Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 17 juni 2008

Recension: Lush Godiva schampoo- och balsamkaka


Har haft denna lilla orangea klumpeduns en längre tid hemma men först nyligen bestämde jag mig för att den skulle få debutera i duschhyllan. Butiksbiträdet i Lush sade till mig att den ger volym, det hade hon verkligen rätt i! Absolut bästa volymgivande schampoon jag någonsin provat, mitt hår är tungt, tjockt och blir hastigt och lustigt en enilettfrilla men den här lyfter håret ända från rötterna så det ser väldigt nätt och fräscht ut.

Finns det då någon nackdel med denna lilla raring? Ni vet antagligen redan vid det här laget hurudan hopplös doft- och Lushpervertiker jag är, hittills har jag hissat så gott som varenda Lushdoft. Den här är jag dock faktiskt litet tveksam inför. Doften är en väldigt stark jasminbouquet. Jag tycker att jasmin doftar bäst i buske. Ibland gillar jag dock den småkinky känslan doften ger, det känns hippielugn, etno, eko, mustig, jordnära och mys-snuskig(!)
Ibland önskar jag att den här gudomliga biten skulle dofta något annat. I själva håret blir doften dock kvar på ett trevligt sätt, den är mindre kväljande än i själva kakan och ger lockarna stuns och en mysig arom. Man skall dock gilla doftande hår för den känns länge i håret.


Pris: 14.20 €/89kr för 55gram (Herregud vilken prisskillnad, kan ni svenskar erövra oss eller nåt så Lushpriserna går ner här, hutlöst!)

Vitsord: Utan ambivalensen inför jasmindoften skulle det bli laudatur, nu blir det eximia.
4,5/5 Eximia.

7 kommentarer:

SminkJante sa...

Jag har funderat över de här schampoo kakorna. Fattar inte riktigt hur man gör. Men jag tänker köpa och prova när jag kommer till en Lush butik.

Anonym sa...

Haha, Sminkjante frågade precis det jag tänkte. :) Ja, hur gör man när man shamponerar med en tvålbit?

Badbomben sa...

Sminkjante och Kajsa: Det är egentligen som att löddra en vanlig tvålbit. Man jobbar upp ett lödder med fuktiga händer och schamponerar håret med löddret. Det är bra att ha en liten lushmetallbox/ett tvålfat för raringen:)

Jag var själv först litet skeptisk men en Lushtös i Dublin fick mig övertygad om dessa. Har varit riktigt glad i dem!

Hanna sa...

Jag har också Godiva, och älskar den :) Fast jag tycker faktiskt inte att den luktar så mycket i mitt hår, det är snarare så att lukten kommer tillbaka när mitt hår bli blött, men försvinner när det torkar. Fin stuns ger den också :)

Badbomben sa...

Hanna: Det stämmer att doften förstärks då håret blir blött, märkte det efter ett dopp i havet!:) Jag blir mer om mer kompis med doften också.

Rocketqueen sa...

Åh, det låter underbart. Jasmin som jag älskar! Småkinky, haha! Fantastiskt!

Badbomben sa...

RQ: Tycker du ska prova på litet myspyskinky med godiva! Sniffade på jasminer på en uteservering i söndags och slogs av hur pass lik godiva är the real thing. Doften börjar bli vän med mig, idag har jag en citrondag så idag fick godiva vara solokinky utan mig men på varma sommarkvällar hugger godiva nog till igen!