Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 19 september 2008

Väderlekfullt veckotema

Sminkar du dig olika beroende på väder och vind lyder veckans Pret-tyfråga. Svaret är litet tudelat i och med att jag mest tror att sommarlooken är helt enkelt inspirerad av naturens vackra, rena nyanser medan man på vintern söker efter antingen värmande färger eller sen bejakar man hela midvintertillståndet genom att frostsminka sig som en isdrottning. Som en lilarosalover hör jag ofta till den senare kategorin vintersminkare.

Annars gäller väderleksvalen främst mascara. Vid riktigt ruskigt väder använder jag gärna Blincs mascara, annars är det "vanlig" vattentät mascara. Litar inte riktigt på fransfärger som ej är vattentäta; jag är hela tiden rädd för att få svart pandainspirerad gunkinkontinens längs med kinderna. Ja, sen använder jag mindre foundation då det är väldigt hett ute, annars är det bara dagens mood, inspiration och klädval som har nåt att säga i mitt enväldiga val om huruvida ögonlocken bepryds med gröna eller silvermetalliska nyanser.

2 kommentarer:

Beauty Roxx sa...

Blinc´s mascara sitter ju som tusan, men jag tycker det är så jobbigt att tvätta bort.

Badbomben sa...

Beauty roxx: Det är nästan roligt hur individuellt det är: jag tycker att Blinc mascara är mycket lättare borttagen än t.ex. kanebos!