Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 15 april 2008

Upptäcktsfärd i Eve & EOTD

Jag har redan en tid funderat på att besöka Vandas Eve men när Badbomben inte kom till Eve så kom Eve till Badbomben istället. Kosmetikbutiken Eve har nämligen precis öppnat i ett shoppingcenter nära mig:)

Butikens urval verkade trevligt, bland annat med Orly som jag annars inte stött på i Finland och både budgetgodis från exempelvis Max factor, Revlon och Lumene och litet dyrare gripar från till exempel Lanme. Visserligen saknas många utländska märken som man gärna skulle åtminstone fönstershoppa men utbudet föll mig nog i smaken. Därtill finns det en Day Spa-skönhetssalong i samband med beautyboutiquen.

Redan utanför butiken patrullerade en behaglig och proffsig konsulent som promoterade Ziajas skönhetsprodukter som lär ha lanserats alldeles nyligen i Finland. Hon berättade om detta polska familjeföretag, bland annat att produkterna inte testas på djur utan av kemister i laboratorieliknande förhållanden. Bra, bra!

Jag blev så betagen av kroppsprodukterna som fanns på display att jag köpte denna alldeles underbara Cocoa Body Butter som dessutom var i erbjudande för helt rimliga 5, 95E. Den doftar mäktig oh söt chokladefterrätt, åh! Koncistensen känns väldigt bra, inte för fet och trög utan passlig. Buttern innehåller omega 3, omega 6 och e-vitamin. Jag fick därtill en söt, liten testerburk av Ziajas natural olive cream, prover är alltid skoj!


Till dagens shopping, dock i Citymarket, ingick också min första foundationpensel av märket Ibero.

Som minibonus postar jag ännu dagens look med temat gratissmink! På fotona bär jag endast smink som jag fått utan kostnad: Fridas mascara, Veckorevyns brunguldiga, skimrande ögonskuggetrio och Lumenes ögonpenna Syrup i brynen:) Tummen upp även för kostnadsfri kosmetik!6 kommentarer:

SminkJante sa...

Jag älskar att gå i sminkbutiker. Min favoritbutik ligger i Helsingborg. Jag gillar den för när jag var lite fick jag följa med min mamma dit och de som jobbade där var alltid så snälla och jag fick titta och prova. Butiken var ganska liten med hyllor från golv till tak. Ah, jag längtar dit!

Snygg yttre linje på makeupen.

Badbomben sa...

Sminkjante: Sminkbutiker är som godisbutiker, alla sinnen får kalasa!:) Viktigt med snälla biträden också!

Sminkan sa...

Åh, vad härligt det låter! Snart åker jag till Finland och köper Revlon. Det finns ju inte här i Sverige... Chokladdoft drömmer jag om att hitta en perfekt, men alla jag testar har någon annan biton i sig. Apelsein eller brända mandlar eller något obestämbart kemiskt. Jag vil ha riktig chokladdoft som på julafton när man öppnar en kaka Fazer blå och sedan bryter den första raden!

Badbomben sa...

Sminkan: Jag tror att Revlon är det enda som vi har och ni inte har, annars har ni många godbitar:)

Bara nåt skulle dofta riktigt fazers blå. Den här doftar üüübergott men den har nog en biton av shea(?)butter skulle jag tro så den är heller inte 100% renodlad choko.
Montagne jeunesses ansiktsmask har den bästa äkta chokkladkrämsdoften tycker jag.

Sminkan sa...

Ja, det är just typiskat att den bästa doften ska vara en produkt jag inte använder Ansiktsmask... Nej, det skulle jag inte orka hålla på med. Jag är såååå lat när det handlar om hudvård.
Riktig chokladdoft vore verkligen härligt...

Badbomben sa...

Sminkan: Eller sen kan man göra så som jag gör nu, fick just i gåva en Gyulian-snäckchokolåda och konsumerar den som bäst:P Flavonoider är väl bra för hyn:D