Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

lördag 7 februari 2009

Gud vad man blir glad ibland!


Jag var igår hos en hittills för mig obekant frisörsalong för att fixa ögonbrynen och fransarna då jag idag ska födelsedagspartaja litet postumt med kompisarna. Och ni vet inte hurudan visuell smällkaramell som väntade på mig! Tänk er att ni kliver in i en 60-tals hip, liten salong. Det första ni märker är allt det ljuva retrostuffet som klänger på väggarna: vintagekläder, skor, gamla mysiga radion i pastellnyanser och knallorange, vackra gamla skönhetsannonser och nyare TIGI-produkter som även de matchar inredningen till fullo, Amy Winehouse ackompanjerar i bakgrunden. Ni blir välkomnade av en liten societetshund vid namn Piu, med ögon som blänkande tefat, den värsta kelgrisen ever!

Jag brukar aldrig bli riktigt förtjust i hundar, förstår inte riktigt charmen med dem och är kattfantast till 100 %. Men den här lillisen var så rar, inte alls Parishiltonbyracka utan ett snällt, litet charmtroll som höll mig sällskap tills det var min tur att sitta i den retroröda frisörstolen.Flickorna som jobbade på denna beatybudoar hade just tagit in Ciatés produkter i sortimentet, gissa OM jag tafsade på saligheterna! Jag köpte en Light fluffy hand cream som är både vacker att se på och doftar syndigt smaskigt! ÅH! Eftersom jag var tjejernas första Ciatékund fick jag en retrochic beautybag på köpet, en med pinuppor och texten Groomed and Glamourous.

Om ni besöker Helsingfors, missa inte frisörsalongen Pinkki Paplari! Alldeles underbart ställe som verkligen sätter guldkant på tillvaron! Jag blev en stammis, nu!

7 kommentarer:

Sminkan sa...

Låter som en väldigt trevlig upplevelse!

Marie sa...

Det låter fullständigt fantastiskt!

Badbomben sa...

Sminkan: Ja, och det fick fortsättning idag!:D

Marie: Du skulle också ha diggat det!:) Urläckert ställe!

mimmi sa...

Jag var redan innan sugen på ett Helsingsforsbesök, men nu....! *dånar*

inthemake sa...

Oh Badisen, det låter som om du haft en kanonfin dag med allt som gör livet trevligt ;)

Badbomben sa...

Mimmi: Jag längtar tills nästa besök, stället är så charmigt!

Inthemake: tack gothgumman, det var det!:)

Rocketqueen sa...

Amazing! Jag vill också dit!