Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 24 november 2008

Quickie NOTD med collection 2000 # 215 och Jake, the fatman.


Bjussar på en snabb notd då jag snart måste börja plugga, litet vill jag dock bloggfuska med er först.
Bytte till mig flera collection 2000-lack med tjusiga Lucky. Måste säga att jag är väldigt nöjd med mina nyförvärv. För att vara frågan om budgetlack tycker jag att nyanserna är fina och lacket är riktigt bra det med.


Nyansen är en lekfull, ljus turkos som inte riktigt kunnat bestämma sig om det är grönt eller blått, det gillar jag, ambivalenta färger is the shit! Den skiftar dock oftast mer i gröna toner och har nån slags illuminerande effekt som gör att det här ljusa lacket fick mig ofta att glo på mina klor på föreläsningarna, på jobbet, i bussen och i matbutiken. Brukar bli mera fascinerad av mörka lack men det här bjöd på litet tuggmotstånd i all sin ljusa skirhet. Den fick mig att tänka på havslinjen i Kambodja. Just det, varken Vietnam eller Laos utan just denna lilla monarki nånstans way långa vägar bort i Sydostasien. Måste ha sett nån resebroschyr som etsat sig i mitt minne i all sin Angkor- och fiskebyljuvlighet.

På bilden har jag två lager av lacket, det skulle ha mått bra av ett ytterligare lager eftersom tippen blottar sig litet grann.
(Talar i imperfekt eftersom jag nu ren är kinky in helsinki;))


Nu till ett helt annat nyförvärv, även han från Asien? Jag brukar då och då stöta på de mest udda grejerna i soporna. Tidigare har jag hittat Kalevalasmycken i sterlingsilver, nu räddade jag denna sötfula Buddha från ett ruskigt och snuskigt öde nånstans på Käringmossens soptipp. Var igår på väg till jobbet och vem glor inte på mig vid soptunnorna om inte denna gipsfigur. Kånkade genast med honom ut i snöovädret, in i bussen, till min arbetsplats och hem igen, han var ganska tung och bastant. Han fick sig en sightseeing av Helsingfors och nu bor han, Jake, brevid vår hatthylla. Tycker Jake är ganska fräck!

16 kommentarer:

SminkJante sa...

Tur att du tog hand om Jake. Han förtjänar inte att blir slängd.

Lacket ser läcker ut.

rm sa...

Lovely color! :)

adrasteiah sa...

Jag tror Jake är ganska nöjd med sitt nya hem. Sitta där och hålla koll på vem som kommer in genom dörren =) Lacket såg också trevligt ut. Budget är bra!

Marie sa...

Collection 2000 minns jag nog lite! Ser ut som en skön vinterfärg, och det var tur både för dig och Jake att han upphittades av dig. En sån solstråle! :D

aja beautyblogger sa...

Så söt...:-) Jag brukar också adoptera saker :-D

RM sa...

Du, Badis!
Var det inte du som publicerade ett inlägg om ett företag som sålde kosmetika med kattlogga?
Jag tror jag har hittat något du gillar... kolla bloggen. ;)
*dör av den ljuvliga doften*

Sanna sa...

Snyggt lack!
haha Jake, vad fint :) du räddade honom!

Linda sa...

Åh en sån räddare du är, han trivs säkerligen bra i sitt nya hem ;o)
Vackert lack, ocean-nyans så det visslar om det :o)

Catharina (Nekoi) sa...

haha helläcker Buddah - lite avundsjuk blir jag även om jag har min egen i en hylla i hallen :) Snygg räddning av Jake där ;)

Sminkan sa...

Haha! Så du gillar alltså också gamla deckare? Eller tänker jag fel? Men det var väl Jake And the Fat Man? Hmmm....

Snyggt nagellack!

Anonym sa...

Snyggt lack och charmig Jake. :)

inthemake sa...

Ohh vilken härlig färg, turkosgrönguldigblå? Ehh haha...den var jättefin ;)

Beautyroxx sa...

Otroligt snyggt lack. Tycker det skimrar i grönt, på bilden i af.

Badbomben sa...

SJ, RM, Adrasteiah, Marie, Aja, Sanna, Linda, Nekoi, Sminky, Kajsa K, Inthemake och BR: Vad roligt att ni också tyckte att det var rätt gjort att adoptera Jake!:) Han är oerhört munter just nu, tror bestämt han visiterar vårt kylskåp om nätterna..

psst: sminky: Ja! Det kommer delvis från Jake & Fatman men också från 2 1/2 men där en litet bastantare lillkille heter Jake:)

aja beautyblogger sa...

2 1/2 kollar jag på varje dag :-) Den är skojjig!

Badbomben sa...

Aja: Det är så underbart grisig chauvinism, man måste kolla!:D