Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 15 februari 2010

Lång dajm no C.

Hej alla gunkoholics!

Håller sakta men säkert på att reinkarneras till en gunkbloggerska igen. Vill ni veta mer om vad som jag pysslat med under tiden jag varit borta? Ja, klart ni vill och klart mitt egotrippande jag vill berätta.

Jag är bosatt i Sverige. Just det, sveamammor! Sweden! Mammas köttbullar, Ikea och viktigast av allt, Viva La Diva. Detta är dock en tillfällig gest mot Sverige, jag kommer att återvända till Ugrilandia ungefär kring Valborg. Ser redan framemot massvis med hjälpsamma, dagenefter-flyttkarlar och -kvinnor som alldeles säkert vill hjälpa till med flytten...
Vad annat. Jo, jag är en mamma. Inte biologisk dock och kanske inte heller till ett människobarn men vår nattsvarta katt Batman har nu bott hos oss sen förra sommaren. Älskar honom något enormt mycket, svartare, hungrigare och längre och rarare misse går inte att hitta.

Vad som gäller de nalkande blogginläggen kommer det att gälla samma gamla Badis-style, mycket tvål, gunk, spunk och lila lack. Men kanske ur en litet annan synvinkel. Har under tiden jag varit borta från bloggosfären blivit allt mer inriktad på rättvist gunk, jag funderar litet längre kring sminkdisken hur själva produkten hittat sig dit. Framförallt förespråkar jag cruelty free-gunk, det är något som är nära hjärtat. Dock ämnar jag inte bli någon som helst moraltant som står och hytter med näven åt nån över de produkter de använder. Är inte själv heller den allra mest rabiata typen men tycker att de är saker man nog kan reflektera över: ifall man ser två likvärdiga produkter, där den andra bär en logga som styrker att varken ingredienserna eller slutprodukten vållat något djur illa, medan den andra hör till en multinationell jätte som definitivt testar en del av sina produkter på djur, ja, kan man inte som konsument rösta med sina evrosar i det skede?

Som en liten krydda i bloggtillvaron har jag även flörtat med tanken att ibland visa litet vintagegrejer åt er. Är ju, som ni kanske kommer ihåg, en gamlofil. Älskar allt litet luggslitet, vackert och eklektiskt. Kanske ni estetiker vill då och då se en 50-tals handväska eller två? vad tror ni? Jag ämnar dock hålla bloggen som en skönhetsblogg men tycker att litet annan, secondhand och vintage-estetik knappast skadar nån!

Ja, inget annat då än välkommen tillbaka! Kommer att piffa till bloggen så fort som jag vet hur jag vill att den ska se ut i framtiden. Länkar kommer att uppdateras och så börjar inläggen så småningom också hitta sig hit.

Just det, bilden är lånad från Lush.se och är passande nog en retrobadgunkis, det vill säga massagebaren "After 8:30". Skulle definitivt kunna äta upp den.

23 kommentarer:

Emelie sa...

Kul att du är tillbaka! Ska bli kul att se inläggen med den nya inriktningen :)

Badbomben sa...

Hej Emelie och tack så mycket!:)

Basteth sa...

Hurra! Du är tillbaka!:)

badbomben sa...

Basteth: Yey! :D Ser du att jag fått sällskap, märkte du vem som är maskot för min blogg? ;D En ganska basteth-liknande liten murmel eller hur? Nu först ser jag att du har en blogg, "skor och maskara", låter ju super, våldsgästar nu på momangen!

Skor och maskara sa...

Naturligtvis var det första jag fick syn på gunkmissbrukaren till höger också.:-D HIMMEL vad fin han är och en riktig Basteth-varelse har du rätt i att det ser ut att avra.:-)

badbomben sa...

Basteth: Ja, han gillar gunk. Det blir extra fartfyllt med montagne jeunesse-ansiktsmasker. De doftar (och smakar?!) gott enligt honom så jag måste hålla mig undan då jag har chokomask i fejset, annars kommer han och slickar bort gunket...tror det också har att göra med att MJ:s masker är förpackade på liknande vis som kattmatspåsar...:D

Kerstin sa...

Ja, vad kul att du är tillbaka!

Badbomben sa...

Kerstin: Vad du är rar, tack!

Ika sa...

Vad kul att du börjar blogga igen! Har saknat dej! Din lilla bebis ser supersöt ut :) Älskar svarta katter.

badbomben sa...

IkusFikus: hej på dej och Batman tackar!

SminkJante sa...

Som jag skrev på facebook så är det härligt att ha dig tillbaka i bloggosfären.

badbomben sa...

SJ: Puss på nosen!

Inkivääri sa...

Jipiiii! Vad kul att du är tillbaka! Jag ser verkligen fram emot dina nya inlägg.

Jag gillar ditt sätt att skriva, det är roligt, personligt och underhållande.

Badbomben sa...

Inkivääri: Nämen hej! Hade ingen aning om att din svenska är perfekt! Och tack för dina fina ord <3

Veronica sa...

Da Bomb is back- yay! <3

Badbomben sa...

Veronica Pulp Fiction: Juhuu! <3

Kajalpennan sa...

Välkommen tillbaka! Vågar man hoppas att du snokat reda på att "after 8.30" ska komma tillbaka med?

marybeth sa...

Woho! Välkommen tillbaka och vad roligt.. :D

Jag ser självklart mycket fram emot vintage och 50-talsväskor :D

Och det andra du kommer skriva om också såklart ;)

Badbomben sa...

Kohlis: Tacktack!:) Tyvärr tror jag inte att Lush tänker fortsätta produktionen av aftereighten :/ Kanske vi kan samla en namnarmada och skicka som protest?

Marybeth: Tack snälla! Vad roligt att du också diggar vintage!:)

Kajalpennan sa...

Jag skriver under! Älskade verkligen after 8.30

Kajsa Kavat sa...

Vilken underbart trevlig nyhet, Badis is back! :) Och du får mer än gärna visa upp dina vintagefynd.

Lina sa...

Men åh! Vad roligt att du är tillbaka :)

Bad sa...

Kohlis: Word!

KK: Yey, kul att vara back in business! tack!:)

Lina: <3