Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 26 mars 2010

Badis testar mineralfoundations!


Jag har tidigare varit litet senflörtad och svårtänd med mineralmejkupshulabaloon. I nåt skede kändes det som om i synnerhet alla Youtube-guristan slängde iväg sina liquid foundations och ordonanerade kring Everyday minerals, Bare Escentuals, Sheer cover och diverse budgetmärkens egna mineralgunkisar osv. Jag fortsatte snällt att pumpa min Studio Fix Fluid och tänkte att njaa, vi får väl se.

För några månader sen fick jag tummen ur och bestämde mig för att prova på en mineralfoundation. Jag klampade in hos Kicks i Åbo (köpcentrat Skanssi) och frågade tjejen vid kassan om hjälp med att välja en foundation. Hon förde mig raka vägen till Id Bare minerals-produkterna där hon provade olika nyanser på mig. Jag skulle själv ha trott att jag, som vanligt, skulle behöva den ljusaste nyansen, dvs Fair, men t.om. den andra ljusaste nyansen, Fairly light, visade sig - hör och häpna- vara alltför ljus för mig, en rödhätta! Så det blev nyansen Light stället. För att ha en bra borste att applicera produkten med, körde jag genast med i.d. Bare Minerals Try Me Kitet, där det även ingick en bufferborste och en Mineral veil, dvs ett transparent puder för att fixera basen.

Vad tycker jag då om mina Id:n? Javisst, jag gillar. Men det gjorde jag inte först, eftersom jag de första gångerna misslyckades med appliceringstekniken. Eller inte direkt misslyckades men det räckte år, dagar och palestinska krig före jag nått en vettig täckningsgrad, även om jag inte anser mig ha en direkt problematisk hy. Litet rodnad vid kinderna och några pms-pelargoner men absolut ingen Mars-yta. Ni vet, det kändes som att skaka puder i locket, swirla, knacka bort överflödet, repetera i en evighet, en riktig perpetuum mobile i gunkväg. Nu har min teknik dock blivit avsevärt bättre, även om jag fortfarande tycker att jag får jobba litet längre än med en liquid foundation för att få ett önskat resultat. Det som jag bäst gillar med foundationen är den naturliga finishen, hyn känns väldigt fräsch och naturlig, basen täcker inte allt men nog tillräckligt, nu då jag blivit litet snabbare med borsten. Ur fräschetssynvinkeln vinner Id med hästlängder mot sina flytande kumpaner.Vad jag däremot inte riktigt är nöjd med är borsten och mineral veilen. För den prisklassens borste som den ändå är, förväntade jag mig en riktigt mjuk mysing som lätt skulle smeka mina kinder. Den är inte så mjuk som jag önskade. Även om den är fullt ok och funktionsduglig och bekväm att hålla i, så anar jag en viss strävhet i borsten, dessutom lossar den då och då strån. Ingen fullpott för borsten.

Mineral veilen däremot tror jag att jag ska börja använda under foundationen, det har jag hittills inte provat. Vad jag gjort är det "vanliga", dvs att swirla det ovanpå foundationen, vilket gör absolut ingenting för min hy. Den tar inte bort glansen tillräckligt bra och jag vill alltid fixera med en liten gnutta vanligt puder, eftersom den här användningsordningen inte impressat mig angående mineral veil. Jag gillar däremot (den svindüra...) Prime Time Foundation Primern, som jag köpte hos Åhléns för en tid sen. Den gör sitt jobb bra, även om jag tycker att priset på ca 430 kr/dryga 40 euro verkligen svider i min studieplåmsa.Nu undrar ni kanske varför jag i rubriken lockat er till läsning med mineralfoundations. Jo, för att jag också ville prova på en mineralbas ur en helt annan prisklass. Denna förmånliga foundation kommer från Wet n' Wild och pröjsade ca 50 kr/5 euro(!) i jämförelse med Id:n som man ofta får ladda dryga fyra von Linnén för. Och för det blygsamma priset tycker jag att WnW gör ett riktigt, riktigt bra jobb. Id:n vinner bara litet i mjukhet och täckning. Burken till den våta vildingen är dessutom litet diamantkitschmysig. Tycker att ni, som eventuellt vill prova på en mineralfoundation, bra kunde prova på WnW. Om ni alltså, som jag, mest tittar på resultatet och priset före ni ugglar igenom ingredienslistan. Det är helt enkelt inte min starka sida, kanske eftersom min hy sällan reagerar negativt på kosmetikingredienser.För skojs skull Janus-sminkade jag imorse ena halvan av ansiktet med Id och den andra med Wet n' Wild. Som grande finale utmanar jag er att gissa vilken sida av mitt ansikte har Id Bare minerals på sig och vilken som har Wet n Wild? Blushern Hot Mama kan litet försvåra uppgiften men gissa friskt! Jag avslöjar svaret med en senare updejt till detta inlägg.

(Alla andra bilder utom den på undertecknad är uggladegooglade).

8 kommentarer:

SminkJante sa...

JAg har ingen aning om vilken som är vilken.

Jag gillar inte id's borstar, de är inte alls sköna.

Badbomben sa...

SJ: anade litet att det skulle vara svårt att tippa:) Och håller som sagt med om Id:s borstar, för det priset borde de vara mjukare. Den får funka en tid framöver men jag är sådär passivaktivt på jakt efter en ersättare till den.

Linda sa...

Jag tror du har Id på från mitt håll sett vänster sida, från dig på bilden sett din högra! Den Id borsten du visar har jag också haft, don´t like at all! Den ger skirare täckning än en kabuki dessutom. Upplevde jag iaf. Sen gick den sönder..föll i två delar.

badbomben sa...

Linda: Helt rätt! duktigt jobbat!:) Just det, borsten ger så skir täckning i jämförelse med andra. Undrar hur Batman skulle förhålla sig till om jag skulle noppa några rumphår från honom och skapa en egen minikabuki? Hans päls är sammet! ;D

Emma P sa...

Intressant och bra recension. Ids borstar är verkligen inte mkt att hänga i julgranen, dessutom är de löjligt lika de som coastal scents säljer. Den borsten du har är iofs väldigt bra till rouge. Sen apropå färgen. efter vad jag har förstått så är skillnaden mellan light och fairly light inte att dne ena är mörkare utan att fairly light är neutral och att light har varma undertoner. Sen finns ju även fair som är för kalla undertoner.

Jag tycker förresetn också att wet n wilds mineralfoundation är bra, men väldigt mörk, jag kan bara använda min på sommaren.

Badbomben sa...

Emma P: jag har faktiskt börjat använda den här borsten till min hot mama, det stämmer att den funkar bra till det. Och du har så rätt med nyanserna, det är ju förstås frågan om undertoner:)

Synd att wet n wild inte har en som är ännu ljusare, den här går året om för mig, även om det skulle vara kul med en riktigt blek en till vintersolståndet;D

Kerstin sa...

Omöjligt att se! Väldigt spännande läsning!

Badbomben sa...

Kerstin: Tycker själv också att skillnaden är ganska liten, i synnerhet när man ser på prislappen. Var tvungen att riktigt pränta in i skallen vilken sida var vilken. Men Linda-Laserögat gissade rätt!