Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

söndag 21 februari 2010

Recension: Tigi Foxy CurlsJag har haft permanentat hår i dryga ett års tid. Min frisör övertalade mig att prova på TIGIs Foxy curls-serie, som då var sprillans ny åtminstone i Finland. Då köpte jag normalstora tuber med shampoo, balsam och contour cream. Jag var inte svår att övertala; har alltid haft ett gott förhållande med TIGIs produkter; tycker att förpackningarna är flotta och fräscha och produktnamnen får en att yoga på smilbanden. Dessutom brukar de dofta smaskigt, inte butikshampoo utan toffee, honung, godis och frukt.

Foxy Curls kommer i lila (min favvofärg!) förpackningar och produkterna doftar syndigt smarrsmaskigt, mycket godisaktigt, kletgott och sött. Litet som frukttoffee och skittles! Jag älskar verkligen hur håret doftar efter tvätten, så himla tjejigt och gött.

Shampoot är sulfat-fritt och löddrar således inte som ett vanligt shampoo, detta hjälper till att behålla lockarna spänstiga och frizz-fria. Det krävs en liten vänjningstid för att man fattar att även icke-löddrande shampoon tvättar håret, först överdoserade åtminstone jag produkten för att få devackraochdedjärva-effekten. Jag märker själv en skillnad mellan de gånger jag använder ett annat shampoo och FC. I synnerhet conditionern är en life-saver. Den är inte rinnig och känns lättapplicerad, lockarna sörplar lätt i sig det god-doftande gojset.

Contour Creamen är både en vårdande och glansgivande produkt förutom att den ger definition och oomph till krullet. Diggar produkten väldigt mycket, pumpen är bra och krämen är minst lika dryg som Björn Ranelid. Håret hålls mjukare än med en vanlig mousse men även här räcker litet långt, vid för generös applicering kan lockarna bli hårdare.

Jag har även haft en Foxy Curls High-Def Spray som jag mest använde som morgon touch-up, den var så mysig att använda redan på grund av doften. Nu har jag varit den otrogen, HQhairs Outlet hade Tigis tidigare curl-spray Curls Rock på rea och jag vänstrade med klickfingret. Kan inte säga att jag skulle ogilla Curls Rock heller men doften är hundra gånger snuskigt godare i Foxy Curls: Curls Rock doftar som stark, östeuropeisk päroncider, det finns en artificiell päronalkohol med i bouqueten som jag upplever litet väl påträngande.

Som ni märker så är jag superduperförtjust i Foxy Curls-serien och kommer definitivt att fortsätta köpa det, ifall jag övertygas om att TIGI fortfarande kör cruelty free, även om de nu ägs av Unilever. (Kollade upp, Unilever blev ägare till TIGI 2009). Jag väntar nu på besked om håller alla tummar och tår korsade, den här produktserien vill jag inte släppa taget om. Är nu inne på min andra ranson shampoo&balsam, köpte megabuteljerna på 750ml då de var på rea.Priset varierar väldigt mycket beroende på varifrån man shoppar. Själv har jag tidigare köpt mina megaflaskor från finska Hairstore för 39euro/390kr för båda 750ml flaskorna då de varit på rea.

Betyg: 5/5 Laudatur. Dyrare men prisvärd, lyxig och rolig hårvård. Jag hoppas att TIGI behåller sin djurvänliga attityd även i fortsättningen och att Unilever-köpet inte förstör det.

(Bilderna lånade från Hairstore.fi och Bangerhead.se)

7 kommentarer:

Kerstin sa...

Lite mer fox i mina curls hade inte varit fel! Min frisör tipsade mig denna serie sist jag var där, men eftersom jag är lite snål lät jag bli. Kul att läsa en recension, nu är jag sugen!

badbomben sa...

Kerstin: Jag tänker alltid på Beyoncé: FOXXXIEEE LEJDEE, whole lotta woman!:D Först känns de här redigt i plånboken men de är nog dryga. Givetvis finns det en hel massa förmånliga, bra produkter också som man kan prova på.

Elena sa...

Känner att det rycker i stora klickartarmen :)
Ska bara försöka hitta dem ännu billigare

linda/bettieli sa...

älskar tigi, de doftar mumma! du har en utmaning hos mig!

badbomben sa...

Elena: Ja och tarmen BÖR ju lydas :D

Linda: Mumma var ordet! Tack gullet, svarade genast!:)

Kajsa Kavat sa...

Jag tänker nog mer på Hendrix än Beyoncé - är mer lagd åt det hållet musikmässigt. :) Men jaaa, visst doftar det gott! Har t.o.m. fått komplimanger av mina kramiga vänner att mitt hår doftar ljuvligt. Däremot är jag hittlls lite besviken på contour cremen. Trodde den skulle hjälpa mina lockar som varit lite trötta den senaste tiden, men jag tycker mig inte få den vavavooom-effekt jag hade hoppats på. Ska dock inte ge upp ännu, tror nämligen att det kan bli bättre så snart mina lockar blir sig själva igen. Kanske jag borde köra hela serien med schampo och balsam också.

badbomben sa...

Kajsa K: Javisst är Hendrix också mer min stil än Beyoncé ;D Tror jag främst tänker på henne i Austin Powers, kanske?
Synd om du inte får riktigt ett oomph med contour creamen, tycker själv nog att det är en skillnad då man kör hela faderullan med shampoo & balsam o allt. Nu använde jag just scandinavian formula-lock gunk, inte alls lika bra i mitt tycke som Tigi.