Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 28 juli 2008

Fake-Filosofi anyone?


Checka vad jag nyss bongade i Seppälä: "Possibility strawberry shortcake". Är det nån annan än jag som tror att tillverkarna av dessa inspirerats alldeles teeny-weeny av Philosophy? Jag grävde fram mobilen för att plåta dessa wannabes åt er; flaskstorlek och allt är precis lika som i Philosophy, till och med idén med mumsreceptet på flaskomslaget.

Jag försökte sniffa på produkterna men jag kom inte åt doften eftersom korken hade skyddsfolie under. Skulle ha varit väldigt intressant att känna hurudan doft de bjöd på för prislappen på 4,45 euro/ca 40kr. Det bjöds även på en annan sorts fejkaristoteles, ni skymtar de gula buteljerna under strawberry shortcakesen, det var visst med citronpaj eller annan dylik doft.


Vad får ni för vibbar av såna här produkter? Jag måste erkänna att jag först blev litet fascinerad, redan för att det känns ovanligt med såhär tydliga ripoffs hos finska kedjor även om de själva inte tillverkar produkten. Snabbt fick jag ändå litet turnoff av dem, det är ju ändå att stjäla någon annans produktidé. Även om dessa är så tydliga kopior att man knappast misstar sig och tror att de är Philosophy så känns det fel. Berätta gärna om ni stött på liknande produkter!

9 kommentarer:

Therése sa...

Jag skulle gärna testat dem! Billigt skit kan vara bra skit!! :D

Badbomben sa...

Therése: Billigt bajs kan vara riktigt bra bajs, stämmer. (och det här borde vara en beautyblogg och så snackar vi spillning..):D

Jag var också väldigt nyfiken på doften men ville inte öppna en försäljningsflaska. Jag ska kolla upp i nåt senare skede om man kunde testa dem. Litet nyfiken är man även om det känns fuffensigt.

SminkJante sa...

Jag kollar som vanligt först på bilden och va helt säker på att det var Philosophy.

Jag håller med dig i ditt resonemang att det är taskigt att ta en produkt och kopiera den rakt av. Inte schysst! Fast å andra sidan gillar jag billiga grejor. Därför är jag en smula ambivalent:)

Badbomben sa...

SJ: Jag blev själv också förvånad då jag först såg dem. Jag har nog litet samma som du, nog är jag litet intresserad av dom ändå men jag känner ett sting då jag ändå tycker att de tjuvat idén. Tur att jag har några philosophyn hemma:)

Anonym sa...

Ser man på! Seppälä härmapar sig. Har inte stött på något liknande i skönhetsväg, men Lindex har en väska som är en nästan exakt kopia av Anya Hindmarch "This is not a plastic bag". Inte okej tycker jag.

Badbomben sa...

Kajsa K: Riktigt billiga parfymkopior som litet härmar originalet, typ 5 euros kenzoblomma, har jag stött på hos seppälä men det här var helt nytt för mig med.
Nej, du har rätt, det är inte helt okej. (Dock vill jag gärna ta en sniffare på dem om jag bara hittar en tester, kvalitén märks säkert då)

Tintomara sa...

Jag tycker inte om kopior! Tycker det känns taskigt att sno någons koncept och köra på det rakt av - girigt!

Ika sa...

Vad har ni för fräsiga skönhetshyllor i Seppälä där nere i södern?
Här har vi, förutom montrarna med Lumene, Rimmel och Anytime, bara ett par småsmå hyllor med blandat skräp. Okej, man kan ibland göra nåt litet fynd där, men inget sånt där fyndigt.

Badbomben sa...

Tintomara: Kul att se dig här annars!:) Nej det är sant, samma som om någon skulle copypeista ens blogginlägg ovh skriva eget namn under, då skulle man ju själv koka.

Ika: Här finns det litet olika slags seppälän, en del har ännu mer av dessa fyndiga skummigheter. En del body butters påminner ganska mycket om body shops butters...en sån har jag köpt för länge sen men tänkte inte då lika mycket på saken som vid de här philosophyfejken.