Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 13 oktober 2008

LGB önskar: orgiastiska njutningar även för duschofiler

Ja det var precis så som Helena uttryckte det när hon önskade detta inlägg. (psst, Fröken Kohl, har inte glömt din önskan men den kommer som följande;))


Som ni vet så har vi nu i ca två veckors tid haft ett badkar hemma hos oss: en riktigt störskön, vit pärla med lejontassar, mysighetsfaktorn ligger kring maximus orgiastimus. Före badkaret anlände var jag i fem års tid tvungen att hitta sätt att kompensera för badkarsbristen genom att ha små lyxstunder i duschen istället. Jag har själv nått hedonistiska höjder i duschen helt enkelt genom att satsa på det estetiska och framförallt dofterna. Låter väldigt enkelt och många gör ju redan nu det men man kan ännu litet trycka på gasen och höja lyxfaktorn med ganska simpla, små trix.

För det första är det viktigt att alltid när det bara är möjligt ha ett välstädat, fräscht badrum. Låter übersjälvklart men dom där små grejerna avgör hur bra du kan koppla av i duschen. Om du har en hög otvättat byke som stirrar på dig ovanpå tvättmaskinen så hjälper det inte så mycket även om du har amazing grace eller cinnamon buns att löddra din kroppshydda med: du tänker bara på när du ska hinna byka den där förbannade maskinen. Så röj och städa och ge utrymme för såna saker som du verkligen gillar! Inred vackert, ha matchande handdukar och ta istället litet det estetiska före det praktiska. Om du inte hunnit byka den där tusans maskinen så släng hela högen istället på vardagsrumssoffan under tiden du bykar dig själv, inga hushålleripåminnelser under duschextravaganzan!Sen kommer vi till det allra viktigaste: dofter. Tänk efter vilken tid av dygnet du duschar: om du föredrar en lugnande kvällsdusch så välj då produkter som vaggar dig till en stilla sömneufori, tänk lavendel, bergamott, mandel. Prova bland annat på Deep Sleep-serien från The body shop. Ifall du önskar romantik så välj då en sensuell duschbukett av till exempel ros, ylang ylang, vanilj, passionsblomma och jasmin. Ifall du har en duschgel som matchar din favoritparfym, använd den och ännu bättre om du efter duschen har en body lotion i samma serie! Jag föredrar min Dior J'adore-gel som är en susande doftsymfoni av jasmin, björnbär, mandarin, orkidé och ros.


Om du är en morgonfilur som vill vakna på morgonen så välj gärna citrusdofter. En av de bästa du kan unna dig är Philosophys Old fashioned lemonade, du får den mest njutningsfulla energikicken av ren citrusarom som dessutom multitaskar som både shampoo och duschgel. LUSH bjuder också på en liten, störthärlig citrontvål i form av Sandstone, underbart syrlig liten peelingbaddare! Ifall du ändå föredrar en litet mjukare citrusväckning så varför inte prova Lidls Pool-dusckräm som är en mjukare, mer bakverkscitron, tänk krämig citrontoffee eller muffins. Förmånlig och väldigt gosig!

Ifall du mot förmodan inte diggar citrus så är andra bra duschdofter till arla morgonstunder exempelvis mynta och andra fräscha örtdofter. Thann & Harnn har en alldeles förtjusande Sea Foam shower gel som erbjuder en uppfriskande myntoljeupplevelse, den kör jag under brådismorgnar.

Doftljus i duschrummet är också att rekommendera. I mitt tycke kommer de allra bästa och lyxigaste doftljusen från inhemska Desico men även Americanaversionen funkar säkert bra, nämligen Yankee Candle.


Till sist ett hett tips, vet inte om de ännu nått Sverige men i en irländsk Lush-tidning bongade jag nyligen Lush-nyheten Emotibombs. De är en form av duschbomber som man lägger på duschgolvet, när ditt varma duschvatten kommer i kontakt med emotibomben så sprider det en härlig, doftande aromånga kring dig och ifall du lämnar dörren på glänt så smyger sig väldoften även till resten av ditt hem. Det finns till och med en emotibomb som botar baksmälla! Mysigt eller hur? För mer info om dessa showersensationer, klicka här!

8 kommentarer:

LipGloss Bitch sa...

Underbart inlägg! De där duschbomberna m å s t e jag ha tag på :P

Sminkan sa...

Aaah! Ett av dina bästa inlägg! Jag som precis förlorat förmånen att ha badkar behövde verkligen en påminnelse om att även dusch kan vara bra. Även om jag i söndags lade mig raklång på badrumsgolvet och hoppades få åtminstone en aningens av den avkoppling som badet bjöd. Tyvärr så blev det inte så. Klinker är inte som emalj och ett platt golv platt intet mot en badbalja modell större...

Linda sa...

Vilken härlig läsning du bjuder på!! Jag måste bara börja bada oftare, blir så inspirerad här :o)

SminkJante sa...

Otroligt härlig läsning. Jag har sparat läsningen till jag hade en lugn stund. Jag nöjt varje sekund. Jag har badkar och har nästan glömt bort att det kan vara härligt att duscha också. Emotibombs låter ju underbart.

Badbomben sa...

LGB: Vad roligt att du tycker det, tack! Hemma-spa ska man nog kunna ha, även utan badkar:) Jag är själv sugen på hangover-bomben, inte för att jag hela tiden skulle dricka Koskis men den ser så skojig ut!

Sminkan: Voj gulle dig då du ligger på golvet! Sorry men jag flabbar här:D Skoj att du tycker om inlägget, jag uppskattar det!

Linda: Tack Lindus! All form av plaskande är bara så roligt!:D Väntar här på att Philosophylasset från HQhair ska komma!

SJ: Men vad snällt sagt! Allra bästa skule vara om man hade både dusch och badkar. Hoppas, hoppas att emotibomberna hittar till Norden också!

Anonym sa...

Åååh, jag måste nog ta mig in till Hufvudstaden någon dag för att handla ihjäl mig på Lush. Var sjutton ligger Lush förresten?
För övrigt ett alldeles förtjusande inlägg. Fick lust att gå och lägga mig i badet på momangen. Efter att ha tänt lite ljus och gömt tvätten förstås. ;)

Badbomben sa...

Kajsa K: tack och roligt att du gillade läsningen! (Jag borde själv byka;D)

Lush finns i köpcentret Iso Omena i Esbo, du måste besöka det! Om du ändå inte hinner dit på en tid så kan jag hjälpa till vid behov, jag tar bara närbussen dit!

Anonym sa...

Tack för erbjudandet, det ska jag lägga bakom örat ifall bankkontot skulle tillåta Lush-extravaganser någon dag och Esbo känns för långt borta. :)