jag ren i användning så de kom inte med på bilden men bland annat fick jag därtill en kajal från Max Factor och en pinkfärgad ögonfransböjare.

Tror jag måste börja storrensa i badrumskåpet, kanske det dyker upp litet skönhetsprodukter på Pret-tys bytesforum så nytt gunk kan lastas in bakom lås, bom och spegeldörrar. Ikväll ska jag ännu gå och lösa ut litet skönhetspost från närposten så vi kommer snart att ha svårt att rymmas in i vår enorma studiekatedral på 46 kvadrat om det fortsätter såhär:D Men visst är det förbannat skoj med hopplösa mängder gunk!

Vilka är ni?

Jag snor idén av snälla Therése: ni får gärna besvara frågorna nedan. Jag är så nyfiken över vilka ni är som häckar här och läser om mina tvålsvamlerier;)

1. Vad heter du?
2. Läser du min blogg ofta?

3. varför?

4. Var bor du?

5. Hur gammal är du?

6. Vilka är dina intressen?



(Bilden lånad)

måndag 11 augusti 2008

Pret-tytema för vecka 33: sommarens bästa skönhetsköp


...undrar Mayaline. (Tänkte att jag ändå hinner slänga ihop ett kort inlägg då jag vet precis, kort, direkt och koncist vilket som blir svaret här).

Nämligen Benefit: Some kinda gorgeous. Jag hittar inga fel med denna fantastiska produkt som blivit min nya gunk-sancho pancha. Den unisexiga nyansen klär även mig som är überljus och den ger en fin, fräsch lyster och balanserad nyans till hyn utan att alls bilda nåt som ens kunde påminna om spackel eller kakighet. Foundation som inte ser ut som foundation men som ger snygg hy, det gillar Badis!


Nåt av det mest perfekta i skönhetsväg någonsin, helt enkelt! Plus för den roligt snygga förpackningen!
(Bilden lånad från Boots)

Quickiehej på er gunkoholics!

Är på landet för tillfället och härjar med bland annat två trinda, randiga kissemissar så nästa inlägg blir imorgon kväll eller på onsdan. Däremot kan jag lova att nästa inlägg kommer att innehålla en massiv drös med gunk så checka in snart igen!;)


lördag 9 augusti 2008

Bloggkoll för den gångna veckan


Ännu söndagen kvar att avverka men jag publicerar redan ikväll mina pret-tyfavoriter från den gångna veckan. Den tillfälligt kalla sensommaren verkar synas i djupare nyanser i sminkningar och lack och många berättar om kommande höstkollektioner och annat mustigt höst- och sensommarskoj vi har framför oss. Ännu har vi dock litet skön sommar kvar hoppas jag!:)




Veckans absolut värsta habegär väcktes av Bjooti. Kan nåt bli bättre än denna all hallows eve-box av Philosophy?

Veckans snyggaste är Inthemake i denna elblålila vision, dessutom matchar hon med ett rockigt lack!

Sminkan bjuder på en notd-orgie som heter duga, hur många som helst är ursnygga!

Bettieli har lackat naglarna med ett vackert, djupfärgat lack som jag blir och stirrar på.

Emelie har en katt med fnatt.

RQ plågar igen med fina swatches, Feline will be mine! (När plånboken slutat gråta:D)

Sminkjante gör en perfekt matchning med sina fina, gröna kattsynorgan.

Sen gör jag en allmän honnörslänkning till Sublim som spinner fina inlägg i rasande fart nuförtiden, tävlingar, lippies, gunk och recensioner, gillar!


(Bilderna lånade från Photobucket)

Torsdagsshopping


Bjuder på en del shopping från torsdagen. Mest blev det presenter, både till mamma som fyllde år nyss och litet smått och gott till sambon. Dock hittade jag en del personliga, hedonistiska gunkgrejer också!

Det blev dessa:

  • Phytoaktiv nattkräm från Ziaja, har gillat denna serie väldigt mycket. Den är ämnad åt personer med tendenser till spruckna blodkärl och rödlätt hy. Jag känner delvis igen mig i beskrivningen så allt som kan förstärka min ljusa men rödlätta hud så come hither, por favor:) Jag köpte också Phytoaktivs ansiktsvatten men den var blyg så den kom inte med på fotot.

  • Savon vegetale klementintvål, doftar underbart kryddcitrusaktigt. Mumsmums!

  • Laveras vårdande och fuktande kroppsolja med underbar doft av apelsin och havtorn, det doftar som mer vuxen sort av apelsingodis, helt kanon. Jag njöt med den här efter duschen igår, härligt!

fredag 8 augusti 2008

K. Aucoin: Making Faces


Oh my god. Jag hör till de dinosaurusarna som hittills inte läst smink- och inspirationsbibeln Making Faces av Kevyn Aucoin. Jag korrigerade situationen genom ett bibbabesök och slukade boken så fort jag kom hem. Det här blev min nya psykiska hembibel. (vid sidan av epos av en viss herr Tolkien;))


Förutom att Aucoin verkar ha varit en charmig man så har han varit en artist utan like. Boken bjuder på osannolika makeupmetamorfoser, man får se Demi Moore, Julia Roberts, Courtney Love, Tori Amos & c:o i looks som transformerar dessa tjusiga kvinnor till andra helt oigenkännbara men fantastiskt vackra och inspirerande förförerskor; i alltifrån bedroomeyeslooken till 20-tals stjärnelooken. Därtill, lika viktigt och om möjligt ännu mer inspirerande, får man se helt vanliga människor uppleva en total glammake-over.

Ögonorgasmer så långt det bara når och ett härligt avslappnat men passionerat förhållande till smink som konstform är det vackra och inspirerande intrycket som etsar sig i hjärnan efter att jag läst Making Faces. Jag rekommenderar den varmt till alla gunkfanatiker!

(bild lånad
härifrån)

Freeman facial enzyme mask with pineapple

Nåt av det bästa med det här gunket är själva förpackningen, man blir sommarglad av den knalliga, gula frukttuben. Masken har en lätt peelande och återfuktande effekt och den tar bort döda hudceller vilket i sin tur ska ge huden en ungdomlig och fräsch lyster. För effekten står bland annat AHA-syror och ananasextrakt.

Delvis håller jag med vad masken lovar. Den har en lätt revitaliserande touch som gör att hyn känns litet mer uppstånden än vanligt och den är inte alls uttorkande, säkert delvis på grund av koncistensen som inte alls påminner om t.ex. en lermask, gunket är mer som fluffig hårgel, den känns lätt på hyn men jag finner den dock delvis litet svårapplicerad.

Trots att hyn känns litet fräschare efter användning så är det inte en wow-produkt, jag saknar nåt som ska ge hyn den där extra glowen. Ändå använder jag masken relativt ofta, delvis för att den är ett ekonomiskt val och delvis för att ananasdoften är god.

Pris: ca 2,60 Euro eller ca 24 kr

Slutsats: Helt okay mask, klart över det mediokra men ändå inte en superprodukt. Plus för den goda doften och för plånboksvänligheten!

Vitsord: 3+/5 En stark cum laude approbatur

(Bilden lånad från Freeman Beauty)

torsdag 7 augusti 2008

Pret-tytema: ruskig rufsdag

Det aktuella veckotemat för Pret-tys nätverkare är bad hair days.

Jag har inte så ofta ruskiga kalufsdagar i och med att håret är långt och obehandlat och tjockt som en viktväktare, det går alltid att sätta upp på en småromantisk (läs: humanistråddig) tofs eller med diadem eller nåt sånt. Däremot kan en dålig hårdag för mig dock innebära en lars levi laestadius-frilla, alternativ rasputinrufs, här ser ni Raz:




För att undvika denna rätt så mördande ryskinspirerade look shamponerar jag och sen shamponerar jag. Gillar mitt hår nytvättat och väldoftande, tål inte tanken att hårbottnet skulle vara ofräscht. Jag har ibland provat på att bara "tvätta" med balsam eller ha längre tvättpauser men det går bara inte då håret är obehandlat. Då jag hade permanent så kunde jag ha längre pauser men med den här emilezolainspisfledan så kan jag inte låta bli att gunka håret stup i kvarten. Torrshampoo vill jag ännu prova på, Osis tror jag blir bra.

Javisst, Ytligast undrade också efter tips för eventuella badhairdays. För mig är dåliga hårdagar räddade med snabba tofsmanövrar och eventuellt nån duk på huvet om rasputin ändå kommit fram:)

NOTD: Creative nail design Love sick


Jag blir kärlekskrank av det här lacket, en sån fin, glittrande hallonbåt i lackformat! Den har en del små silverpartiklar som leker mitt i hallonsylten, de syns dock mer i flaskan än väl på klorna men ger ett trevligt sken åt denna karamelliga Love Sick som är ett lyckat byte med Annica J på Pret-ty, danke schön!:)

Har lackat två lager av lacket som kändes lättmålat. I starkt ljus ser jag en aning av gränsen mellan tip och resten av nageln men inte så det skulle störa mig. Lacket känns väldigt jag, det tillfredställer den spralliga sidan hos mig som nog är den mest dominerande om man inte räknar de dagar då jag vill ha vampigt, goth, mörkt och femme fatale;D

onsdag 6 augusti 2008

Avslöjande LISTA!

Vad skådar mitt norra öga om inte en lista hos många sötnosar, bland annat Bettieli och Inthemake! Jag hakar också på!


Några filmer du rekommenderar: American Beauty orkar jag se om och om igen, tycker den är asrolig, sorlig, melankolisk och hoppfull, allt i en och samma förpackning med förbannat coola Kevin Spacey i spetsen. Sagan om ringen-trilogin är ett måste för alla som njuter av estetisk eskapism med orcher, alver magiska ringar och kämpemod. Mer allmänt gillar jag att slötitta på thrillers och deckare, Martin Beck ordnar upp brott i tv:n as we speak:D Även en del äldre filmer är superbra såsom Some like it hot.

5 band/artister du gillar: Nightwish, Sentenced, Amorphis, Charon och Within Temptation. Lyssnar nog på annat också än heavy men jag diggar mer massiv melankoli på udden till det patetiska nästan:) Filmmusik och en del klassiskt går också, även dance om jag vill släppa loss litet grann med fötterna.

En lite udda maträtt du rekommenderar: Rökt flundra. Mums!

Favoritfärg: Elblå, hallonrosa, svart, skogsgrön

Några manliga skådisar/artister/modeller du tycker har en skön utstrålning: Ville Valo, Johnny Depp, Tuomas Holopainen och den finska 50-talscharmören nummer ett, Tauno Palo.

Några kvinnliga skådisar/artister/modeller du tycker har en skön utstrålning: Drew Barrymore, Kate Winslet, Tori Amos och även den redan avlidna Rita Hayworth.

2 tv-program du rekommenderar:

The darling buds of may: underbar, brittisk feelgood-serie i det vackra Kent. Vad heter den där serien var Gordon Ramsay vrålstorgormar åt kockar? Den rekommenderar jag, det är nåt twisted-roligt att se nån skrika huvudet av sig och bete sig som en neanderthalmänniska, säkert för att jag aldrig någonsin själv beter mig ens närapå så:D

En bok du rekommenderar: Donna Tartt: The secret history, Sue Harrisons vackra böcker om ett forntids Alaska, Sagan om ringen och Emily Brontë: Wuthering Heights. Därtill hakar jag på Inthemake, The dirt bör läsas:D

3 parfymer du gillar: Dior J'adore, Escada Moon sparkle, Flower by Kenzo.

Hur ser din morgonrutin ut i badrummet: Jag duschar oftast kvällen innan men om jag inte hunnit med det så gunkar jag i duschen med Lushgrejer och annat skoj, jag tvättar håret nästan varje gång jag duschar...en ovana men håret blir så snabbt flottigt. Gör också alltid åtminstone en basicsminkning, nu är min nya favoritprodukt för snabba morgonmakeups Benefit: some kinda gorgeous. Håret borstar jag och sätter på en filifjonkkaknut, håret orkar jag inte så mycket med, det är tjockt och tar fast hur länge att fixa.

Vad äter du oftast till frukost: Badis loves frukost! Nybryggt kaffe, ostmackor, jogurt, gärna även juice.

Vad dricker du helst: Vatten, rödvin, ettans mjölk, cider, KAFFE!

Tatueringar, hiss eller diss?: Om den passar bäraren så kan det vara alldeles fantastiskt. Jag hade en period då jag funderade på en men jag har åtminstone nu kommit till slutsatsen att jag själv är en icke-tatueringstjej, på andra kan det vara hur snyggt som helst.

Favoritljud?: Kaffekokarn! Pruutpruutpruut!:D Det då en gosig kissemiss spinner.

Något annat du vill tipsa om eller berätta: Carpe dior!

(Bilden lånad från photobucket)

I'm back plus litet Pret-tybyten och annat smått och gott

Hej på er!

Kom nyss hem från skärgården; underbart med bastubad och supergod mat, bland annat en orgiastiskt gastronomisk svampsoppa nersköljd med merlot, mums! Vädret var crazydåligt, det stormade nästan hela skärgårdstiden men på ett sätt var det extra myspysigt att då krypa in under filtarna i vår lilla hyresvilla och tända värmeljus och slappa. Jag är inte hundra procent säker på saken men jag tror jag eventuellt såg ett lodjur idag. Den simmade till andra ön brevid och jag var helt konfunderad om jag verkligen såg vad jag trodde att mina synorgan beskådade. Åtminstone kom Herr Snok och hälsade på så faunan var ytterst påträngande, på ett positivt vis givetvis:D



Helgen tillbringade vi däremot i rockigare tecken i Ankkarock med Soilwork, Amorphis och WASP i spetsen. Kul att kunna gå på en festival på sommaren då man tagit litet helgledigt!


Det om semestern, nu ska ni få se litet gunk. Först ut är litet Pret-tybyten, den andra anlände i slutet av förra veckan och den andra kom idag: en Dior J'adore body lotion som jag bytte med Recensera mera, därtill hade hon varit snäll och stoppat med en Pierre Robert läppgunkis, tack för bytet! Därtill väntade ett litet småmulligt brev på mig idag av Annica J, inne låg ett glimmande, härligt Creative-lack i nyansen love sick, mums vilken hallonnyans! Tack!


Sen till några mer prosaiska tingestar jag norpade med mig från euromarket på hemvägen: en fotskrubbare som jag kan idka ortopedisk sandpappreri med och en ansiktsborste för att riktigt übergnugga fejset rent.