Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 20 oktober 2008

Veckotema: ögonbryn

Sminkan undrar över hur vi Pret-tyiter ansar våra ögonbryn. Jag hör till en brynminoritet i och med att jag är en rödhätta. Mina bryn är rödblonda såsom resten av min kroppsbehåring och det stället litet extra krav på hur jag framhäver dem. (I och för sig kan man helt gå emot alla konstens regler och greja dem vampigt svarta vilket jag gjorde i tonåren men that's a whole 'nother story).

Jag har på det viset tacksamma bryn att de har en ordentlig båge och växer bra, därtill har jag inte så stor panik med att noppa varje strå som inte fattar sig på kim-jong-il-ordning i och med att de är så ljusa. Ändå håller jag gärna brynen någorlunda välformade i och med att även de mer ljusa villovägsstråna kommer i vägen för benvita ögonskuggor och higlighting.

Vid hemmarensning av brynen använder jag en ögonbrynsshaver eller pincett. Ibland går jag till frissan/kosmetologen och får brynen trimmade och fixade, även färgade. Tidigare färgade jag ofta själv fransarna och brynen med Refectocil men jag har väl blivit litet lat för det, dessutom är jag väldigt nöjd med Lumenes brynpenna "Blond" som har den perfekta nyansen även för rödhåriga och som dessutom är försedd med en praktisk liten borste i korken. Om jag vill ha en ännu mjukare touch i brynen så framhäver jag bågarna med ljusbrun skugga, till exempel Cover girl-paletten "Country woods" funkar bra till det ändamålet.Illustrerar avslutningsvis skillnaden i mina bryn beroende på om jag väljer min naturliga, "medeltidslook" med väldigt transparenta bryn eller kör min bundsförvant Lumene Blond:)

8 kommentarer:

desiree sa...

godmorgon tjejen!
allt bra idag? vad har du för planer inför dagen!? KRAM

Marybeth sa...

Intressant läsning tycker jag! :)

Själv hatar jag att plocka ögonbrynen, något tristare lär inte finnas.. :) Jag har testat trimmer och vax och allt möjligt men jag har insett att pincetten nog är det bästa..

R M sa...

Ursnygg make också! :D

Sminkan sa...

Jag med. alltså rakar eller noppar. Kul att läsa!

Linda sa...

Du ser alldeles fantastisk ut på den där bilden med spetsblusen tycker jag!! Så fin och blicken är så ljuv!! Åh ögonbryn va det ja, mina är osynliga utan någon behandling :D

Pixelpig sa...

Dina bryn är som en mjuk blond minksvans som smeker vassruggen innan han tar sig en kräfta..

Allvarligt, så fina! Både med och utan extra-färg, och för en gångs skull tycker jag att kanse just dina bryn vinner på en dutt färg, men som sagt underbara i alla lägen!

Badbomben sa...

Desiree: tack bra, själv då?:)

Marybeth: Pinsetten är nog effektiv men ibland kör jag rakblad då det inga känns så autsch;D

RM: tack, snällt av dig!

Sminkan: Skoj att du tycker det, kram!

Linda: Rara!:) tack! Jag har också så ljusa bryn, ibland känns det nog som om man har mera valmöjligheter hur man vill se ut för dan då man antingen kan framhäva sina bryn eller låta dom vara überljusa:)

Pixelpig: Oj, tack, minksvans lät så tjusigt glammigt!:D

Scrangie sa...

Ahh, you are sooo pretty!!! Great look, looks very 'fresh'!