Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

tisdag 22 juli 2008

Pret-tys veckotema: sminkproblem

Pret-tys nätverkstema för veckan är "vilka områden inom makeup har du svårt att lyckas med?" Förslaget kommer från Accessories.Ibland upplever jag att det är svårt att behålla mejkens fräschor under dagen. Jag har blandhy och är tvungen att ibland dutta på puder för att ta bort glansen från nosen och pannan. Olika puder är också olika bra för touch-ups, vissa bildar ett lager medan andra bara lämnar ett matt men ändå fräscht resultat. Revlons Color stay och Lumenes matte harmony är ganska bra tycker jag.

Jag har inte varit så förtjust i The Body shops puderpapper, de funkar inte för mig men jag har funderat på att köpa blottingpapper för att minska glansigheten. Idag tafsade jag på Tea Tree-oil-papper men lät ändå bli, får se om jag hittar nåt ännu bättre. En grej som brukar hjälpa litet är att grunda med en fuktighetsemulsion som tar bort överflödigt fett, Lumenes Arctic Aqua har varit en gunstling hos Casa de Badbombioso. Primer hjälper också till, jag har varit nöjd med Lumenes Beauty Base.

Jag har också börjat tänka som så att vissa dagar är det helt enkelt omöjligt att vara übermegaduschfräsch, om det är en stekhet sommardag så njuter jag istället av solen och slutar fundera över om jag glimmar eller ej:D Litet blinblingpanna får man väl vara ibland:)

(Bilden lånad från Photobucket)

8 kommentarer:

Sminkan sa...

Så sant, man får sluta sträva efter perfektion!
Vanligt hushållspapper kan väl funka som blottingpaper?

Badbomben sa...

Sminkan: Ja, livet är litet lättare då:D
Kanske jag borde testa riktigt vanligt, hederligt hushållspapper. Jag har hört att rizla-tobakspapper funderar überbra men jag vet inte om det är så bra för plytet. Många verkar ändå använda det.

inthemake sa...

Du har samma hud som jag då ;) inget lite papper inte avhjälper ;)

Badbomben sa...

Inthemake: Tror det blir litet Pirkkas hushållspapper i bagen imorgon:)

SminkJante sa...

En torris som jag har inte det problemet. I stället ser jag ut som sandpapper i pannan och runt näsan. Men vad gör det jag gillar att vara lite rivig:)

Linda sa...

bling bling panna lät skojsigt, har precis samma jag, brukar trycka hushålls/toa papper i fejset när jag börjar glimma för mycket :P

CrazyNails sa...

Vet verkligen hur det kan vara med fräschören. Har extremt svårt att hålla maskaran på plats...även vattenfast:(

Badbomben sa...

SJ: Jag har själ litet yttorr hud på vintern så då är jag också rivig:D

Linda: Idag ska jag trycka med papper om det blir en ghettoblingblingindahood-panna:D

Crazynails: Har du provat på Blinc? Den hålls bra på ställe tycker jag:)