Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 19 mars 2010

If I were a rich gunk-girl, na na na na na na-naa!

Ja, om jag då vore snuskigt rik för tillfället så skulle jag ödelägga mina dineros på dessa fem smaskigheter.1. Idealist Pore Minimizer från Estée Lauder. Jag har en viss faiblesse för EL:s produkter överhuvudtaget. Allt vad de tycks åstadkomma är kvalitativa lüxigheter, dessutom i mysigt "damiga", guldkorkade buteljer. Idealist har jag provat en gång, på en sverigebåt, för flera år sedan. Tog en klick ur en testerflaska och kände hur idealisten idealiserade min hy så lolitamjuk att det inte var sant. Har aldrig kunnat skaka bort minnet av produkten som kändes som ett silkeslent out-of-this-world-porslinprimeraktigt silkesserum. I nåt skede ska jag nog skaffa mig en men jag lever ren längre bara på grund av minnet av det exklusiva elixiret som fixade hyns tillfälliga finlandsfärjeruffighet.

2. Nubar Petunia Sparkle. Inga ord behövs, Sminkans inlägg berättar allt.3. Urban Decay Alice in Wonderland-paletten. Åh. Gurgel. Glubb. Blubb. Paletten torde väl vara slutsåld överallt också men det hindrar mig inte ifrån att drömma. Jag kan se mig använda alla nyanser, det här tillhör inte kategorin oanvändbara-men-så-skojiga-att-se-på-produkter. Nej. Checka Underland, Queen, Curiouser, Absolem, Alice och White Rabbit...*sigh* Bilden lånad för salivutsöndringsändamål från Pursebuzz.4. Viva Glam Cyndi från MAC. Saknar den här typens färg i samlingen, underligt nog, för den faller mig så i smaken. En litet ljusare korall som inte är supervarm utan just bara perfekt. Att ens mejkmammon för inköp av Viva Glam-stiften dessutom går till Aids-forskning är himla bra. Tror det är viktigt att använda just såna här desirabla produkter för att kampanjera, kanske vi ryggar till mindre vid tanken av en HIV-smittad person om vi varje dag använder nåt glammigt som hjälper ekonomiskt till att bota epidemin och öka medvetandet om smittan? I vilket fall som helst är stiftet så snyggt. Lady Gaga-varianten är också nätt men Cyndi Lauperskan är definitivt mer min piis of keik, även om jag annars diggar Gaga supermycket.5. Som Hawaiifrälst dras mina ögon till TBS Polynesia Monoi Miracle Oil. Tror den skulle vara mysig både i badet och i huvudkupolet som inpackning före shamponering.

Vilka är era topp-fem-suktningsobjekt för tillfället? Skriv gärna i era bloggar eller i kommentarerna!:)

10 kommentarer:

Anja sa...

Haha, vad roligt! Den senaste veckan har både Alice-paletten och Cindy-läppstiftet landat här hemma hos mig! Idealist är en gammal favorit här hemma(försök att tigga till dig prover på Åhlens eller NK). Dessutom beställde jag Vintage Hairstyling på nätet efter att du skrivit om boken!

Tina (Beleza) sa...

Jag har en oöppnad tester på 7ml av Idealist Pore Minimizing serumet. Den är så liten och smidig att jag lätt skulle kunna skicka den till dig om du är intresserad. Maila mig i så fall. :)
beleza.blogg@hotmail.com

badbomben sa...

Anja: Hohoo, vi har samma smak du och jag! :) Åh vilka looks du kan åstadkomma med Cyndi och Alice tillsammans!

Tina: Vad du är rar! Jag mejlar dig!:)

SminkJante sa...

Jag hänger på och skriver ett inlägg på min blogg:)

badbomben sa...

SJ: Dej kan man alltid lita på! Jag stalkar här sen. *känn ögonen på dig, de vandrar upp och ner*

Kerstin sa...

Jag tror att jag instämmer i dina sukt så länge. Alice o Idealist vill jag också väldigt gärna ha!

Inkivääri sa...

Igen, ett jätte bra och underhållande skrivet inlägg! Den där biten om Idealist fick nog mig att skratta...

Top 5 suktningsobjekt:
1 Alice In Wonderland Box
2 Estee Lauder Starlet Peach Lip Sheen (ur Very Hollywood Collection)
3 Kenzo Amour EdP
4 Estee Lauder Peach Nuance Blush
5 Dior Rouge borste

Darling sa...

Jag förstår absolut din åtrå efter Estee Lauders Pore Minimizer. Man kan ju bara kolla på innehållet!! Det innehåller till största del silikoner (Cyclopentasiloxande, Dimethicone, Polysilicone-11), som är fantastiska ögontricksare. De lurar ögat eftersom de lägger sig som en magisk hinna över huden och får allt ljus som landar att reflekteras på ett sätt som ser ut som om alla porer och fina linjer slätats ut.
Sen innehåller den oxå kosmetiska pigment (iron oxide, mica, titanium dioxide) som skapar en highligther-effekt och ger hyn "glow", de finns tex alltid i foundations i mineralpuderform.
Slutligen innehåller den en mängd olika växtoljor, där vissa är effektivt bevisade och andra inte, som mjukar upp huden, och uppmjukad hy ser och känns alltid slätare.
Det negativa är att den även innehåller irriterande ämnen (Limonene, Linalool). När huden blir irriterad sväller den upp, som vid vilken inflammation som helst, och minskar skenet av porer och linjer.

Shit vilket långt inlägg det här blev.
Hur som helst, Pore Minimizer är en härlig häxbrygd. Annars kan du leta reda på en betyyyyydligt billigare häxbrygd som innehåller samma effektfulla ämnen. Tex Olay Regenerist Daily Regenerating Serum för 185 pix.

Kram!

Inkivääri sa...

Darling - men limonene och linalool irriterar förstås inte allas hud, så det går inte at generalisera. Betydligt fler mänskor får ju hudirritation från silikoner, som ju gör the trick i denna produkt. :)

badbomben sa...

Kerstin: Vad bra smak vi har!;D

Inkivääri: Tack snälla! EL:s peach nuance blush skulle också gärna få infinna sig hemma hos mig;)

Darling: Det var en limo-infoportion det!:D Tack för Olay-tipset, snällt av dig!:)