Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 8 juli 2008

Pret-tys veckotema: röda läppar

Veckans tema är röda läppar, Accessorabloggen står för detta tjusigt syndiga Pret-ty-tema.

Jag är absolut en röda-läppar-tös. Älskar röda läppar, oberoende om de är djupt burgundy- eller vinröda eller mer hallonrosa pionmunnar. Så snyggt och glamouröst, läppstift är nåt av det roligaste i sminkväg tycker jag! Jag tummar oftare på Happy reds, Watershine liquid diamonds, Lipfinity och c:o än till exempel ögonskuggor. Nudeläppar kör jag bara med riktigt smoky eyes, annars har jag alltid färg på läpparna. Som nu till exempel, kom just från butiken och var annars osminkad men med Revlonsstiftet Super Lustrous på läpparna kände jag mig genast mer pigg och fräsch:)

Min tre-i-topp lista på röda läppstift/gloss är för tillfället:

-Den ovannämnda stiftet Revlon Super Lustrous i nyansen Pearl, en ganska diskret röd som hottar upp en jobblook
-Maybelline Precious Ruby, en riktig gammaldags lyxröd för fest
-Boots Ultimate volume Lip gloss nr 17, en kallare, intensiv röd med viss hallonnyans som klär upp både en vardags- och en primadonnalook

Röda läppar får mig att tänka på femme fatales, riktiga 40- och 50-tals hollywoodskönheter, tjusiga gothbrudar, passion, sensualitet, attityd med en viss feminin bräcklighet; allt sånt som jag tycker är kolossalt mäktigt i makeup också!


Som grande finale två rödmunnade Hollywoodpinglor som jag tycker var supervackra: Rita "Gilda" Hayworth och Vivien "Scarlett o'Hara" Leigh .


Nu känns det som om jag attackerar min blogg med inlägg, har på sistone varit ganska flink om bloggfingrarna:D
(Bilderna härifrån)

4 kommentarer:

Sminkan sa...

Bra inlägg! Och Rita var verligen vacker....

Badbomben sa...

Sminkan: Tack, vad roligt att du gillade:) Rita var något utomjordiskt tror jag.

Linda sa...

Röda läppar är ljuvligt!!!!!!!

Badbomben sa...

Linda: Japp! Det är nog den mest ultrafeminina sminkprodukten, älskar också alla fina hylsor och färger!:)