Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

söndag 29 juni 2008

Pret-tys temarecension: produkter med SPF


Denna gång är Pret-ty-nätverkets tema produkter med SPF. Nu till sommaren är det så viktigt att skydda den känsliga, nordiska hyn de flesta av oss bor i.

Jag hör själv till kategorin überkänslig för sol i och med att jag är rödhårig och väldigt ljushyad. Jag använder ofta dagkrämer med spf och solskyddskräm men jag har varit litet dålig på att skydda läpparna. Därför tänkte jag råda bot och bättring på detta med ACO:s Medium sun lip balm med spf 25. Den är oparfymerad och säger sig också vara vattenresistent, detta har jag dock ännu inte provat i praktiken.

Konsistensen känns ok, kanske aningen klibbig men ändå mjukgörande. Jag gillar mängden av solskyddsfaktor, 25 känns passligt för läpparna. Vad jag inte är så förtjust i är färgen: den efterlämnar en vit hinna som i mitt tycke ser osmickrande ut. Jag gillar inte riktigt att ha den ensam på läpparna och ibland känns det som om den inte jobbar så bra ihop med läppstiftet. Jag har nog använt min ACO-tub men jag vet inte om jag kommer att köpa en ny eftersom jag skulle vilja ha en helt genomskinlig spf-kräm för mina labialer. Ännu hellre tar jag spf i läppglanset!

Som skyddsprodukt får ACO en 4 men utseendemässigt blir det en 2:a.
Slutvitsord: 3/5 Cum laude approbatur

2 kommentarer:

Jenny sa...

Jag minns att jag försökte använda just den där förra sommaren, men gav upp då jag avskydde den vita färgen den gav. Tacka vet jag gloss och läppstift med spf, min läppfavvis just nu är ett stift från YSL. :)

Badbomben sa...

Jenny: Det vita är så trist, känns sunkigt. Annars försöker jag nog använda den för skyddets skull. Men mycket hellre tar jag fram lumenestiften med ens spf 8:) Åh, YSL, dom är så underbart lyxiga!