Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

söndag 14 september 2008

Badkarsrapport!


Allas vår RQ krävde skriftliga samt verbala bevis på mina akvatiska eskapader i badkaret. Jag är inte den sista att vara Malmömadicken till lags så härmed välkomnar jag er på en liten, plaskande odyssé med mig.

Mitt barndomshem är ett sött, gammalt trähus från slutet av 1920-talet. Sanitetsbudoaren i villan är om inte direkt från det glada 20-talet nog ett rätt så..uppfinningsrikt spautrymme. Dusch- och bastu-utrymmet är nämligen byggt efteråt, kanske på 50,-60-talet och det består av två rum, med badkar och bastu i samma rum. Därtill snarkar våra randiga, trinda innekatter i bastun om nätterna så det är sann multitasking vi snackar här. (katter och badkar i samma rum är nog himmelriket personifierat tycker jag;))


Multitasking är också ordet jag skulle använda om mina egna, ångande varma H20-stunder. Jag tappar varmt, skönt vatten i badkaret och gömmer med badbomber, oljor eller badskum i karet. Denna gång föll valet på ett nästan naivsött, härligt bananskum från The Body Shop. Lödder, lödder som i värsta venezuelanska såpoperan, så vill jag ha det! Eller bubbel och fräs som i en isländsk gejser, kaskader av Lushbomber och plask! Jiihaa!
Till en gemytlig, avkopplande badstund hör oundvikligen även dricka eller tilltugg, t.ex. ett glas cider, en kopp kaffe eller nåt sött att tugga på. Jag ville nu ha koffein men inget varmt så pepsi max kändes som ett bra alternativ tillsammans med några mintchokladiga små praliner som sockrig oralnjutning.
Därtill maximerade jag lyckan genom att ha med mig diverse dofter, gunkprover och ansiktspeeling. Som pricken på i:et vill jag alltid ha nåt att läsa då jag gör ett skrynkellyckligt russin av mig själv. En trave med Oriflames kataloger kulminerade min vardagseskapistiska lilla gunkstund i varmt, vaggande vatten. Härligt!

Finns det andra badpervon här? Blotta eder i kommentarerna och berätta hur ni maximerar er badlycka, med vilka ritualer och magiska lödder!

(badbomberna och badattiraljerna norpade från cyberspace)

11 kommentarer:

Ida sa...

Hihi, låter nästan som när jag badar. Just nu bor jag i en lägehnet utan badkar, men så fort jag kommer åt ett så är det samma procedur som du har. Ibland med lite tända ljus också, det är så mysigt. Det bästa som finns är att ligga i ett varmt bad fyllt med härligt skum eller lyxig olja och läsa en bra bok!

Badbomben sa...

Ida: Ljusen glömde jag faktiskt även om jag ofta har såna. (Har nu också apelsindoftljus brevid mig,sniffsniff! Ja och ett som doftar passionsfrukt;D)

Bad är något så härligt och feminint och avkopplande. Yumyum!

Sminkan sa...

Damn, nu fick du mig att längta extra mycket efter mitt badkar. *tänker: dusch är bra, dusch är bra*
Inga Lushbomber mera, inga badkarsorgier med böcker och skum och ljus. Ack, tungsinnet sänker sig över mig igen...
Men din beskrivning är härlig.
Känner mig som en sorgsen dam i en rysk pjäs som med handryggen mot pannan stirrar ut i fjärran och suckar sin sorg. Badkaret mitt... Hoppas det har det bra där i badkarshimlen...

Badbomben sa...

Sminkan: Jag förstår dig! Kram! Din ryska divabeskrivning är så härlig, just så känner man sig ibland utan badkaret!

Alla badkarsfantaster borde ha ett badkar. Och massvis med badgunk.

Dusch är också trevligt men jag är nog en badkarsmänniska. Jag och Kimitobadkaret är kompisar, hon är ren litet äldre men hon och jag tisslar och tasslar och löddrar tillsammans och myser. Alltid då och då försöker nåndera katten komma in i bastun, nyfikenstrutarna!

CrazyNails sa...

Åh Wow! Nej jag är ingen badfanatiker men jag lovar att jag blev det nu! Jag vill också ha bastu! Men blir det ett bad så blir det nån go olja eller bomber. Tycker det är jobbigt att bada för jag drunknar jämt eftersom jag är för kort för att nå med fötterna till andra änden:)

Linda sa...

Åh härligt inlägg, jag borde verkligen bada oftare, älskar det men unnar mig det sällan tyvärr.Vårt badkar är så litet hihi.. Men badar jag så blir det alltid med badskum det är ett absolut måste och sen någon god badolja eller badbomb som gör doften. Och så tända ljus :o)

SminkJante sa...

Jag har lyxen att ha badkar. Badar gör jag ofta och gärna länge. Finns inget skönare än att krypa ner i badet när man fryser och jag fryser ofta. Det ska dofta gott och vara mycket skumm och dessutom måste badet återfukta, annars ser jag ut som ett russin. Förtilfället frossar jag i ett badskumm från Body Shop som doftar kokos och för att få den där riktigt återfuktande effekten så lägger jag alltid i en bit ekologiskt kokosfett. Då slipper jag smöja mig efteråt.
Jag dricker gärna något gott när jag badar, cola eller en kall öl.
Oj, vad långt det blev men du frågade faktiskt:)

inthemake sa...

Asså jag har ju badkar hemma, men vet inte varför jag alltid duschar istället..:\ men nu blev jag riktigt sugen på lite själavård ;)

Minimänniskan sa...

Haha, jag är en lika urusel badare som bastare.
Däremot smygbadar jag i duschkabinen! Jag är så liten och fjuttig så det går utmärkt för mig att sitta ner och duscha.

Jag skickade dina lack igår så förhoppningsvis kommer postiljonen med pygmépaket i veckan...

Therese sa...

Jag blir SÅ badsugen när jag läser inlägget... Va härligt det skulle vara att krypa ner i ett varmt bad med en kopp te och en bok.
*drömmer*
Om 15 dagar har jag också ett badkar! Har tyvärr bara nöjet av en dusch idag, men det blir ändring på det! Längtar! :D

Badbomben sa...

Crazynails, Sminkjante, Linda, Inthemake, Pygmi-individen och Therese: tack att jag fick en inblick i era perversioner! Kokosfett ska jag också prova på. Pygmi! Okidoki, tack snälla!

Och Inthemake: Omedelbums och bada, borde vara ren!;D