Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 22 februari 2010

Badbomben recenserar: hudvård från Hawaii

Här har vi en produkt som jag köpte förra året på Maui, Hawaii. Två veckors ananas- och Blue Hawaii-konsumerande, snorklande och strandliggande gjorde mig givetvis sugen på att ta hem värmen och frodigheten, om inte på annat sätt så åtminstone på burk. Tog med mig en hel massa kokostvålar och badgunk och sen denna gröngula dosa med enzymmask från Alba Botanica.

Alba Botanica är ett spännande gunkbolag med rötterna starkt rotade i Hawai'is slående vackra natur. AB tar ett steg längre för att bevara naturen den symbiossympatiserar med: naturen erbjuder dem gunkingredienserna och de i sin tur använder sig av 100% vegetariska ingredienser och utnyttjar till stor del återvunna material till förpackningarna. Till och med deras lager och kontor funkar helt på solvärme(!)

Såsom alla Alba Botanicas produkter, består även Papaya Enzyme Facial Mask av überhawaiiensiska ingredienser: ananas, frön från pumpa och papaya. Fruktproteinerna råder bort på döda hudceller i ett nafs: i mitt fall till och med litet väl glupskt. Förpackningen skyltar med att produkten passar alla hudtyper, jag råder dock folk med mycket känslig hy att vara aktsamma med denna peelande, lilla rackaren, såpass effektiv är den att min hy lätt blir förutom babymjuk även litet rödlätt efter användningen.

Masken ska inverka i max fem minuter och om inte fruktenzymerna skulle vara såpass pigga på att glufsa i sig passé-hudceller så skulle jag kunna låta masken ligga och omfamna mitt plyte i en halv evighet: den doftar så gott. Fruktigt, piggt, fräscht, sommar, sol, fräknar, ananas och semester, så doftar den.


Betyg: 3/5 Masken är litet väl kraftig för mig med tendenser till rödlätthet så just denna produkt tror jag att jag låter stå kvar på hyllan nästa Hawaii-resa men jag är supernyfiken på att få prova på andra godingar från Alba Botanica, har nämligen gillat deras himmelskt doftande shavecream såpass mycket att en sån härn lat orangutang ibland till och med vill sheiva benen då sommarmånaderna är framme. Den kan jag verkligen rekommendera, den svalkar huden och doftar bara så gott av lime och kokosnöt att jag är tvungen att sansa mig så jag inte sörplar i mig hela krämen. Shavecreamen får således en klockren 5/5, Laudatur.

Pris: ca $12.95 (85 g) för masken, $6.45 (225 g) för shave creamen

Var: Alba Botanicas hemsida och utvalda skönhetsbutiker runt hela världen. Bland annat svenska Helenas Closet har några plock ur Albas sortiment, dock fattas tyvärr dessa två.

7 kommentarer:

adrasteiah sa...

Åh, vad kul att du recenserar något från Alba Botanica! Det är ett märke som man inte hört om så mkt i Sverige. Jag har också masken och gillar den massor. Blir inte röd eller irriterad av den men visst känns det när den verkar alltid... Jag tycker mest det känns uppfriskande dock =) Vill verkligen prova fler av deras produkter.

badbomben sa...

Adrasteiah: Vad roligt att se din signatur! Jag skulle önska att hyn inte skulle bli rödlätt av masken för den är så himla smaskig till doften :D Är dock som sagt mycket sugen på att testa mer från AB.

adrasteiah sa...

Iofs kanske det hjälper att jag använder serum direkt efteråt... Det är för övrigt ett serum jag rekommenderar - Jason (eller Jasön) Hyper C Serum. Eko och bra! Himla kul att du kommit igång att blogga igen =)

Badbomben sa...

Adrasteiah: Kul, ska lägga det bakom örat! (eller inte applicera dit men du förstår) Sjutton också att man har så vit hy att den reagerar med rödhet emot allt med litet fruktsyra, tycker inte annars jag har speciellt känslig hy men frukter brukar vara så oomph att jag märker av det.

Kerstin sa...

Det är alltid så himla spännande att rota runt bland okänt gunk på utlandssemestrar. Hawaii låter jättehärligt!

Ninni sa...

Jag har varit på Hawaii, fast det var 20 år sen, älskade det! Att handla smink och sånt utlomlands är grejen! Älskar att testa nytt - hela tiden!

badbomben sa...

Kerstin: Hawaii var himmelriket! Främmande, exotiskt gunk förlänger livet!

Ninni: Åh, var på Hawaii var du? Utomlandsgunk is the shit!