Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

torsdag 16 oktober 2008

Bettieli önskar: Recension på MAC studio fix fluid!Jag kan börja med att berätta för er att min egna lilla MAC-flaska känns nästan som souvenir i stil med ett elfenbenseiffeltorn eller en kitschig flamencodocka. Jag köpte den för ca ett år sen på Harrods och tyckte att det kändes extra lyxigt att rota bland MAC-pryttlarna i Al-Fayeds enorma godisbutik. En detalj som etsade sig i minnet under HarrodsMacandet var hur heterogen kvinnoskara det var som klämde på pigmenten, foundationflaskorna och puderdosorna. Jag var givetvis den kritvitaste av alla men brevid mig stod många muslimska kvinnor, antingen med eller utan slöja som provade på gunk, antingen litet försiktigt eller med riktigt bestämda och ivriga tag.

Ovannämnda saliga gunkmeltingpoten av beautyjunkies avslöjade hur bra nyanssortiment MAC erbjuder. På Pret-ty försigick nyligen en diskussion om hur dåligt ställt det ofta är med färger för mörkare hudtoner, även i den tråden framgick hur bra MAC klarade sig i jämförelse med många andra märken. Jag har ibland precis det motsatta problemet: även den allra ljusaste nyansen kan vara för mörk, i varje fall för gultonad. Men MACs Studio fix fluid i nyansen NC 15 är precis min nyans och jag gillar den skarpt!


Vilka andra finesser har då Studio fix fluid? Pigmenteringen är väldigt bra. Man behöver inte så mycket av produkten, litet räcker långt i och med att redan ett väldigt tunt lager döljer det mesta i skavankväg. Även om det alltså är en välpigmenterad och täckande foundation bildar det inte en japansk krigsmask i ens ansikte i och med att man endast behöver en liten dos av SFF. Själv föredrar jag den då jag vill vara extra porslinshyad, till vardagsbrådisen räcker det gott med min Benefitgunstling Some kinda gorgeous men då jag har tid och ork att ta till foundationspenseln är det definitivt Studio fix fluid som gäller. Finishen är matt och fin.


Ett annat bonus är att foundationen innehåller spf 15. Flaskan går att förse med pump (vilket även jag min jubelåsna tänkt åstadkomma ren tidigare men inte fått till stånd att skaffa pumpen). Det bör således göras idag. Ni anar kanske ren vad betyget blir? Jajamän, fullpott för MAC Studio fix fluid!

Betyg: 5/5 Laudatur


Pris: ca 250 kr/25 euro

(Bilderna lånade)

9 kommentarer:

SminkJante sa...

Rolig Harrods anekdot.

Studio fix låter riktigt bra.

inthemake sa...

Oh va kul att läsa om ditt besök på Harrods ;) ja, resten med förstås ;))

Johanna sa...

Jag håller med dig, den är så bra! Select (som bilden visar ;) är även den super :)

Purity sa...

Vilken bra recension! Jag gillar också sff skarpt, själv är jag nyans NW20. Använder för det mesta mineralfoundation till vardags nu för tiden, men när man ska piffa till sig lite extra plockar jag fram studio fix fluid jag med! Jag hade nästan gjort slut på min första flaska innan jag köpte en pump, de hade slut på dem i alla MAC-diskar ett tag där eftersom dom höll på att designa om pumparna så jag fick snällt vänta... Det blir såå himla mycket enklare med pumpen, ett pump är precis lagom för hela ansiktet!

Linda sa...

Åh en sån bra recesnion, och det lät ju bara positivt om den också, en sådan guldklimp måste jag bara ha :D Saknar flytande foundations ibland, använder mest mineral i lösform, men det är skoj attt variera!!
Tack för att du uppfyllde min önskan ;o)

Sminkan sa...

Lakritstomten har lämnat paket i min brevlåda idag! Puss på dig!

Josephine sa...

Håller den bra under dagen? Jag kan bli blank av Face foundation och denna verkar ju super =)

Ninni sa...

Typiskt, nu blev jag ju sugen på en sån också! Du skriver ju så helt otroligt underbart! Det är som ljuv musik!

Badbomben sa...

SJ: Kul att du gillade!:) SFF is the shit!

Inthemake: Jag ville krydda recensionen litet så roligt om harrodsvibben var välkommen;)

Johanna: Nej men hoppsan har jag bild på select där. Litet freudian slip där:D Dumma google:D

Purity: Det är ibland tassigt hur länge det kan ta att fixa en liten grej! Visst är SFF super till litet glammigare looks då man behöver perfekt bas!

Linda: Tror du blir übernöjd om din kompis hittar en sån åt dig:) Min bästa foundation hittills då man ser på helheten. varsågod, det var skoj att du önskade!:)

Sminky: Vad bra att lakritsportot var okidoki:D Hoppas det smakar!

Josephine: Jag tycker den håller så bra som det kan hållas för en som har blandhy, måste nog dutta litet puder ibland men helhetsintrycket hålls nog riktigt fräscht:)

Ninni: Du bör skaffa en pronto;) Tack för de snälla orden!