Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

torsdag 5 februari 2009

Pretty-tema: hur råda bot mot torr vinterhy?Miss Vitalis, aka Sminkan, står för veckans Pret-tytema som handlar om torr och glåmig vinterhy.

Hur sköter jag då om min ibland rödlätta blandhy? Tja, ibland litet mindre omsorgsfullt, ibland med mer pietet. Beroende på vad hyn vill ha. En grej som jag kanske borde göra oftare är peeling men eftersom jag har så extremt ljus hy som ibland vill do the misspiggy-thing så undviker jag att alltför ofta skrubba hudcellerna sönder och samman. Även om det ibland sen också märks på nästippens torrhet vilket inte är så himla kul då makeupkrämen inte åker på som den ska.

En grej som jag ändå försöker jobba med är återfuktning. På somrarna kan jag ofta skippa nattkrämen men under vinterhalvåret kör jag Ziaja eller L 300, ni minns krämen som jag fick prova inför julen? Båda krämerna är bra men jag tycker faktiskt att L300 är snäppet gosigare och mer återfuktande.

Vad som kommer till kroppen så smörjer mig ändå alltid efter badet/duschen helt enkelt för att jag vill dofta av apelsin, vanilj, kokos, tranbär, lakrits, liljekonvalj, mango, werthers original eller macadamianötter, ja, ni förstår säkert poängen. Och jag har nästan aldrig haft problem med att hålla kroppsskinnet återfuktat, de ska vara novosibirskkallt förrän mina ben börjar kvida. Nån mysig kroppskräm, -lotion eller -butter räcker riktigt bra.

Sen har jag faktiskt idag investerat i en grej som jag hoppas hjälper med att hålla även vintersminket på plats, nämligen MAC fix+. Den ska också ha en smått återfuktande effekt så den känns som en klok investering i dessa kalla tider. Hoppas det visar sig vara välanvända slantar!

3 kommentarer:

Kajalpennan sa...

Ska bli spännande att höra ett utlåtande om fix+

Badbomben sa...

Kohlie: Efter första spriztningen verkar det lovande!:)

Anonym sa...

Tack for intiresny Blog