Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 7 april 2008

Kenzo AmourSå till följande doft i min lilla samling, nämligen Kenzo Amour. Doften är mycket söt och len, en behaglig doft för lediga, barfota dagar då man äter en massa marsipanbakelser. Enligt Kenzos hemsida har doften noter av bland annat körsbärsblom, kinesiskt vitt te och vaniljris. Karaktäristiskt för doften är enligt mig just dess efterrättsaktiga noter, känslan av att man skulle äta Risifrutti i en blommande och skön kinesisk trädgård. Även om doften markandsförs som en romantisk resa i Asien så håller jag nog med andra som jag hört neka detta, det är ingen eskapistisk parfym som man känner sig flytta från Bengal till Tokyo med. Men en mycket mysig parfym är den, sensuell och behaglig och visst har den något zen-aktigt i sig.

Flaskan är speciell, litet som en uppiffad gammaldags kobratelefon. Min flaska är den minsta, 30 ml, så den är härligt fuchsiaröd, de andra storlekarna kommer i orange och vitt. Jag gillar doften såpass mycket att jag också har en roll on- och en spraydeodorant med samma sötma och de pryds i sin tur av en näpen kolibri. Har någon av er annars provat Indian Holi-editionen av Kenzo Amour?

4 kommentarer:

LookFabulous sa...

Diors Jadore har jag med =) Kenzo är också en favorit :)

Badbomben sa...

Lookfabulous: Så bra parfymsmak vi har!;)

Lise sa...

Nämen kolla här! En till som är Kenzo-Amour-frälst :) Jag gjorde precis idag ett blogginlägg om min favorit-höst-parfym ;)

Badbomben sa...

Lise: Visst är amour tjusig!:)