Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 3 juni 2008

Badbombens ultraljudsbehandling i Abigail Ilusalong


Lovade tidigare att berätta om ansiktsbehandlingen jag var på i Tallinn. Salongen jag var på hette Abigail, den ligger precis vid Radisson Sas-hotellet i Tallinns innerstad.

Jag har varit ett antal gånger på olika ansiktsbehandlingar, jag har tagit både en del traditionella, mekaniska djuprengöringsbehandlingar och även ultraljudsrengöringar. Denna behandling var alltså av den senare nämnda sorten. Faktum är att redan vid den första ultraljudsbehandlingen jag var på fick jag en wow-upplevelse: det här är helt min grej! Ingen pina och ingen smärta utan en avkopplande behandling som ändå är effektiv!

Eftersom jag är en rödhätta så har jag väldigt ljus hy, den är inte annars superkänslig men jag har alldeles aningen tendens till couperosa och rödlätt hy så jag undviker helst hårda tag på min hud. Ändå vill jag gärna alltid då och då, åtminstone årligen, unna mig en djuprengöring av hyn och få bort allt smojt som bosatt sig i porerna. Jag kommer aldrig mera att gå på en mekanisk ansiktsbehandling där det klämms och härjas, jag kommer bara att gå på ultraljudsbehandlingar i fortsättningen också. Jag brukade tidigare skämmas för att gå på stan efter mekaniska behandlingar då ansiktet skrek brandbil, polkagrisar och kräftskiva men med ultraljudsrengöring slipper jag det, hallelujah!

Vad händer då under en ultraljudsbehandling? Jodå, läser följande på salongen Abigails hemsida, översätter här fritt till svenska:

"Ultraljudsbehandlingar används till flera olika ändamål: för att rengöra, återfukta och för avkoppling. Proceduren är smärtfri och icke-irriterande och passar således även till känslig, tunn hy, för hy som har känsliga eller utvidgade kapillärer och för dem som lider av akne eller riklig hårväxt i ansiktet. Under behandlingen rengörs porerna på djupet utan någon som helst mekanisk irritation.
Ansiktshyn får en djuprengörande behandling med en speciell spatel som tar bort alla rester av make-up, sebum, svett och döda hudceller. Hyn når en bra fuktighetsbalans och får ny lyster och klarhet. Behandlingen avslutas med en aktiverande och fuktgivande ansiktsmask. Behandlingen ökar även produktionen av nya hudceller och passar således även för behandling av pigmentfläckar och ojämna hudpartier."

Ultraljudsspateln vibrerar och ger aningen med alldeles minimala små "zippar" till hyn. I mitt tycke känns det inte obehagligt. Överhuvudtaget kändes behandlingen angenäm och skön.

Salongen Abigail kändes proffsig och mysig, min kosmetolog var trevlig och lämpligt neutral i sitt beteende, jag ligger väldigt gärna bara ner och slappnar av under behandlingen, jag vill helst vara så osocial som möjligt och bara få lyssna på plingplong-musik och koncentrera mig på behandlingen. Heavenly! Kommer definitivt att fortsätta gå till den här salongen.

5/5 Laudatur för Abigails ultraljudsbehandling!


6 kommentarer:

Sminkan sa...

Låter rätt trevligt! själv har jag aldrig varit på ansiktsbehandling av något slag. Har bara varit på pedikyr, allt annat har jag gjort själv hemma. Och pedikyren var bara en gång den också...

Badbomben sa...

Sminkan: Det var trevligt, verkligen!:) Jag har sen igen aldrig varit på pedikyr.

Sitter här och funderar varför min blogg gör reklam för borreliamedicin, vad har jag skrivit om?):D Shampoo för fästingar..?

Linda sa...

De lät som en härlig upplevelse, håller med att efter en "vanlig" behandling ser man verkligen rödmosig ut.
Gillar verkligen att läsa dina ord, du lägger in små roliga kommentarer här och där så jag alltid drar på munnen. Denna gång va de "pling plong musik" de lät skoj, min sambo frågade till och med vad jag satt och skrattade åt :D

Badbomben sa...

Linda: Det här är helt min grej, det är så avslappnande:)
Bra om du hade skojigt, roligt att höra! tackkram! Plong!:D

SminkJante sa...

Det verkar ju kanonbra. Måste kolla upp om det finns någon här som gör sådan behandlig.

Badbomben sa...

sminkjante: Jag tycker det är värt att kolla upp!:)