Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

torsdag 10 april 2008

Sminkparad!

Idag har jag varit oerhört duktig och städat! Jag har fejat i mina necessärer, slängt antikt smink och samtidigt ögnat igenom mina små samlingar. För en som inte är en sminkjunkie ser min makeupskara nog enorm ut men för en konnässör ser den ut som vilken samling som helst, kanske till och med som en fjuttig wannabe-kollektion?:)

Jag tog litet foton och kunde själv konstatera att jag inte verkar vara über-hc på något område utan jag har ganska jämnt av allt; foundations, mascaror, läppstift och rubbet.


Först ut är nagellacken. Nagellack har jag inte så hemskt mycket av men desto mera har jag liknande nagellacksnyanser! Det är inte klokt hur många lilarosa lack jag hittade i sminkväskorna. Ändå finns det också någon elblå, någon svart, klassiska röda och flera ljusa lack. Ni märker att jag inte har några orangegula nyanser? Jag vet inte, jag dras helt enkelt inte till dem. Någon trevlig kaffebrun skulle jag vilja ha, skall nog ta och kika på Wet n’ wild, såg några trevliga cappuccinonyanser hos dem. Jag är också sugen på holografiska lack, borde för en gång skull satsa på en China Glaze, min snikna spik:D Ja, och flera gröna, ett jade- eller smaragdfärgat lack skulle jag exempelvis inte tacka nej till!:)

Här är mitt läppgunk, som Bjooti brukar säga:


Jag tycker om både läppstift och läppglans men jag tenderar att gilla stiften ännu mer. Det finns vissa neutrala, ljusa nyanser och några dramatiska mörka färger men återigen kan man se min förkärlek för feminina, kalla och rosiga nyanser. Är extra förtjust i Lumenes Happy Reds, gillar den bäriga doften och konsistensen och det aningen frostbitna färgutbudet.

Under de kommande dagarna skall jag posta bilder också på ögonsminket och alla foundations och c:o:) Har ni några dominerande färger i era sminksamlingar?

6 kommentarer:

Bjooti sa...

Läppgunk rockar :D Vad fina glosstuberna från Boots ser ut att vara.

Badbomben sa...

Bjooti: Bootsglossen är mina nya bästisar, dom doftar så gott och ger passligt med färg! Jordgubbsglosset var under "klassträffen" i min bag så hon är inte med:)

SminkJante sa...

Jag har av någon anledning en massa ljusrosa ögonskuggor. Jag är inte speciellt förtjust i ljusrosa på skuggor så jag vet inte varför jag har så många. De bara ligger där och hånar mig:) Annars gillar jag lila och grönt.

Badbomben sa...

Sminkjante: Der är roligt hur det blir så ibland! Jag gillar både ljusrosa och grönt och lila är ju bara alltid så rätt:)

Sminkan sa...

Fina samlingar, inte så små heller... Du har ju massor av nagellack och läppgunk! Jag gillar också kalla rosa toner. Passar inte i aprikos och lax.

Badbomben sa...

Sminkan: Tackar och bockar! Lax är nog inte riktigt min grej heller men ge mej en hallonröd så går jag härligt sminkbärsärk:)