Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 14 april 2008

Konsten att skämma bort sigJag är expert på att unna mig själv små nöjen. Ett sätt för mig att verkligen koppla av är att ordna en egen spastund med doftljus*, ansiktsmasker, peeling och dunderkrämer. I allra bästa fall sker denna hemhedonism i ett rogivande, tjär- eller björkdoftande bastubad eller genom att ligga i ett badkar tills jag ser ut som ett rött russin. Tyvärr saknar vår budoar båda tillsvidare men alltid kan man snyltgästa hos sådana lycksaliga som äger någondera! Nyligen fick jag mysa i en vedeldad bastu, ah!

Mina små stunder av skönhetsnjutning kulmineras just i doftupplevelser. För mig blir badet sannerligen annorlunda om jag har sällskap av till exempel Niveas Active Purifying Mask, Montagne Jeunesses Moisture Miracle Conditioning Hair Mask och som kulminering av euforin en underbart vacker och goddoftande Sex Bomb-badbomb från Lush, eller varför inte den extremflickiga badbomben Think Pink? Budgetlyx för morgonduschen erbjuder bland annat Palmolive, jag är extra förtjust i deras Aromatherapy-serie med goda, fräscha dofter.

De små sakerna betyder för min vardags- eller lyxnjutning: nytvättade handdukar, bra bakgrundsmusik, en kopp nybryggt kaffe, en glossig, utländsk skönhetstidskrift, eller redan en ny, vacker handtvål. Jag kan också koppla av genom att se på sakkunniga youtubesminkusar eller låna böcker med nostalgiska återblickar till exempel 40-talets sminktrender. Ovannämnda ceremonier bör upprepas ofta och med god tid:) Hurudana avkopplingsritualer har ni såhär i skönhetsväg?


*Litet doftljustips som avrundning: Mina absoluta favoriter för att göra hushållet snäppet mysigare och goddoftande är Desicos doftljus. Ni som bor i Finland har kanske besökt Desicos fabriksbutik i Fiskars, underbara dofter från exotisk kokos till mera familjär tjärdoft. Deras ljus går att hitta på många olika ställen, om ni är intresserade så kan ni kolla här. Så vitt jag vet jag går de tyvärr åtminstone inte ännu att köpa i Sverige men om ni råkar ta en tur till grannlandet så sniffa litet på dessa om ni råkar se dem. Min favorit är fräscha Orange and Peach, yummy! Yankee Candle bleknar i jämförelse med dessa inhemska godisar.


4 kommentarer:

SminkJante sa...

Gillar din blogg. Kollar in varje dag även om jag inte kommenterar. Bara så att du vet:)

Badbomben sa...

Sminkjante: Tack ska du ha, verkligen roligt att höra!:) (Jag är också en sminkjantestalker så du vet:)

Sminkan sa...

Åh, tjära....

Vill du veta en sak? Jag har ett badkar i lägenheten och en vedeldad bastu på landet! ;-)

Badbomben sa...

Sminkan: nu plågar du mej:D Jag tror dock at vi snart har åtminstone nåndera. Visst doftar tjära gott? I synnerhet i bastun föredrar jag ibland riktigt basicdofter, typ mynta, tjära, gammaldags sunlighttvål osv.