Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 5 december 2008

Ah, du underbara koma plus en del nationalistiska betraktelser!



Det ska jag satsa på just nu: en euforisk katatoni och snarka och slappa riktigt redigt. Nu är den värsta tentrusningen förbi, phew!

Sen till en helt annan sak. En grej som ni monarkister missar är Slottsbalen. Det är det finska societets- och tv-livets höjdpunkt! Imorgon har vi ju vår självständighetsdag då vi tackar krigsveteranerna och nostalgiserar om martallar, vinterkrig och det finska själslandskapet. Förutom att vi bränner übernationalistiska, blåvita ljus ser vi på Den Stora Handskakningen. Presidenten vår, som för tillfället är en rödhätta såsom undertecknad, bjuder in en massa kändisar, politiker och diplomater (och en del nobodys också så det ska vara politiskt korrekt) till sitt lilla slott. Och resten av oss glor på extravaganzan, ungefär alla finländare sitter fastklistrade framför philipsen och glor på två timmar av handskakning presidenten och gästerna emellan. Ok, litet dans och pilsner och champagne blir det till sist men hela grejen är just att se när folk kommer in, om nån trillar, har de lyckats i sitt klädval, hur är håret, är de klädda enligt etiketten, vem har designat Stefan Wallins fluga, tappar Mauri Pekkarinen sin tupé, har nån ny blivit inbjuden...värsta big brothern since 1919!

Bättre än eurovisionen, tv-bänkningen blir inte bättre än det! Det ni rojalister!
Imorgon är det blått patriotlack som gäller!:)

(Suomi-neito lånad)

3 kommentarer:

Sexy Sadie sa...

Gratulerer!

Pixelpig sa...

Haha, en sån tv-tillställning har ju vi också, vi kallar den för nobel-festen ;-)

(Ingen skugga må falla över nationalism pga detta inlägg, man ska självklart fira sitt land, grattis på självständighetsdagen!)

Badbomben sa...

Sexy sadie: tacktack!

Pixelpig: Precis! Är nog ingen nationalivrare annars men slottsbalen är skoj att se på! Därtill tror jag att man i Finland oftast ser normal nationalism som helt ok, till och med eftersträvansvärt i och med att det är såpass kort tid sen vi var med i krig.