Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

måndag 12 maj 2008

Badbomben goes HelsingforsVar idag och uträttade litet grejer i Hesa. Samtidigt, alldeles av misstag, (visslar oskyldigt) råkade jag ramla in in Yves Rocher och Saape. Kan man tänka sig? Ena foten rev mig också in i Stockmann Beauty.

Min finska bloggkollega
Moumou visade upp sin fina, nya somriga eyeliner från Yves Rocher, eller som hon så elegant kallar boutiquen; "Roskayrjö". (fri översättning: Skräp-Georg) Blev oerhört sugen på somriga kajaler då jag såg den dubbla eyelinern med både en skimrande blå och en glammig ljuslila. Ack och ve, YR i Forum saknade åtminstone just idag denna både billiga och fina penna men jag norpade istället två granna kajaler i plommon och grönt, de var båda på rea så jag pröjsade dryga två euro/penna:) Det slank också med en liten hallontvål i bagen.
Sedan vallfärdade undertecknad till Saape. Vilket kalas för sinnena; tvålgodis så långt ögat kan nå, goda dofter och färgfyrverkeri! Jag tillbringade en god stund sniffande, klämmande och jämförande. Bestämde mig för det första att bjuda sambon på en liten överraskning (skatten som döljer sig i påsen) och en alldeles härlig, jordgubbsdoftande, röd tvål med en guldfisk i, ser ni den?:)


Därtill tyckte jag att mina Lushtvålar borde få en egen etta att bo i så jag skaffade en vit-turkos kanot åt dem att simma i. Prydligt! Alla huvudstadsbor, gå åtminstone och dofta i Saape, det är verkligen en fröjd!

Till Stockmann Beauty gick jag närmast i syftet att dofta på Pretty Nina men den hade ännu inte gjort entré. Tog mig också en sniffare på JPG:s classique, riktigt fin doft. En Montagne Jeunesse-mask tyckte jag att jag kunde unna mig själv, chi-ching! Måndagen känns genast mer hygglig!:)

10 kommentarer:

linda sa...

Härliga inköp, ibland råkar man ju bara shoppa lite sådär ;o)
Tvålhus va gulligt :o)
Hoppas på att få se pennorna sen!

Badbomben sa...

Linda: Ja, det sker nästan av sig själv! Visst är gulfisken smaskig, litet som en sushibit?
Jag ska visa pennorna, jag lovar:)

MouMou sa...

"Skräp-Georg"?!:D HAHA, kuolen nauruun!!:D:D:D Voi jestas, mikä käännös!xD

Badbomben sa...

Moumou: Eikö olekin aika mukava käännös?:D

Sminkan sa...

Skräp-Georg ska det heta för mig också hädan efter!

Ditt paket är på väg!

Och härlig shopping du haft! Avundas dig en tur på stan i skn takt och med öppna sinnen. Själv har jag brottats med mina elevers utbildning med ganska dåligt resultat och nu fått hem nya lack från 8ty8 så jag inte kan sluta måla och måla om mina naglar.

Badbomben sa...

Sminkan: Moumou får krediten för originalnamnet men jag tackar och bockar för att den du hjälper den svenska versionen att stadga sig:D

Det kliar i kroppen då jag väntar på mitt paket:) *myser* Njöt av shoppingen, dofter betyder så mycket för avkopplingen!

Maria sa...

Nu blev jag också sugen på att shoppa från Yves Rocher. Det mesta där må vara lågbudget, men de har en del trevligheter ;) Min moster brukar kalla det "yves rosk"(rosk är typ skräp på dialekt) ^^

Badbomben sa...

Maria: jo, jag skulle själv också ha velat handla fler duschgeler men vi har fullsmockat på hyllorna så jag lät bli.

Yves rock, hihi! Jag talar alltid själv också alltid om "en roskis", skräpkorg är "för rätt":D

Anonym sa...

Den korrekta översättningen från Roskayrjö är naturligtvis Yngves Rosk , det vet ju alla. :)

/Karin en annan Åbohumanist

Badbomben sa...

Karin: Javisst men jag vågade mig på en etymologiskt hinderfri översättning:)