Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 24 oktober 2008

Badis goes BergmanJ
ag bjuder nu på en extra vimsig videobloggning, jag är litet morgonkrasslig märker jag men you get the hang of it tror och hoppas jag! Ville nämligen visa min nya nagellacksförvaring från IKEA. Anordningen heter Rebus. Ni får också en till fluga på smällen (Jag menar alltså inte att ni befruktat en insekt men) öhöm javisst ja en NOTD får ni också. Jag vet inte vad det är som jag försöker påstå att den heter här i min lilla vlogg men den borde heta Crystal: A11 USA.* (För mig verkar det lättare om lacken heter nåt med LoveBoat, LoveFloat eller Kinky somewhere in Novosibirsk istället för nummerkoder..) Denna turkosblå glitterjuvel är målad ovanpå ett lager av det tjusiga Essence-lacket Party on.


Sen bjuder jag även på litet finska, den andra videon ovan går helt suomeksi. Jag tror att jag har en handfull finska läsare också så den här är åt er! Eli jos teitä ugreja siellä jossain luuraa ni täs teil vähän kynsilakkakaurismäkee, por favor!


p.s. Nu är jag några dagar borta från bloggen i och med att min kära pappa fyller jämna år men jag återkommer i början av nästa vecka. Ha en skojig helg!

* Nej det heter den visst inte. Ska återkomma då jag vet!:) Eller kanske den sen också gör det, jag skriver iaf ner namnet då jag är 100 % säker.

15 kommentarer:

Chaosophia sa...

Wohoo, videobloggning! :D Jag älskar att du trivs så bra i dina porriga naglar, Badis! Och din finska brytning.. mmmm.

Nagellacksförvaringen är rätt smart, men jag skulle behöva rätt många sådana Rebus för att få till det okej. De borde fixa större! Och billigare på en gång. ;)

Lotten sa...

Hahaa! Kiva kuulla sua suomeksi!

Sublim sa...

HAHA! Gotta löv finska! Givetvis fattar jag ju nada, men det spelar ingen roll. (Synd att jag inte lärt mig då både min farmor o farfar är finska...).

Karin sa...

Åh vilka barndomsminnen! Iofs var mina morföräldrar finlandssvenskar så deras brytning är lite annorlunda, men ändock! Muuuumin!! :D
Förresten, hur får du upp de lack som ligger längst ner?

inthemake sa...

hahaha, jag tryckte först igång den finska versionen och tänkte att du hade nog dratt en Kosken till frukost ;) Det hjälper att läsa först...hihihi

Kajsa sa...

Körde igång den finska versionen bara för att se om jag kunde lyckas snappa upp något ord. Och tro fan att jag gjorde det! "IKEA, China glaze, Kinki in Helsinki (där du säkert sa något om att du bara köpte det för namnets skull) och ebay" Känner mig riktigt stolt nu :D

Linda sa...

Åh mera videoblogg, Go badis ;o)
Härlig förvaring du skaffat dig, mina lack bor också i små Ikeahus men inte lika tjusigt som ditt :P
NOTD´n är gudomligt snygg, precis en sån där färga som jag dras till på studs!! Ha en mysig helg nu med att fira din far :o) kram

Sofia (nibblah) sa...

Jättekul att se :D Och gosh vilken tjusig NOTD du visar upp! Nu bestämde jag mig att dagens lackning ska bli sådär glammig också, och inte gå på något diskret som jag hade tänkt. Varför tänker jag ens så?! Dör av tristess av tråkiga naglar och lackar om såfort jag kan.

Gosh, djupt avundsjuk på din stoooora samling! Mina behöver inte någon egen förvaring än... Tror bestämt att det är dags för en h2t-beställning :D

Sminkan sa...

Vadå? heter den inte det? På deras hemsida heter den ju så? Nu blir jag förvirrad...

Beauty Roxx sa...

Så snyggt! Dina vloggar <3 Krya på dig!

RM sa...

Du är ju så söt att man vill nypa dina kinder. :D

Finfina grejer. :)

MouMou sa...

Ihania videoita!:D Ja hei, nyt ymmärrän jotain!<3

Sminkan sa...

Det är jag som är dum i huvudet. Det lavendelblå heter A11 USA, som du också fick, tror jag?
Det blå glitterlacket heter Reddy! :D

Kajsa Kavat sa...

Vilken smart förvaring, undrar om den görs för kylskåp också? Fast då borde jag nog skaffa en större kyl... :p

Badbomben sa...

Chaosophia: porriga naglar is the shit :D Ooh, låter min dialekt som om jag bryter? Ojdå! Mumin talar så! ;) rebus är nog litet dyr tycker jag med.

Lotten: Ai nii, sähän olit kans kaksmielinen! ;)

Sublim: Ah, du har också ugriska rötter, coolt!

Karin: Hihi, hoppas som sagt att det inte låter som om jag bryter på mitt andra modersmål :D
Jag rumsterade litet så jag fick lacken vettigare fram så jag inte behöver rota längst ner.

Inthemake: Jagh är noght heelt Heelt Nyckter. HIK! :D Koshkish!

Kajsa: Duktigt! javisst, snackade litet kinky in helsinki där, en är på väg till mig från ebay. Den första kinkyn gick i kras i posten, snyft, men får snart en ny :)

Lindasötis: Tack! det var en jättetrevlig helg!
Jag tycker så om att rumstera bland lacken, är det månne nån äldre flickas surrogat för dockskåp? ;) Håller med om det turkosa lacket, det är så ballt!

Nibblus: Vilka klor blev det sen? Hur pass porriga? :D Berätta!

Sminky: tack att du tog reda på allt, jag var emellanåt helt flummig med namnen :) Kram! paket på väg btw:)

Beautyroxx: <3! :)

RM: *rodnar och myser* Tihi! :D

Moumou: Tuntui ihan lystiltä välillä höpistä ugriksi! :) Kiva jos pidit mun pulitzertason kynsilakkakoosteesta.

Kajsa K: Nu gick det "över mjället", was? :D Kylskåp? Diskettstation? Hmm..Badis blev konfunderad. Mystiskt.