Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 31 oktober 2008

Recension Avivir: Aloe vera heat & sportI vårt hushåll bor två datorfreaks. (ok, jag fattar mig inte tekniskt sett så mycket men är nu iaf en gunkbloggoholic som kan klämma på sin enter). Detta och även sporadiska sportstunder innebär ibland ömma, spända axlar och en del åtgång av lindrande kylsalvor. Efter att ha provat flera olika geler och gunkisar för detta ändamål har det nu hittats en favorit i vårt hushåll, nämligen denna lilla aloepärla av märket Avivir.

Doften påminner om andra salvor jag provat men det finns nån egenskap i doften som gör att jag gillar den litet bättre än dess tubkollegor. Gelen innehåller aloe barbadensis, eucalyptus, menthol, kamfer och spansk peppar och jag tror det är den sista ingrediensen som gör den där lilla skillnaden. Klart att vi inte snackar parfymegenskaper här men med såhär stark, aromatisk och bitande doft skall den kännas ok i näsborrarna. Det gör avivir.
Konsistensen är lätt att massera in i huden och den ger en skönt avslappnande, pirrande känsla på huden som ger en välkommen, tillfällig lindring för ömma muskler i och med att blodcrkulationen för litet extra ös. Gunket är ovant nog inte genomskinligt, utan ljust orangefärgat vilket jag tror att kan medföra viss risk för klott på ljusa plagg.

Även om jag tycker att tubens design är litet småtråkig så uppskattar jag det faktum att Avivir har miljömärkta förpackningar. Designtristess är en bisak i och med att själv produkten funkar så bra och givetvis är ju naturvänligheten ett plus i protokollet.

Som slutord kan jag säga att min andra hälft konfiskerat tuben och det ser jag själv som en grunläggande orsak för ett gott betyg.

Under skrivande stund fann jag inte pris på produkten men annars hittar ni mer info här. Avivirs aloegunk säljs bland annat på Coop och i hälsokostbutiker.

Slutsats: Låt inte den småsömniga designen söva ner dig: denna produkt is the shit för ömma muskler!

Vitsord: Stark Eximia 4,5/5

7 kommentarer:

Marie sa...

Åh, härligt med pirr! Ska komma igång med träningen snarast, så jag mottager tips på den här typen av hjälpmedel tacksamt :)

Beautyroxx sa...

Omg.. jag hatade den här produkten! Det brände och sved hela natten. Tror det har att göra med min skumma aloe-allergi. Vill du ha min flarra, skicka mig ett PM på pret-ty :)

Sminkan sa...

Låter härligt!!

RM sa...

Den här härliga produkten har jag hemma. Har inte hunnit prova den många gånger, men jag älskar den! :D

Badbomben sa...

Marie: Bra om recensionen kommer till hjälp!:)

BR: Ojdå, stackarn! Jag adopterar den gärna, jag ska pm:a dig sen, snällisen!

Sminkan: Inte lushorgiastiskt men alldeles acceptabelt och bra för att vara "vettigt" gunk;)

RM: Likasinnade RM och BB!;D

Linda sa...

Åh något sånt där borde jag investera i, ett antal kvällar i veckan sitter jag och klämmer på axlarna som efter mina lyft på gymet samt spinningtimmar gör dem ganska möra. Sen allt surfande tär ju också lite på dem hihi. Hade en sån där variant från thailand för många år sedan men den luktade jenka tuggummi :P

Badbomben sa...

Linda: Du är så überbussig du! Ojoj!:D