Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 11 november 2008

Husmorsknep för gunkoholics

Aska undrar denna vecka över husmorsknep för skönhetsvård. Här är mina strån till stacken:

-Eftersom jag själv är mer en cider- eller long drink-flicka har jag inget emot att nångång skölja håret med en bastuöl, vilket ger extra glans åt lockarna. Detta bör ej göras inför sambon/pojkvännen eftersom blicken är likadan som även din skulle vara om han skulle hälla din Emerald Sparkle på bilhuven "för att få extra pondus i lystern".

-En koffeinist som jag har en 7-siffrig litermässig årsförbrukning på kaffe. Jag borde nångång prova skrubba kroppen, då synnerhet låren, med kaffesump. Det lär bita på celluliterna, även om jag nu inte bryr mig om litet apelsinhull här och där;)


-En hemmagjord mask för fet hy gör du av 25 gram jäst och två matskedar naturell jogurt eller nåt annat passligt bindemedel. Låt inverka i ca 15min och skölj noggrannt.


-Om du får en sju-jä_la mount everest i ansiktet, ta då fram tandkrämstuben och smeta på hin onde före du går och lägger dig. På morgonen har du även i värsta fallet endast en mount blanc där istället, om det går riktigt bra så har hela finnen försvunnit.
(Obs, tandkrämen bör vara vit och inte direkt gelaktig/randig, tänk riktigt klassisk, vit tandpasta!)

(Bilden lånad)

8 kommentarer:

Linda sa...

Jästmasken ska testas vid tillfälle, hade även en jobbarkompis som käkade lite jäst om dagen för bättre hår men det har jag hoppat över..:P

Sminkan sa...

Haha! Hälla öl i håret gör jag också, men dricker det inte. OCh tandkrämstricket är bra!

Sminkan sa...

Haha! Hälla öl i håret gör jag också, men dricker det inte. OCh tandkrämstricket är bra!

Sminkan sa...

Haha! Hälla öl i håret gör jag också, men dricker det inte. OCh tandkrämstricket är bra!

Sminkan sa...

Äsch! Vilket elände...

Badbomben sa...

Linda: Hujedemaj, äta jäst!:D Jo, nej tack för min del också!

Sminkan: No worries, får själv också ibland iväg 5 kommentarer;) Kom just på att det säljs ölshampoo här i finland också.

inthemake sa...

Ohh jäst-masken lät ju annorlunda...har du testat den?

Badbomben sa...

Inthemake: För länge sen jo men nu förtiden kör jag mest butiksprodukter:) Huden reagerade åtminstone inte negativt.