Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 22 februari 2010

Kreativ Bloggerska-nomineringSöta Lindus/Bettieli nominerade mig så jag hakar genast på, jag älskar både att skriva och läsa såna här listor på folk! Nu ska jag alltså skriva sju saker/sanningar om mig själv. Varsågoda!

1. Eftersom det är en sån väsentlig del av mig tänker jag faktiskt här nämna samma sak som Linda själv, nämligen att jag är en frukostoholic. Jag AVGUDAR frukost. Nybryggt kaffe, mackor, jogurt, juice, flingor: jag kör hela vägen baby. Jag ser ren på kvällen framemot att få njuta av frukosten, jag laddar alltid kaffekokaren färdig och ställer i ordning en bricka åt mig (och min man, fall det är helg då han inte jobbar).

2. Jag gifter mig nu på sommaren med min Jujje! I en liten kyrka vid havet med nära & kära som gäster.

3. Jag skriver som bäst på min gradu/mitt slutarbete i folkloristik. Jag skriver om Lolita-kulturen i Finland och fick faktiskt goda tips av Pret-tyiter då jag frågade om hjälp med lämpligt ämne att skriva om. Det blir en hel del snack om subkultur/identitet/femininitet/klädmode/genusperspektiv i min gradu ;)

4. Jag kan inte med ordet urinvånare. Varför i hela hel*iket kan inte ordet ha ett bindestreck mellan ur och invånare? Eller är jag den enda människan i världen som alltid läser ut ordet ungefär som kissboende?!

5. Jag hatar inte att städa. Jag är till och med litet förtjust i det. Ibland, inte alltid. Jag gillar att ha rent och ombonat omkring mig och får stundvis suziehomemakervansinnesattacker då jag pysslar, pynjar och bonar. Tror det är den estetiska delen som får mig att delvis digga städning, jag njuter av resultatet då allt är på sin plats och detaljerna i hemmet kommer fram. Med det menar jag inte att jag skulle föredra en goebbelsordning, litet bohemiska boktravar och kläder får hänga på stolkarmen men jag tycker om att det ser ut som om nån bryr sig om hemmet, vilket jag gör. Är en riktig mysgris som älskar att vara hemma med min man och min Batman-katt. Det är också roligare att bjuda hem gäster då hemmet är någorlunda omhuldat.

6. Jag älskar allt gammalt. Är en riktig shabbychicare som löper bärsärk på loppisar, vindar och second hand shops. Ibland till och med nära vårt nuvarande sopinkast. Har bland annat burit hem en läcker, personlig mexikansk byrå som jag putsade upp, ett par alldeles fräscha boots i min storlek från Aaltonen...igår bar jag upp en vit, stor porslinselefant :D Jag vet att en del människor kan tycka att det är äckligt som f*n men jag har inga problem med att rouda hem saker som behövs, är i bra skick och kan fräschas upp med litet ajax och omsorg.

7. Jag fick idag Ebaypost. Två smycken med katt-motiv!:) Den ena är ett glashänge som föreställer, surprise, surprise, en svart katt som påminner om Batuhuvu (Batman) och det andra är ett blingblingkitschfint Hello Kitty-smycke all the way från Hong Kong.

Nu nominerar jag en salig men härlig blandning av bloggare: Inkivääri, Mustaa Kajalia, Skor & Maskara, Ika, Caroline,
Krimskrams och Skräphögen.

10 kommentarer:

Skor och maskara sa...

PUSS! Inte förtjänar jag det här men DU gör det definitivt! GRATTIS till bröllopet i sommar, har faktiskt varit på bröllop i Finland, kommer kanske upp som intressant fakta på min sida snart.. Skulle mer än gärna läsa lite om bröllopsplanerna, våra är ickeexisterande men vi vet att vi ska i alla fall...

Inkivääri sa...

Tack tack söta Badis! :) Jag har dock redan svarat på det här tidigare i min blogg på http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/10/seitseman.html. Men tack för utmaningen ändå! :) Jag gillar också såna här listor....

Och som Skor och maskara, jag skulle också väldigt gärna höra mer om era bröllopsplaner...!

linda/bettieli sa...

hihi ja vi e bra lika du och jag! shabbychic varé här oxå, fattas bara ett hus att bona lite mer i, men lägenhet får duga så länge! städa gillar ja också, ibland känner jag mig lite som housewifen Bree, men kske inte fullt så pedant då :P
kraaam

linda/bettieli sa...

....skulle ju oxå skriva- grattis till kommande giftermål!!!!

Badbomben sa...

Skor och maskara: Det förtjänar du visst, puss! Tack! Vi har ju varit förlovade i snart sju år så vi har också vetat att vi ska men nu först har vi slagit fast ett datum :)

Inkivääri: Aj, jag hade missat det, även om jag stalkar hela tiden för att se på dina granna sminkningar. När får vi se mer my little pony-grejs? ;D
Kanske det blir litet bröllopssnack i nåt skede också!:)

Linda: Soulmaten där! :D *vifta med puder- och dammvippan* Tack raringen!

Ika sa...

Tack för nomineringen! Ska försöka fundera ut några riktigt bra saker nu :) Och grattis till bröllopet! Vitsi vad kul! Älskar bröllop och allt sånt där romantiskt, så jag hoppas du bloggar flitigt om era planer och förstås om själva bröllopet sedan :) Väntar fortfarande på att min gulleplutt ska fria till mej, tycker verkligen det borde ha hänt redan, men vet att det kommer att ske nångång *otålig*

Inkivääri sa...

Badis - jag har haft My Little Pony sminkningar planerade redan från i somras, och jag köpte till och med lite tillbehör just till detta ändamål, men ändå tycks nåt annat hela tiden gå i vägen för ponny smink... :/ Jag hoppas att jag kommer igång under våren... :p

Anonym sa...

Du är nominerad av mig också!

Intressant graduämne förresten. :)

Caroline sa...

Svar: Tack så mycket för de fina kommentarerna och nomineringen! :)

badbomben sa...

Ikus: Du är värd all nominering, seppäläsystern! :¤

Ingefära: Mera MLP åt folket!!! :D

Kajsa K: Visste att fellow kulturtanten skulle digga ämnet ;) Tack rara!

Caroline :¤ Kramar!