Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 17 juni 2008

Pret-tys somriga veckotema


Rouaa undrar över hur vi sminkar vi oss under sommaren och om vi har några speciella midsommartips på lager?

Jag brukar oberoende av årstid sminka mig eftersom det är en sån uppiggare och inspirationskälla. Litet kan det variera beroende på årstid och väderlek men oftast är det humöret som bestämmer om det blir rosa eller knallblå naglar, om jag är romantiskt, gothigt, lekfullt eller annars-bara-uppiffat sminkad.

Till (mid)sommaren brukar jag ofta köra ytterst feminina färger, rouge, läppstift och långa fransar. Ofta inte så mycket ögonskugga och kajal utan mer rött/rosa på läppar och kinder. Nätta, somriga örhängen och femininitet gäller. Då den finska sommaren är som ljuvast njuter jag av back-to-basics-känslan och vill framhäva läppar och ögon med klara, simpla looks.

En specifik faiblesse som jag har ju mina doftperversioner. I synnerhet midsommarbastubad är oemotståndligt ljuvt, tar alltid med mig en hel massa doftande produkter med till stugan: bastudoft, tjär- och blomtvålar, schampokakor från Lush...extas att doppa sig i havet och sen tvätta sig med lödder av tjära, mynta, björk och sommarblommor!

Mitt simpla tips är alltså att njuta av naturen, söka inspiration i dofter och sommarfärger vid midsommaren, ta med björkkvistar till bastun och matcha naglarna med ängens blåklockor:)

4 kommentarer:

SminkJante sa...

Midsommar bastubad låter helt underbart:)

Badbomben sa...

SJ: Jag älskar bastubad, i synnerhet i sommarstugan! Jag kommer inte ihåg om släktstugan har ved- eller elbastu, hoppas på det första fast el också går bra:)

Sanna sa...

Finsk sommar har jag med upplevt:) Rovaniemi närmare bestämt, där pappa är ifrån! Farmor och farfar är mer i Finland än i Sverige. Och pappa den jäkeln lärde mej inte finska när jag var liten grrrr, jag tror att han ångrar sig haha. Vart bor du?

Badbomben sa...

Sanna: Ah, rovaniemi! Jag är en southern girl, bor i Esbo, är dock inte härifrån utan mer från åbolands skärin:)