Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

torsdag 18 mars 2010

Badis smider bröllopssminkningsplanerGuten Morgen. Jag doftar så gott för tillfället, bara så ni vet. Före jag norpade min frukostbricka hit till sofflocket unnade jag mig en morgonspritz av Marc Jacobs-parfymen Daisy. Mm-m, jag doftar som en morgonfuktig, daggig och nyklippt sommaräng! ;)


(Psst, gunket är uppradat på en bröllopsbok...:)

Till saken. Jag sysselsätter mig med litet bröllopssminkningsplanering och tänkte dela med mig till Eder om vad som ska få äran att pryda mitt plyte då jag i juli säger "ja" till min Johan. Allt är jag inte ännu hundra procentigt säker på, jag vet inte om jag kommer att ha bemästrat mineralmejken så bra att jag vågar prova mig på en mineralbas, kanske det blir gamla goda MAC studio fix fluid i NC15 som får agera bas. Vi får se!

Det som jag däremot är säker på att jag vill ha en mjuk men ändå mer accentuerad bröllopssminkning en vad en basic-brud önskar sig. En look som känns både jag, har litet nyanser men ändå är så pass softig akvarell att jag inte vill gömma bröllopsfotona om trettio år. (Med basic-bruden syftar jag till icke-prettyiter och The Others Not From The Innermost Tabernacle of The Gunk-Environment, you know, de som väljer den musbruna mascaran, den greigebeiga skuggan, nudeläppstift och färgad dagcréme för att bara inte se för målade ut på sin bröllopsdag). Jag väljer själv brudnyanserna från det lila och rosa spektrat, det kunde ni väl ALDRIG ha kunnat gissa, vad?)

Till ögonen har jag tänkt mig en bas av MAC Bare canvas, toppad med nyanser från Jelly Pong Pond-duon Pink Cadillac, Isadoras duo Frosty Lilacs och MAC Parfait Amour. En ganska klassisk, lila look där nyanserna ska blendas mjukt in i varandra. På övre fransraden väljer jag en svart liquid- eller gel-eyeliner och vid nedre franskanten mjukar jag upp med en ljuslila Rimmel-penna. Toppas med svart mascara, givetvis både uppe och nere, inga lösfrallor.

Swatchat nerifrån uppåt, utan bas: Isadora Frosty Lilacs, mörk & ljus nyans, i mitten MAC Parfait Amour, de två översta nyanserna är från Pink Cadillac, Jelly Pong Pong.Till läpparna väljer jag en egen trioblandning av nyanser: jag kommer att köra med en trio bestående av MAC Lustering, MAC Big Bow och i mitten alldeles en pikiliten touch av Viva la Diva Lilac-stiftet. På swatchbilden uppifrån/höger till neråt/ vänster: VLD Lilac, MAC Lustering och MAC Big Bow.

Kinderna beror litet på hurudan bas jag väljer. Tror det kan bli cremerouget Bogart & Bacall från Jelly Pong Pong, toppad med ett puderouge i en lämplig, litet kallare nyans. Skulle annars gärna köra Hot Mama från The Balm men nyansen kan vara litet för persikogammelrosavarm för resten av looken så jag får se vilken som får vara pudervarianten. Kanske den från Yves Rocher som gömmer sig i bilden.

Oberoende av hurudan foundation jag väljer, kommer jag att ha Bare Escentuals i.d Prime Time Foundation Primer underst. Jag har inte ännu blivit hundra procent du med mineralsmink, tycker man får jobba i en halv evighet för att jobba upp en festfin täckning. Tycker jag inte har massvis som bör täckas men kinderna är litet rödlätta och sjutton också hur jag buffar med bare escentuals för att fixa det. Måste studera hur andra gör- jag gillar ju annars den mjuka, icke-uppsminkade känslan jag får av mineralfoundation. Men jag vill också att det ska bli mera airbrushed om ni förstår? Har nån haft liknande besvär med mineralsmink till att börja med?Som pricken på i ett och som svansen på katten blir brudmanikyren till med OPI: a rose at dawn, broke by noon, som jag tidigare notdat/skrivit om här.

17 kommentarer:

Ninni sa...

Vilken härlig arsenal!

Sminkan sa...

Jag tror du blir en enastående vacker brud! Vad roligt att du "vågar" ha lite färg också. Alla är alltid så natuuuuurligaaaa...

Ja, det ska bli spännande att se bilderna sen, på dig och johan och jag hoppas Batman får vara tärna. ;D

lenorca sa...

Grattis till kommande bröllopet!

-en annan finlandssvensk läsare :D

Inkivääri sa...

Äsch, jag kan inte klicka bilderna större... Vill ha en närmare titt på dina produkter! Men anyways, låter jättefint! Jag hejar definitivt för lila smink! ^_^

Badbomben sa...

Ninni: Det är nog min favvoarsenal! ;D

Sminkan: Gulle dej! Tycker också att det är litet trist att man ALLTID påpekar alla brudar om att "använd nu för guds skull inget annat än grått/brunt/kör fransk manikyr för annars ser du ut som en smaklös transa". Viktigast är ju att man känner sig bekväm och nätt dagen till ära!

Ienorca: tack snälla och skoj med en annan "ankdam"! ;)

Inkivääri: Jag fixade en större bild, just för you my little pony!;D Vet inte vad det blev först för stärv på bilden att den inte gick att klicka större.

linda/bettieli sa...

Vad härligt att planera, u will be a beautiful bride!!!! Kul med ditt signum lila, själv hade jag rött läppstift på vårt bröllop :D Inge nudisar här inte :P Vad blir det för ring?

Badbomben sa...

Lindus: Nej inget nudebröllop här nej! XD Oj vet du jag har inte ännu valt en ring, börjar vara litet brådis med den. Men jag ser framför mig en ganska enkel ring, eventuellt i silver och med en pikiliten sten/diamant:) Måste ta och skrolla litet i bloggen din och jämföra om du har bröllopfoton där alltså? I FB eller i bloggen har jag åtminstone sett nåt, om inte minnet sviker:)

BeautyByEmma sa...

Jag tar på mig fullt ansvar. Behöver du en lapp till skolan??? =)

BeautyByEmma sa...

Fixar vi! Visst var det roligt då. En av de bättre sidorna för make overs tycker jag.

Badbomben sa...

Emma: Absolut, jag är helt hooked redan! Nu håller jag på med Gwynethsfrillan men jag är inte riktigt nöjd än, måste fortsätta söka efter The Frisyr:) Kul att de har "riktigt" makeup, skojigt att den jag först valde på läpparna visade sig vara MACs Lustering :D

linda/bettieli sa...

jag har bröllopfoton i bloggen men ringen syns inte så bra där, kan lägga upp en i prettys bröllopstråd kske :P
har förlovninring i vitguld och bröllopsringen är väldigt smal med 15 vita briljanter på rad

badbomben sa...

Bettieli: Din ring låter superfin, vitguld har jag också funderat på:) Ska ögna och vila blicken på dina bröllopsbilder!

Kerstin sa...

Du kommet att bli världens finaste!

Kajalpennan sa...

När är dagen?

Är själv hemskt nöjd med min bröllopssminkning. Lilasotat. Mjukt och diskret men ändå otraditionellt

badbomben sa...

Kerstin: <3 <3 <3

Kohlis: den 3.7.2010:) Din look låter superfin, lilasotat, wow!

Kajsa Kavat sa...

Vad roligt med bröllop! Tycker att du ser ut att ha koll på vad du vill ha för typ av sminkning, verkar vara en tjusig kombination. Visst sjutton ska man våga lite med sin bröllopsmakeup, jag undrar var den här mesiga naturligheten kommer ifrån. Att framhäva sina bästa sidor behöver ju verkligen inte innebära alla beige nyanser som finns. Färg lyser upp och förskönar. Ska bli roligt att se slutresultatet sedan.

badbomben sa...

Kajsa: AMEN, mesig naturlighet be gone!:D Viktigast är väl att bruden ser ut som sig själv, om jag skulle dra på mig en überüberintetsägande nudelook så skulle jag varken se ut som mig själv eller känna mig bekväm.