Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 26 januari 2009

Make my monday: rasism mot budgetmärken?


Bjooti, som dessvärre är en snorig men söt liten gunksmurfis för tillfället, drar sin tuberkulos till trots veckans MMM-fråga som lyder:

Har ni fördomar (befogade eller obefogade sådana) mot billigare märken a.k.a budgetmärken så som Isadora, Viva la Diva, Yves Rocher, Maybelline etc?

Mitt svar: Nej. Har alltid tyckt extra bra om budgethyllornas utbud eftersom de möjligtgjort mysig shopping även under tider då man inte har så mycket pengar till övers. Extra förtjust är jag i L'oreals, Rimmels och Lumenes utbud, gudbevars, jag har till och med tyckt om Isadoras ögonskuggtrion även om jag förstått att många gunk-kollegor inte uppskattat dem så värst mycket. Många budgetfirman vågar löpa linan ut i sina färgval då Guerlain och alla andra i och för sig ljuvliga snofsboutiquen kör med nude och übersvala, odödliga nyanser. Och klassiska produkter i all ära, basgarderoben ska innehålla brun ögonskugga och gammelrosa rouge men tänk om man aldrig kunde satsa på knallblått nagellack eller turkosfärgad mascara? Det tycker jag vi har att tacka budgetfirmorna för, om man bortser från de kvalitativa mellanprismärkena MAC, MUS och c:o.

Jag tycker man får allra mest ut av gunkutbudet om man fritt botaniserar mellan olika märken och prisklasser. För att leva som jag lär ska jag nu hoppa i ett citrusbad som ackompanjeras såväl av Philosophys old fashioned lemonade som av Yves Rochers mandarindushgel!
*PLOISK*

4 kommentarer:

Sminkan sa...

Håller med! Man ska sprida sina gracer mellan märken och prisklasser! ;D

Och mycket budgetgrejer är fantastiskt bra, bättre än dyrt ibland!

Emma P sa...

Du är rolig badis. Ett mycket bra inlägg! och så gillar jag bloggdesignen också!

Maria sa...

Jag håller helt med dig! :) Nog för att jag alltid kör budget när det gäller smink, har helt enkelt inte tillräckligt med pengar för att kunna unna mig en ögonskugga för 30 euro..

徵信社 sa...

I love it! Very creative!That's actually really cool.
謝謝你的文章分享,請你有空到我

參觀,Thanks