Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

torsdag 9 oktober 2008

Pret-tys veckotema: verktyg


Idéen till veckotemat kommer från Sminkan. Här är min penselställning, min dekorationssand- och pärlsocker-Iittalavas. På bilden saknas några nya penslar jag skaffat/fått men eftersom canon fortfarande fortsätter vara på rymmen så norpade jag ett gammalt foto för att illustrera några verktyg. De flesta av mina penslar kommer från finska Duroy som har ganska så kvalitativa borstar till hyfsade priser. En annan ny, gethårig favvo kommer från Oriflame. Flesta borstarna är gjorda av hår från ponny, mård eller get förutom t.ex. foundationborsten som är syntetisk. Jag klarar mig bra med dryga tio penslar och brukar tvätta dem ungefär gång i veckan, foundationborsten litet oftare och puder- och rougeborsterna litet mer sällan. Ögonskuggapenslarna tvättar jag genast efter användning om jag gjort en riktigt sotad look.


Hittills har jag ofta tvättat dem med ett milt schampoo men nu skaffade jag en baddartvål i form av Savon Marseille, en stor, härlig klumpeduns som lär vara bra för sminkpenslar. Jag låter penslarna torka liggandes så inte vattendropparna tar kål på limningen i skaftet.

Andra verktyg som jag använder flitigt är makeupsvampar, vässare, både budget- och lyx, en pennvässare är från H&M och den andra är en sann, überbra perpetuum mobile från Christian Dior. Japp och ögonfransböjare använder jag då och då, oftast budget från antingen H&M eller Duroy.

(Tvålen norpad från cyberspace)

9 kommentarer:

Sanna sa...

Jag gillar din fina "penselvas". Go rosa sand!:)

Poff sa...

Blogissani on sulle pieni yllätys. :)

inthemake sa...

Ditt ställ är sååå gulllitt!! ;)

Ninni sa...

Så fint! Jag tycker du skriver så himla bra! Kanske bli författare? Eller det kanske du redan är?

Badbomben sa...

Sanna: Kul att du gillar den!:)

Poff: Voi kiitos!<3

Inthemake: Den är konkret söt då jag inte hade tillräckligt med sand så blev det litet pärlsocker också!:D

Ninni: Vad vackert sagt, stort tack! Nej nån författare är jag inte men tycker om att skriva:) kanske nån dag? En gunkbok, perhaps?;)

makeupoholic sa...

smart att ha sanden i vasen så att penslarna står bra! Mitt glas är i och för sig för fullt eftersom jag tenderar att stoppa i annat jox än bara penslar, så jag får inte plats med nån sand, men jag gillar idén!

Karusell sa...

Supersnyggt penselställ! Har aldrig några blommor i mina vaser, en tjänstgör som purjolöksställ och sedan har jag ett par vaser till smyckesförvaring. :)

Badbomben sa...

Makeupoholic: Jag har trivats med idén! Det enda negativa är att sandkornen ibland vill fastna på vissa penslar men tycker det ändå är värt det;)

Karusell: Jag vill se purjoställningen!:D

Karusell sa...

Ålrajty, har fixat lite purjolök till fröken! :D http://lina.umea.com/?p=1654