Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 8 september 2008

Recension:The Body Shop Deep Sleep Mist


Du har nu add göra med ed däbbt Badis, har fått nån pygmibakterie i halsen som verkar trivas där lika bra som jag trivs i en Lushbutik. Ingen feber dock men trög hjärnaktivitet så därför tänkte jag nu recensera en lugn, mysig produkt som är bra att äga då man är litet sömnig och krasslig, nämligen The Body Shop: Deep sleep dreamy pillow & body mist.

*Nu tappade jag koncentrationen för en stund då jag hör att postiljonen närmar sig, eventuella pret-typaket...*


Öhöm, javisst ja, tillbaks till saken. Body shop hänger med i aromaterapisvängarna som många andra märken ren hakat på. (Tänk Palmolives aromaterapideodoranter och duschgeler och feelgoodkarmatvålar från Lush..) Genom doftterapi försöker folk nu hitta ett inre lugn då de vänder och vrider på sig i sängen, stirrar på väckarklockans rusande timvisare och vet att de imorgon måste prestera övertidstimmar i ett bullrigt kontorslandskap. Även om man allra mest borde åtgärda de stora trivsel- och tidsbristproblemen först så tror jag nog att det att man pysslar om sig själv och får myrvla i sköna, avkopplande dofter kan hjälpa i traven mot personlig zen och välmående.

Deep sleep misten är ämnad att sprayas på huden, i lakanen eller i örngotten där doften kan spridas och ge merpuffar då man håller på att hitta eller ren funnit John Blund. Den innehåller jujube, kamomill och andra eteriska oljor som är kända för deras lugnande egenskaper.

Själv har jag sprayat doften i sängkläderna, främst i örngottet där det snabbast når mina näskaviteter. Första gången upplevde jag doften nästan störande och för skarp i och med att jag var ovan att det doftade nåt i sängen förutom nu evetuellt eau de sköljmedel. Det tog längre än vanligt att somna, om det berodde på misten eller inte har jag ändå svårt att avgöra. Dock kändes doften ren följande kväll som en mysig vän som man ville spraya i sängplaggen och sömnen kom snabbt, likaså efter det. Doften har i flaskan en kanske överraskande citrusaktig karaktär som med tiden jämnar ut sig till en mysig, sövande bukett av kamomill, lavendel och citron.

Slutsats: Mysig produkt för sömn och välbefinnande! Badis rekommenderar Deep Sleep Mist! Betyg: 4+/5, Eximia.
5 kommentarer:

skosoet sa...

Vad roligt att du recenserar denna, jag har varit lite nyfiken på den nämligen.. :) Jag är dock lite rädd att den ska dofta lite för starkt då jag är lite känslig emot en del dofter, får lätt huvudvärk och i värsta fall t om migrän (Urtrist!).. Men något som får en att somna snabbare låter perfekt också.. får ta mig till body shop och sniffa någon dag..

Åh, tack, jag hoppas detsamma gällande dig, nämligen att du vinner någon eller flera (det vore ju underbart!) av Bjootis tävlingar :)

Tina sa...

Okej! Så man måste spraya den en dag innan man ska sova då. hihi ;0)

Linda sa...

åh vilken mysig liten produkt och härligt skrivet inlägg :o)

inthemake sa...

Åhhh det låter ju helt fantastiskt mysigt...:P

Badbomben sa...

Skosoet: Ta dig en sniffare nån dag och tänk på att doften blir ännu lugnare och mjukare med tiden:) Oj tror jag inte vann i Bjootis tävlingar men det komer kanske mer tävlingar. Tror jag själv också borde ha nån liten tävling i och med att bloggen snart fyller ett halvt år:)

Tina: Jepp, den ska sprayas i god tid:D Nej men näsan vänjer sig så.

Linda: tack snällissmällkaramellis!:)

Inthemake: Det är det nog även om jag först var litet spektisk. Sprayandet har ren blivit en rutin!:)