Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

onsdag 8 oktober 2008

Badis är utan sin kamera*.


* (Därav denna enorma nagellacksfallos i form av en lånad Kinky in Helsinki)

Jag och ni får stå ut några dagar utan foton. (Mina foton är ju vida kända för deras skärpa, klipskhet och avantgardistiska konstnärlighet så jag kan tänka mig att ni lider något fruktansvärt av denna daguerreotypiabstinens;D) Nej men jag försöker underhålla er på annat sätt tills canon hittar hem igen.


Idag har jag haft en mycket otypisk gunkdag. Jag har nämligen inte haft nagellack idag! Och det också på grund av dagens jobbroll som verkligen inte skulle ha matchat med ett par fräsigt höstgröna klor. Herremintid jag vet inte när jag senast hade nudistnaglar. Måste ha varit 1 år f.Pr (före Pret-ty), alla nagellacksjunkies såsom Sanna, Sminkan och alla ni andra keratinkonstnärer har dragit mig med in i nagellacksträsket:D Då jag började blogga hade jag kanske 15 lack, nu börjar det röra sig kring 40, 50 stycken tror jag. Måste räkna dom, vänta litet! *Badis tassar till badbudoaren för att utöva lackmatematik*

Enligt inventeringen hyser jag nu 51 lack plus några topp- och baslack:) Jag tror att det är ett ganska mediokert antal för att vara nagellacksjunkie, inte direkt lite men absolut inga Emelie- eller Sminkanmängder. Däremot har Pret-tystalkandet nog hämtat stor variation i mitt nagellacksutbud, jag vet faktiskt inte om jag utan Pret-ty nånsin provat på Opi, China Glaze eller Creative! Tänk vad man gått miste om i så fall! Hemska tanke!:D


Jag utlyser härmed en diskussion i kommentarerna om vilka produkter ni gått miste om ifall ni inte läst beautybloggar, Pret-tyhäckat eller själva bloggat?

14 kommentarer:

SminkJante sa...

På nagellacks fronten hade jag missat ChG och Zoya, de kan jag inte leva utan
I makeup väg hade jag aldrig kommit i kontakt med Urban Decay förmodligen inte heller MAC eftersom närmsta affär liggen 70 mil härifrån.

Överlag har jag upptäckt många märke som jag förmodligen inte skulle köpa.

Anonym sa...

Jag hade missat en hel del riktigt bra och billiga web-shoppar!!! Nu kan man ju köpa nagellack, mineralsmink och penslar superbilligt som sen ramlar ner i brevlådan var och varannan dag...

Badbomben sa...

SJ: Jag borde visst skämmas litet för jag har fortfarande inte testat ett Zoyalack! Pret-ty har nog erbjudit på en gunkupptäcktsfärd eller hur?:)

Anonym: Samma här, skulle inte ha hittat H2T!

Linda sa...

Åh så härligt skrivet, nu fick du mig att skratta igen ;o)
På nagellacksfronten har det öppnats en ny värld måste jag säga, hade aldrig kommit i kontakt med t.e.x härliga H2T annars :P Fyrinnae och MAD har jag ju också upptäckt genom att läsa bloggar/PRET-ty och det är jag SÅ glad över :D

Badbomben sa...

Linda: Tack snälla för det, roligt att få andra att dra på smilbanden!:D Ja, tänk alla skuggor man lärt sig om via Pret-ty. Känns så härligt då man fått reda på såna välbevarade hemlisar som just fyrinnae & c:o. Vi är ena gunkfrimurare allesammans!

Ninni sa...

Jag hade missat en massa produkter som OPI, Ciens nagellacksremover (tack Sminkan) och Suki's härliga lemongrasscleanser.

Sminkan sa...

Jag hade missat TMM, tBN, CoastalScents, MAD(Musings of a Muse), Fyrinnae (RQ lurade mig att göra en beställnig för att röja vägen, liksom... :D)Pure Luxe och en massa annat. Inte så mycket Pret-ty alltid, bland internationella beautybloggar, men en hel del Pret-tybloggar också!
Och att jag återupptog passionen för nagellack är NOTD-Saras fel. Jag hade slutat helt och lät ina 200+ lack stå och ha tåkigt i kylskåpet när jag plötsligt hittade Sara och hennes blogg. Damn, vilka cravings!

Och du fick mig att skratta med. Du har skön stil!

Marina sa...

Åhh du skriver så roligt så man kan leva utan bilderna! Jag skulle ha missat hela livet liksom utan Pret-ty... nää skämt åsido men typ allt. Hade inte känt till H2t, 8ty8, hade missat massor av sighter där man beställer bra skuggor osv. Framför allt skulle jag inte ha börjat blogga och jag skulle ha missat alla ER! Guu va hemskt! Jag har äntligen fått utlopp för mitt sminkfrosseri tillsammans med likasinnade, sååå skönt!

inthemake sa...

Ahh nedrans kamera ;) Jag håller med du, en helt ny värld av nagellack öppnade sig när man blev medlem på Pret-ty....;)

Sofia (nibblah) sa...

Gosh, det mesta?! Webshoppar som h2t, 8ty8, fyrinnae, MAD osvosv. Sedan hade jag nog fortsatt att köpa mitt smink på Kicks (där de överlag gett mig dålig service, sura miner och dåliga tips...), istället för att gå till trevligare ställen. Sedan hade jag nog missat MAC också, min nya stora kärlek :D

Hihi, måste tillägga att jag fnissade som en liten tok när jag läste det här inlägget, f.Pr, underbart ;D Hoppas din canon hittar hem snart, det hade varit roligt att se din lacksamling! Eller den kanske har fått vara med förr? Min samling är fortfarande pinsamt liten, men detta ska givetvis åtgärdas!

Ika sa...

Ja jestas! Jag hade verkligen fortsatt i min gamla "smink, vad är det för nåt?" värld om jag inte hittat Sminkans blogg. Det var nog där det började! Allt som China Glaze, OPI, Zoya, Adorée, MAC, Viva La Diva, MAD, m.m. skulle jag helt ha missat. T.o.m. Depend hade jag missat! Sånt säljs ju inte i min cittari precis (ja, CM och Seppälä har de mest spännande sminkdiskarna i stan.. och det säger väl allt)

Badbomben sa...

Så roligt att läsa vilka mrken ni upptäckt!:D Visst är det roligt att få ge utlopp åt sina gunkfantasier med andra likasinnade! Vad roligt att veta att ni alla gunktokiga finns! Kram på er alla och tack för alla snälla ord också!

CrazyNails sa...

Nagelacks galning var jag innan pret-ty. Men alla skuggor...MAD..Fyrneae eller hur det nu stavas. Em...jag skulle kunna hålla på i en evighet och rabbla bra grejor:)

Badbomben sa...

Crazynails: Din nic låter nog förstå att klor har varit din grej!;)