Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 1 september 2008

Badis goes Katrina van TasselAlla som sett Tim Burtons Sleepy Hollow, sträck upp handen! Ja, det finns fler än mig, älskar många av Burtons filmer, de är så visuella och romantiska.

Jag såg en utmaningstråd på Pret-ty där man utför looks inspirerade av ovannämnda herremannens levande bilder. Jag valde idag att resa tillbaks i tiden och göra en look inspirerad av Katrina, Sleepy Hollows drömska, bleka hjältinna. Inte en slaviskt kopierad look men nog en litet liknande oskudsfull, genomskinlig sådan, med tyngdpunkt på überljus hy, djupa men ljusa, sömniga ögon och röda läppar.


Jag valde att inte måla ögonbrynen. Däremot skuggade jag ögonen med rosa, ljusa och mellanbruna nyanser och med en liten klick mascara på övre fransarna, de nedre lät jag vara au naturelle. Produkter jag använde: Cover girl-paletten Country woods, MAD Chocoberry, Lumene Best of you och Blueberry curl som mascara. Hyn målades viktorianskt ljus (som om min hy ens skulle tillåta en jamaicastyle...) med Mac studio fix fluid i NC 15, Lumenes transparenta löspuder och Dream mousse concealer plus ett gammelrosa rouge från Mine Minerals. Läpparna fick en ljus vin-nyans med en kompott av Rimmelstiften Dare och Temptation. Voilá!

19 kommentarer:

rocketqueen sa...

Åhh så lovely! Du ser underbar ut!

SminkJante sa...

God damn vad snygg du är. En kanonfin tolkning. Mitt i prick!

Therése sa...

Jättesnyggt tolkat! Du är verkligen naturligt vacker!

Badbomben sa...

RQ: tack rara! Åh vad Burtons filmer är bra, Edward Scissorhands är nog min favorit:)

SJ: Nu rodnar jag, tack snälla!:)

Therése: Vad snällt sagt av dig, tack så mycket! Jag flätade håret så jag skulle få litet lockar:D

Linda sa...

Underbar tolkning, du ser ljuvlig ut!!

rocketqueen sa...

Åh jag verkligen älskar alla Burtons filmer, och vet du att han ska göra Alice i Underlandet? My god! Jag älskar den boken!

Big fish är en av mina toppfavoriter, så himla underbar. Charlie & the Chocolate Factory också, det var en av mina favoritböcker när jag var liten så det väcker lite extra känslor. Undrar om han kommer att göra uppföljare till den också?

Och du ser helt gudomlig ut! Fler FOTD åt oss!

Badbomben sa...

RQ: Oj, jag visste inte att han ska göra Alice också! Åh, roligt! Alla eskapistiska, drömska filmer rockar så überhårt, ge mig sagan om ringen eller burton eller nåt sånt så är jag lika glad som då som jag botaniserar i tvålbutiker:D

Ja, igår köpte jag en STOR tvål. Den doftar kaffechokomyspyshöst, mumsmums. Kram på dig!

Sminkan sa...

Vackert! Sleepy Hollow är en kanonfilm, men jag vill mer se ut som Miranda Richardsons gestalt!

Badbomben sa...

Linda: Förlåt gullegrisen, jag slarvade med kommentarerna just. Tack snälla du, du är alltid så söt!

Sminkan: Båda damerna är snygga tycker jag! Var tvungen att googla MR då jag inte genast kom ihåg hur hon såg ut i filmen.

Om man tänker på andra än Burtonfilmer så skulle Gilda eller Morticia Addams också vara i top-5-ans filmbrudar. Tillsammans med Törnrosa och den lilla sjöjungfrun:D

Sanna sa...

ljuvligt! blusen är dessutom såååå fin!

Badbomben sa...

Sanna: Tack snällis! Du märkte blusen! Jag känner mig som en (litet upphottad) viktoriansk hemlärarinna i den;D

inthemake sa...

Urfin är du...i love it!

aja beautyblogger sa...

så söt är du :-) Kram från mig och tre från kisarna hehe

aja beautyblogger sa...

Jättefint verkligen...:-)

Badbomben sa...

Inthemake: Tack snälla du! (Borde jag månne gå med den här blusen till motörheadkonserten vi antagligen far på i december, vad tycker du?;D)

Aja: Tack ska du ha och kram till dig och mjau:isarna!:)

Johanna sa...

Underbar tolkning! Du är så söt! Min favorit av alla Burtons filmer är nog Big fish. Så himla vacker och så himla bra! :)

Badbomben sa...

JOhanna: Tack snälla du, jag måste också kolla in Big Fish, har faktiskt aldrig sett den. Vilken lucka i allmänbildningen;D

LipGloss Bitch sa...

Tjusigt! Och vilket härligt hår du har.

Badbomben sa...

LGB: Tack snälla du!:)