Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

onsdag 3 september 2008

Pret-tytema för vecka 36: Inspirationskällor

Vart hämtar du inspiration till nya sminkningar - så lyder denna veckans Pret-tytema och undraren är Sublim.Allra främst super jag i mig inspiration från andra bloggerskor, ni är en aldrig sinande Sampo som man kan återkomma till om och om igen för att ösa i sig inspiration och kreativitet! Mina andra stora musor är naturen, årstiderna, musik och litteratur. Den nalkande höstnaturen är slående vacker med sina scharlakansfebriga och mustiga nyanser i rött, orange och gult. Genom att titta på lönnen och ta sig i en svamptur i skogen hittar man många, fina nyanser som man kan klä klorna och ögonlocken med.


Musik påverkar mig väldigt mycket. Jag kan lova att även dagens sminkning blir annorlunda om jag är på filmmusikhumör och vill lyssna på Michael Nymans pianoslingor eller James Horners episkt romantiska stycken eller om jag väljer att digga litet hårdare musik och sätter på litet Amorphis, Metallica, Within Temptation eller varför inte litet Volbeat?
I litteraturen målas det fram känslor på ett sånt sätt att ens pensel kan bli påverkad. Precis så som med musik blir looken annorlunda om man frossat i Jane Austen, Tolkien, Bradbury eller Tolstoi. Man anammar epok, färger, känslor: allt sånt som även hör starkt ihop med makeup och skönhet.

Som sista, mer moderna musan är ju givetvis Youtube. Jag har listat en del yt-favoriter i mina beautylänkar som jag anser vara förutom duktiga sminkusar även fantastiska personligheter. Ni som inte stiftat närmare bekantskap med A boy wearing makeup, Xsparkage, Panacea och Debstan, gekollen ein bischen in die beautylinken
bitte!;)------>

5 kommentarer:

SminkJante sa...

Naturen är en härlig inspirations källa med sina otroliga färger och kombinationer. Jag har gjort många försök men kommer aldrig i närheten av de färgkombinationer som naturen skapar.

Badbomben sa...

SJ: Jag älskar just därför att bo i Norden/Finland då årstidernas växlingar är ordentliga, åtminstone ännu. Ljuset växlar om, färgerna, ljuden, lukterna, träna, allt.
Jag tycker nog att dina ljuva eotds kommer så nära modernatur som man bara kan komma med gunk:)

Linda sa...

Härligt inlägg!! Många inspirationställen finns det, youtube klipp har jag inte kollat in så mycket, en sak för mig att börja med från och med nu ;o)

Beauty Roxx sa...

Volbeat <3

Badbomben sa...

Linda: Roligt att du tyckte det, tack ska du ha snällis! Youtube är skoj under lediga dagar. Som idag, bliss!:)

Beautyroxx: Jag diggar så att skumpa i bilen i takt med sad man's tongue, du vet i början när det känns som om man skulle vara lucky luke!:D