Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

onsdag 29 oktober 2008

Recension: Oscar de la Renta VolupteTack vare den sagolikt snälla Pret-ty-Derwent kan jag återigen näsnostalgisera med en av mina all-time-favourites, nämligen Volupte från Oscar de la Renta. Denna sötmans symfoni hör till de mest sprudlande, feminina och ljuvliga dofter jag nånsin sniffat på. Även om jag talar om sötma så är det inte en kväljande, tonårig tuggummisötma jag snackar om utan en naturlig blomsötma: precis som om man skulle sätta näsan i direkt kontakt med pistillen av den mest vackra, nyutsprungna nattviolen och suga in ett guldglimmande pollenmoln genom de av pur extas fladdrande näsborrarna. Det här är ingen doft man skall bära i sommarnattsskogen eftersom varenda en myra, mygga och myrslok vill pollinera dig då du bär denna parfym.

Jag vet inte om det ännu framgått men jag fullkomligt tillber den här doften och skulle nästintill kunna lönnmörda den personen som gjorde beslutet att sluta tillverka denna diaboliskt dekadenta blombukett som ackompanjeras av noter från jasmin, mimosa, melon och liljekonvalj med stänk av amber och cederträd. Flaskan är en en hybrid mellan det grafiska och klassiskt feminina med både runda och mer geometriska former. Jag tycker att buteljen gestaltar sin födelsetid väl, doften lanserades -92: samma år som Tori Amos kom ut med Little Earthquakes, Iron Maiden med Fear of the dark och Dream Theater med Images and Words. Bra årgång alltså!

Doften går ännu att få tag på utomlands och även på vissa webshopar, bland annat strawberrynet. Om du som jag älskar sensuella, söta dofter är voluptuösa Volupte definitivt en seduktiv doft som du bara inte får missa!

11 kommentarer:

derwent sa...

Det är så trevligt att parfymen kom till glädje :)

aja beautyblogger sa...

Nu blrv jag sugen på hur den doftar :) jag väntade och väntade i månader på att en parfym skulle dyka upp på tradera, en som också slutat tillverkas....Till slut dök den upp men bara 15 ml...

Badbomben sa...

Derwent: Tack än en gång för en fantatisk parfym! KRAMAR!

Aja: Vilken parfym var det? Nu blev jag nyfikenstrut! Tror du skulle digga volutpe!

Lithia sa...

Oh, det där var min mammas favorit parfym. Den doftade himmelskt på henne men min hud havererar den totalt på :P

Grattis till parfym fyndet :)
/L

Linda sa...

åh den har jag inte sniffat på. ska absolut göra det!!

aja beutyblogger sa...

Den heter floral breeze och kommer från fleur de santè....Har frågat om dom inte har någon liggande men nej, det hade dom inte...:-(

Ja jag tror jag skulle gilla den, älskar flaskan i alla fall :-)

inthemake sa...

Ahh jag har iaf förstått att det här är en Badis-doft. Images & Words är en av de BÄSTA plattorna ever made!!!

Sminkan sa...

Låter fantastiskt i din beskrivning!

Sanna sa...

åh, du gör mig så otroligt sugen på att sniffa på den där! Den låter underbar enligt din beskrivning

Sofia (nibblah) sa...

Gosh, har läst recensionen igen, och denna skapelse låter verkligen så ljuvlig att jag funderar på att göra ett osniffat köp ändå ;) Dina recensioner har ofta den effekten på mig. Om inte annat så är ju flaskan så tjusig att jag nästan kunnat köpa den bara för det.... Hmmm. Den åker nog allt upp på önskelistan ändå :D

Badbomben sa...

Lithia: Det är så individuellt med parfym! Tror jag automatiskt dras till såna där parfymer som är ganska söta, tycker min egna hud har en basnot som är söt. Kanske jag äter för mycket socker...;D Roligt att det också var din mammas favvo!

Linda: Om du nånstans har chans att göra det så sniffa riktigt för fulla muggar och näshinnor!;) Den är underbar!

Aja: Ok, det är den! Den här ska jag nog hamstra mer av från nätet!

Inthemake: Kan man bli trött på pull me under? Så suggestivt, fantastiskt! Som parfymen!;)

Sminkan: Tror att den här också kunde vara en Sminkydoft! p.s. Vet du vem jag kom på att du påminner om? Unga Linda Blair!

Sanna: Jag har själv ren volupteabstinens då jag inte har den med mig just u!:)

Nibblah: Om inte min spådom slår helt fel så kommer du att digga den här något enormt!;)