Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 27 juni 2008

Hungriga Inthemake önskar!


Finsk mat! Nu blir det kanske inte den mest typiska ugrifödan någonsin men det har vibbar och tendenser av det i alla fall:)

Det här kockade jag nämligen ihop ikväll då min kära sambo fyller år! Var imorse till Hagnäs torg och saluhall och hamstrade ingredienser till en fredagsdukning. Köpte inhemska nypotatisar (pottisar), tjocka fin(sk)a baddartomater och gurka. Därtill kilade jag till saluhallen och köpte två entrecotebiffar från köttförsäljaren. Vi är båda riktiga karnivorer så dukningen är för två matglada allosaurusar. Dessutom hade jag litet invandrarpaprika och ärtgroddar i kylskåpet så de fick joina sirkusen.Såhär gjorde jag:
-Gjorde en sallad på alla gröningredienser (ni ser fiskfatet som för stunden får agera vegebricka)

-Tvättade nypotatisen och kokade upp de gula småttingarna i dryga 15min, pikilitet salt i vattnet som vanligt, dillen glömde jag. Det är ju übermums med nypotatisar:)

-Lade olja i stekpannan och lät pannan bli riktigt diaboliskt het i lugn och ro. (Det är bra att ta ut biffarna i tid från kylskåpet) Därefter kastade jag i biffarna och stekte dem på vardera sida 1,5-2min för att få ett medium+resultat. Peppar och salt ovanpå! Klart!


Köttätandet är nog väldigt ugriskt, skogsmänniskor behöver kött för att överleva. Efter bastun är grillen nog helgedom nr två på sommarstugorna. Ingredienserna är nästan alla närproducerade, tycker att inhemska grönsaker är som lösgodis på sommaren, de är så granna, läckra och saftiga nu.

Litet vin till som också nog är importerat från Lanzarote. Finland hör dessvärre inte till adeln av vinländer. För att det är Inthemake som önskar så lade jag litet svarta dödsskalleservetter, behold the evil servetter!;D

p.s. Det var gott! Jag är ingen Mat-Tina men hoppas ni hade skojigt ändå:D

5 kommentarer:

inthemake sa...

Åhh gud va jag avgudar dig, en mddag helt i mmin stil, minus potatisen ;) men kött i stora lass & sallad, vin å döskallar, så e jag ju hur nöjd som helst. Kommer du å lagar middag till mig på min födelsedag? ;) kram

Badbomben sa...

Inthemake: :D Kött är gott! Mums, mums! Och vin! Rödvin hellre än vitt:) Jag håller nu först på och lär mig steka biffar rätt men nu blev det full poäng även om jag säger det själv, varken skosula eller tartar.
Så roligt att du gillade, jag fnissade litet när jag vek mina dödskallar. Kram!

Linda sa...

Åhh en middag helt i min smak och med rött vin dessutom :D
Helt klart föredrar jag rött framför vitt.
Och du skriver så härligt underhållande :D !!!

Scrangie sa...

Yay, how cool! Looks like something I would like- I'm such a carnivore but I also love every vegetable.

Some people around here like to eat lutefisk (maybe that's Norwegian?) , but I haven't gotten enough courage to try it yet :) It looks like fish jello.

Badbomben sa...

Linda: Tack, va roligt att höra! Rött vin är så gott...:)

Scrangie: Lutfisk, yes, we also eat it in Finland, here it's called "lipeäkala". I've never tried it, it sounds too nasty to me:D