Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 6 april 2009

Halloj, halloj!Som ni små murmeldjur säkert märkt så är det verkligen liv i luckan hos Badisbloggen. Typ som i en katakomb.

Detta beror som tidigare sagt på jobb kombinerat med studier men också på det att jag som alltid varit en extrem estetiker nu även börjat odla en annan hobby. Vintage. Retro. Nostalgi. I alla dess tänkbara former! Detta betyder ingalunda att jag tappat intresset för gunk, tvärtom, men jag tror att min hjärna, kalender och plånbok totaltflippar om jag försöker nå med tentaklerna åt alla håll samtidigt.

Jag har under kanske ett halvår nu hamstrat så mycket vintagegrejs som det bara ryms i kläd- och smyckesskåpet. (Och som nu min lilla, blyga budget tillåtit). Min hippokampus får utlösningar bara jag ser böcker som heter typ femme fatale of the 40s, art of dressing up, hippie chic, modern retro, hur piffar du upp lägenheten din med loppisfynd, ni förstår. Sen är det hel en annan story hur mina jobbkompisar ibland höjer på ögonbrynen då jag stoltserar till jobbet i de mest psykotiska, snusksöta eller prozac-housewifemysiga outfitsen. Men jag jobbar ju på ett museum så jag tänkte wtf & wth, litet museiobjekt kan man väl klä på sig, eller hur?

Jag är knasig, alltså finns jag;)

Men jag fortsätter att odla skönhetsintresset, min nagellackssamling har fått en egen fin ikeahylla<3! Sen snokar jag fortfarande lika mycket vid MAC-disken i Hesa, och störtnjuter av Tigigunk, Anne Linds kinuskisnuskiga karamellduschgeler och så vidare. Men jag känner mig litet väl lat för att fatta tag i musen (nu missförstår ni mig sen INTE, era pervon) och skriva om det på kvällarna då jag väl hasat mig hem från jobbet. Därför tror jag att det är lika bra att jag stänger luckan tillsvidare men lämnar den ändå lite på glänt så jag eventuellt kan återkomma då vikariatet tar slut och jag behöver gunkavkoppling mellan graduförlossningen.

Ville bara säga hej så länge och tacka för alla snälla och omtänksamma kommentarer jag fått under det året jag bloggat, tror jag har de snällaste bloggläsarna man bara kan tänka sig! Vi ses igen, på ett sätt eller annat!

überkram,

Badis (som just nu ska koppla av med att se på pixiwoo på youtube, hon är efter Sminkan och RQ den överlägset bästa sminkösen man kan tänka sig. Även hennes syster äger riktigt rejält!)

9 kommentarer:

Marie sa...

Fantastisk bisyssla, det är bra för själen att odla en passion.
Hoppas du kanske vill delge lite av den sidan i bloggen, dels för att det vore en jätterolig nisch att blanda gunk med all things vintage, och dels för att jag också vill ha mer liv i rutan överhuvudtaget! :)

Kajalpennan sa...

Tycker det är synd att du slutar blogga. Du skriver så bra och jag småler alltid när jag läser dina texter. Kan du inte bara fortsätta att blogga om det som intresserar dig? Jag sk*ter egentligen vad du skriver om... :)

inthemake sa...

Ah men guuud va härligt att höra ifrån dig...hoppas du har det underbart ibland vippkjolar & hårspännen...stor gothpuss

Sminkan sa...

Åh, så tråkigt att du inte hinner med bloggen. Men kul med fler hobbies och jag räknar med att du då och då ger dig till känna i alla fall.
Min andra stora hobby drar i mig med, eller flera faktiskt, jag hinner knappt jobba mellan alla böcker som ska läsas, land som ska rensas och ögon som ska sminkas...

Kram på dig hjärtat!

Anonym sa...

Låter härligt! Jag hoppas förstås att du återvänder hit någon dag och förgyller gunkbloggvärlden med dina eskapistiska eskapader. :)

Ruby Shy sa...

Åh Ruby sakna sin slussbadis:)

SantaCarolina sa...

Nej nej nej, sluta inte Badis! Kom tillbaka när du känner för det men lämna oss inte för gott. Du är ju beroendeframkallande! kraaaaaam

Jazz sa...

Instämmer med föregående talare. Sporadisera gärna, men det blir sååå tomt om du lämnar bloggvärlden helt - det finns alldeles för lite skönhetskunniga finlandssvenskor här, och du är min absoluta favorit!:)

Badbomben sa...

Marie: Du är då alltid lika söt:) Tror nog det kunde vara en möjlighet.vi får se om det dyker upp litet retrogrejs här!

Kohlis: Inte har jag riktigt tänkt sluta men jag är bara så lat just nu efter arbtsdagarna. Men nu fick jag fiilis så det dök upp en liten listbloggning:)

Inthemake: <3<3<3!

Sminkan: Ja, om det bara vore för jobbet vore det lättare..men kanske jag i nåt skede igen får mer tid:) Lakritskram!

KK: Ja, det tror jag också och sporadiska påhopp blir det nog ren då och då:D

Blyga rubinen: Awww<3! Slussis!

Santacarolina: Rara! Puss!

Jazz: Här blir man ju genast skrivsugen av så vackra ord, tusen tack!