Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

lördag 19 april 2008

Spörsmål om skönhet

Okej, tänkte rafsa ihop en lista på litet frågor angående skönhetsrutiner, favoritprodukter och diverse annat skoj. Jag besvarar först själv mina egna frågeställningar men ni får väldigt gärna svara på frågorna i kommentarerna! Då kör vi:

  1. Hur ofta sminkar du dig? Nästan dagligen. Vissa lediga dagar föredrar jag att slappa och låta hyn andas men annars sminkar jag mig nog gärna, det är en trevlig ritual som piggar upp en. Till vardags använder jag oftast foundation, puder, mascara, ögonbrynspenna och läppstift/lipgloss. Till fest så kommer kajalerna och skuggorna fram. Naglarna har jag nuförtiden så gott som alltid lackade.
  1. Förhållande till skönhetsoperationer: Jag skulle själv kunna tänka mig en operation endast efter ett olycksfall, känns inte som min grej. Gillar och accepterar mig sådan som jag är. Jag fördömer ändå inte andra som väljer att operera sig, det är var och ens personliga val.
  1. Färgar du håret? Nix, jag dock genomgått alla tänkbara, ”naturliga nyanser” vid yngre år. Nu trivs jag med mitt röda svall, som tonåring ville jag vara blond eller svarthuvad. Istället färgar jag ibland ögonbrynen och fransarna
  1. Absoluta favoritprodukten just nu? Jag är förälskad i Philosphys Cinnamon Buns, doften är saliggörande och visar tecken på att vara ett riktigt bra shampoo också!
  1. Bästa beautytipsen: Klä och sminka dig så som du själv vill, strunt i trender om de inte gör dig lycklig. En glad och leende person blir genast vackrare! Satsa tid på dig själv, bona och uppmuntra dig själv, ta fram dina pråligaste örhängen och lägg en chokomask i ansiktet så känns det genast bättre!
  1. Favoritbutik. Lush! Ska snart shoppa några badbomber igen.
  1. Värsta skönhetsmissen: Min värsta, personliga upplevelse var då jag som ungefär 14-åring gav en frisör fria händer: jag fick sannerligen vad jag tiggde om: mitt långa, raka hår blev till ett kort, shinglat och hejdlöst permanentat skatbo som fick mig att gråta och skratta turvis framför spegeln.
  1. Har du någongång fått höra att du liknar någon kändis? Många gånger, vissa har varit ganska roliga. Ett återkommande namn är dock Drew Barrymore, jag diggar henne annars också så det tar jag som en fin komplimang!
  1. Värsta ha-begäret just nu: Orlys lack I’m into blue, att få en underbar, avkopplande ansiktsbehandling med plingplongnewagemusik i bakgrunden. Ja, och ett holo-lack! (tips på nåt speciellt habegärigt i holografisk väg?)
  1. Om du bara fick ta med dig en sminkprodukt till en öde ö (snacka om klyscha:D), vilken skulle det vara? Lancomes Hypnose-mascara.

P.s. Goda nyheter. Jag torde enligt alla tecken få tillbaks min canon imorgon. Nu ska jag bada bastu, skönt!

p.s. zwei: Givetvis kan ni ju också anta utmaningen i er egen blogg: dessa har redan hakat på:

Nippertippan

6 kommentarer:

SminkJante sa...

Rolig läsning.

Badbomben sa...

Sminkjante: Kul att höra!:)

Ellinor sa...

Har gjort den här inne hos mig!

Badbomben sa...

Ellinor: Vad skojigt, läste igenom dina svar, det där med bröderna lejonhjärtapermanent känner jag igen:D

Maria sa...

kanske skulle ta och fylla i den listan nån dag :)

Badbomben sa...

Maria: Vore skoj!:)