Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

fredag 11 april 2008

Foundations och ögongott

Jag lovade igår att visa alla mina ögonstenar för ögonen såväl som mina hudsmörjelser. I de här kategorierna skulle jag vilja påstå att mina dyrgripar också hittas.


Först litet foundationsmygtitteri. Jag har testat många foundations i alla tänkbara prisklasser och här tror jag att priset ofta går hand i hand med kvalitet. Min drömfoundation ger ett ganska matt resultat utan att torka ut och är relativt täckande. Min ljusa blandhy blir ibland rödlätt så alltför sparsamt med pigment vill jag helst inte ha det.

MAC Studio Fix Fluid är som bekant en favorit, dessvärre saknar jag pumpen vilket gör appliceringen ibland litet tjatig. Borde införskaffa en pump, pronto. För övrigt använder jag helst fingrarna eller en makeupsvamp, i något skede vill jag prova på en pensel.

En annan kostsammare foundation som jag provat på en annan är Helena Rubinsteins Color Clone, den gled på som på räls så den vill jag själv skaffa i passlig nyans när foundationskafferiet nästa gång kräver påfyllnad. (vilket nog inte blir alldeles i närmaste framtiden, har för många redan nu:D)

Trots att jag nu hyllat lyxigare produkter så är till exempel Dream Matte Mousse en riktigt bra vardagsvariant (också concealern) och Max Factors Lasting Performance räknar jag redan som en budgetpärla. Jag har ingen vidsträckt erfarenhet av primers men Lumenes Beauty Base har varit en helt okej trotjänare. Min rougefavorit är L'Oréals Blush Delicieux och Lumenes mineralpuder är min pudergosing.


Nu tar vi en närmare titt på mina mascaror, kajaler och ögonskuggor. Min särskilda böjelse för violett syns återigen och även graffitigrått står i fokus. Mascaran vill jag alltid ha kolsvart även om jag själv har ganska ljusa fransar. En dunderfin mascara för den, som liksom jag, gillar en relativt rejäl borste, är klassikern Maybelline Volum’ Express. Vad som gäller ögonskuggor använder jag ibland riktiga budgetvarianter, jag är ingen hejdlös storkonsument av skuggor även om jag blivit en mer betydande förbrukare av dem på sistone, vilket jag har att tacka översteprästinnan av ögonglamour, Sminkan, som varje dag bjuder på inspiration i alla vackra kulörer:).

p.s. Från alla kategorierna fattas en liten dosa med en lila ögonskugga/rosa gloss, Lumenes Blueberry Curl och Body Shops blotting papper och javisst, Lumenes puder och gröna skuggduo Enchanted Forest. Dom smusslade och var blyga på andra ställen när jag plåtade kavalkaderna:) Pust, så mycket smink och gunk, ha en trevlig helg sminkusar!


5 kommentarer:

titta sa...

Oh, tykkään lukea blogiasi ruotsinkielentaitojeni paranemisen toivossa :) Suurinpiirtein kaiken ymmärtää, mutta joskus täytyy kyllä turvautua sanakirjaan.. :D

Linda sa...

Max Factor´s Lasting performance är verkligen en pärla för bra pris.
Länge sen jag hade den nu men den är absolut på topplistan bland flytande foundations för mig :o)

Badbomben sa...

Titta: Voi miten hauskaa että olet löytänyt tiesi tänne!:)

Sminkan sa...

Ingen dålig samling!

Badbomben sa...

Linda: Jo, jag har själv återfunnit den igen, verkligen prisvärd:)

Sminkan: Ganska stor är den skulle jag tro. Men litet mera nagellack skulle inte skada;)