Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

söndag 14 mars 2010

Favoritbeautyshopping i Haga i Gothenburg.Nu i helgen har det varit vårlöfte i luften; soligt och ganska varmt också. Jag var med min man igår och traskade runtomkring i det tjusiga Haga-området som vi med Batman har lyckan att bo intill här i Gotham City.

Jag får alltid en metafysisk sprallutlösning utanför tvålbutiken Melissa som ligger vid det pittoreska stråket Haga Nygata. Snuskigt goda dofter förför en då man spatserar förbi (OM man nu kan spatsera förbi utan att slinka in för en sniffodyssé). Massvis med bittvålar och badkulor i alla tänkbara former, levande ljus som förhöjer stämningen och den trevliga och hjälpsamma personalen hjälper till och klappar in tvålen i söta papper. Tyngdpunkten ligger på naturliga, lyxiga produkter, men vad jag verkligen gillar, är att inte ens en relativt inkomstbefriad student behöver vända klacken vid dörren, om man har tjugo kronor i fickan så får man nog några tjusiga badkulor eller en gris- eller varför inte en delfinformad tvål för slanten. Nu har Melissa tyvärr ingen websida men om inte mitt minne sviker lurar lyxigheter från bland annat Durance, L'Occitane, Marseille Soap och Gåsäggstvålar på hyllorna.Min man fick välja tvål och som jordgubbshamster blev han förtjust i en jordgubbs-Marseille. Körsbärsgunkbagen är från nyinvigda Retrodeluxe vars öppningsmingel jag igår snabbgästade. Butiken som också myser i stadsdelen Haga, närmare bestämt i adressen Östra Skansgatan 3, är så porrig att jag tänkte dö en smula då jag aliceiunderlandade in i boutiquen<3 Roligt att tjejerna vågar satsa på en sån drömlik butik, jag hoppas och tror verkligen på att de kommer att få njuta av succén. Nästa gång, då jag minsann kommer att vara vansinnigt rik, vill jag bli ägarinna till boken Vintage hairstyling, som jag bongade i Retro Deluxe. C'mon vem vill inte fixa sig en Veronica Lake alt. Brigitte Bardot-frilla?

7 kommentarer:

Kajalpennan sa...

Åh! Ser ut som en underbar kakbuffé

badbomben sa...

Kohlis: Ja, det är nippanappa som man kan hindra ens händer från att stoppa gunket i munnen då man besöker Melissa. Vill också ha mina badbomber på ett kakfat <3

Ika sa...

Oooh, ser verkligen lockande ut med allt gunk på kakfat! Mums!

Badbomben sa...

Ika: javisst, gunk-kakfat! <3 Man blir så hungrig :D

Sminkan sa...

Oh... härliga bilder!

Basteth sa...

OMG! Jag blir ju hungrig!;)

Dessutom är jag svår spekulant på Hårboken i din länk. HÄR är i alla fall en som inte skulle ha något emot en Veronica Lake-gardin, men det har jag nog tyvärr inte hår till.

Badbomben sa...

Sminkan: Visst vill man sätta tänderna i gunket? ;D

Basteth: Jag också, boken verkar så superfin. Jag vill fixa rita hayworth-frillan :)