Tvåspråkig beautyblogg, flerfaldig glädje. En episk & empirisk studie i läppstift, lödder, lack och en nattsvart katt. Kaksimiel..kielinen kauneusblogi. Sukellus lakkojen, saippuoiden, voiteiden, huulipunien, puutereiden ja yhden yönmustan Batman-kisun maailmaan.

söndag 11 maj 2008

Nina Ricci: L'air du Temps


Om jag borde välja en av de riktigt stora dofterna så skulle det definitivt bli Nina Riccis L’air du Temps. Modehuset lanserade doften så tidigt som 1948 så denna jubilar kan i år fira 60 år av kontinuerlig popularitet.

Doften känns tidlös och kvinnlig, en romantisk klassiker för kvällsbruk som jag ändå kunde tänka mig att bära även till jobbet. Det ligger en tvålig, ren sötma över den som känns lyxig och väldigt fin. Doften bär noter av bland annat gardenia, mysk, sandelträ, nejlika och ros.

Flaskan på bilden är inte min egen utan min mammas redan nästan slutanvända duvbutelj. Flaskan är så oerhört vacker med den fina duvkorken och den simpla elegansen. Jag har inte själv hittills köpt en egen flaska men jag lånar alltid då och då en skvätt. Jag är ingen Chanel 5-tös men denna utsökta parfym känner jag att jag kunde älska. Nina Ricci har många ljuva parfymer, Love in Paris som en av de nyare, ungdomliga dofterna. Väntar på möjligheten att få prova på den nya Pretty Nina, någon som redan doftat på den?

En av doftingredienserna, nejlikan, används enligt wikipedia ofta på morsdagen så tar tillfället i akt att önska min kära mamma och alla andra mammor en riktigt glad fortsättning på morsdagen!:)

Som slutvinjett först en söt 80-talsreklam för parfymen och sist men inte minst en klassisk scen från den vita duken starring L’air du temps. Kunde inte låta bli!;D

5 kommentarer:

Sminkan sa...

Vilken vacker bild! Snyggt fotat!!

Du, min lilla Pargas-flicka. Vill du ha det fåniga rosa Viva la Diva-lacket? Jag gillade det ju inte men du uttryckte visst försiktigt gillande.

Maila din adress till mig på sminkan_@hotmail.com så kommer lacket på posten. Om du vill ha det!

Badbomben sa...

Oj vilken söt gullegris du är Sminkan! Vänta så ska du få mejl!

Linda sa...

Åh denna har jag faktiskt inte haft någon bekantskap med men nu blev jag väldigt nyfiken :o)

inthemake sa...

Jättefin bild :)
Láir du Temps är verkligen en av de stora klassikerna, den funkar inte alls på mig, men är jättegod på andra, men det beror ju på att den blir så mycket mjukare om man tar den på huden. På mig blir det mer "katt-kiss" hihihiiii

Badbomben sa...

Linda: du ska gå på en snifftur NU!:) Borde vara redan! Det är en riktigt trevlig bekantskap.

Inthemake: Tack, fotade vid vår "franska" balkong då jag inte hittade nåt annat utrymme att fota på:D
Jag känner till kattkisseffekten, jag tror jag anande den med en skvätt Cinema!