Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

Min hår- och hudtyp/Hiuslaatu ja ihotyyppini

Badbombens hud- och hårtyp & preferenser

För att få en inblick i hurudan hud och hurudant hår som bebor undertecknades kroppshydda så är jag en naturlig rödhätta med ofärgat, axellångt och permanentat hår. Nähäp, no more, nu är det rakt, axellångt och blont som gäller! :) Min hudtyp är mycket ljus, (klär bäst i t.ex. MAC NC15 och I.d. bare minerals-nyansen Light) på sommaren blir jag litet småfräknig. Jag har blandhy (oljig t-zon, sporadisk yt-torrhet på vintern) och lider inte av torr hy så jag behöver egentligen inte smörja min kropp hela tiden men jag väljer att göra det i förebyggande syfte och för att body lotions bara doftar så sjuttons gött.

Jag älskar dofter och färger och älskar själv att måla naglarna i lila och läpparna i hallon. En underlig rödhätta som trivs bättre i kalla nyanser än varma och murriga höstfärger. Give me an electric blue or a happy pink and I'll give you a happy Badis!

Efter en bloggpaus under en del av år 2009 satsar jag sen 2010 års början på en mer djur- och naturvänlig attityd i mina recensioner och inlägg. Jag påstår mig absolut inte vara perfekt men jag försöker så långt det går att följa t.ex. PETAs lista för cruelty free-gunk. Om det finns ett crueltyfree-alternativ så föredrar jag det. Jag har även blivit mer och mer intresserad av ekologisk hudvård, även om jag fortfarande mest hamstrar "vanligt" gunk. Jag recenserar alltifrån skönhetsmojänger till tvål, bara det har med kosmetik/skönhet att göra.

Badbombenin iho- ja hiustyyppi plus makuasioita

Blogia kirjoittaa hyvin vaaleaihoinen (esim MAC NC15) punapää, joka kesäisin keräilee pisamia ja on talvella melko albiinomunkki. Pääni punainen karvoitus on permanentattu mutta muuten käsittelemätön. Eipäs päde enää, olen nyt suoratukkainen polkkapituusblondi! Ihotyyppini on talvisin kuiva sekaiho, kesällä t-zone puskee hieman enemmän enilettiä. Ai niin, makuasioista. Tämä punapää haistattaa värikoodeille panhuilun ja himoitsee kylmiä pinkkejä, sähkönsinistä ja liilaa paljon enemmän kuin meille punkuille usein puskettua maanläheistä väriskaalaa. Suosin eläinystävällistä ja ekologista kosmetiikkaa ja arvioin kaikkea kauneuteen liittyvää, oli kyseessä sitten suoristusrauta, kynsilakka tai kylpypommi.